قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب۱ /۳ /۱۳۷۵ با اعمال آخرین اصلاحات – ماده ۷۸
ماده ۷۸ مکرر ۲ – وظایف و اختیارات شورای عالی استانها عبارت است از :
۱ – بررسی پیشنهادهای واصله از طرف شوراهای استانها و تعیین اولویت هر یک وارجاع به مقامات اجرائی ذیربط .
۲ – اعلام نارساییها و اشکالات نهادها و سازمانهای اجرائی در حدود اختیارات ووظایف شوراها به مسؤولین مربوطه و پیگیری آنها.
۳ – بررسی پیشنهادها و ارائه آنها در قالب طرح به مجلس شورای اسلامی یا دولت.
۴ – تصویب، اصلاح ، تتمیم و تفریغ بودجه دبیرخانه شورای عالی استانها.
۵ – سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور موظف است یک نسخه از پیشنویسلوایح برنامههای توسعه و بودجه عمومی کشور و استانها را پس از تهیه دراختیار شورایعالی استانها قرار دهد. شورای عالی استانها پیشنهادهای اصلاحی خود را در مورد برنامهو بودجه مذکور به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اعلام خواهد کرد.
۶ – تهیه آئیننامه نحوه هزینه بودجه شوراها و ابلاغ آن پس از تصویب هیأتوزیرانبه شوراها.
۷ – برنامهریزی به منظور آموزش و آشنایی اعضاء شوراها با وظایف خویش ازطریق برگزاری دورههای کوتاه مدت کاربردی در قالب امکانات موجود کشور با همکاری وزارت کشور و سایر وزارتخانهها و سازمانهای اجرائی ذیربط.
۸ – جلسات عادی شورای عالی استانها هر دو ماه یکبار و حداکثر به مدت سه روزتشکیل میگردد. در موارد ضروری شورا میتواند جلسات فوقالعاده تشکیل دهد.
۹ – آئیننامه سازمانی،تشکیلاتی وتعداد و نحوه تشکیل جلسات شوراها و امورمالی دبیرخانه کلیه شوراها و تعداد کارکنان آنها و هزینههای مربوط و هرگونه پرداختی به اعضاء شوراها توسط شورای عالی استانها تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد. بهکارگیری کارکنان و هرگونه پرداختی خارج از این آئیننامه ممنوع میباشد.
۱۰- شورای عالی استانها موظف است ضمن مشخصنمودن آن دسته از امور شهری که توسط وزارتخانهها و سازمانهایدولتی انجام میشود و انجام آن در حد توانایی شهرداریها میباشد طرح لازم جهتواگذاری آن امور به شهرداریها را تهیه و به دولت یا مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید.