قوانین و نقل و انتقالات و تعیین وضعیت بازیکنان فوتبال – ماده ۲۳
ماده ۲۳ : فسخ قرارداد با دلیل موجه
در صورت داشتن دلیل موجه توسط هر یک از طرفین بدون هیچگونه پیامد )پرداخت غرامت و یا محرومیت ورزشی ( میتوان قرارداد را پیش از موعد و با مسئولیت خود فسخ نمود و فدراسیون و سازمان لیگ فوتبال برگزارکننده مسابقات نیز باید بلافاصله و بدون هی محدودیتی درخواست فسخ قرارداد را که فقط دارای امضای یک طرف است را بپذیرد.
این دلایل موجه ممکن است به شرح زیر باشد :
۱- بازیکن به دلیل مصدومیت ورزشی بیش از سه ماه، صلاحیت بازی را از دست داده باشد.
۲- در صورتیکه طرف قرارداد در هنگام مسابقات به تایید برگزار کننده دست به اعمالی بزند که عفت و اخلاق عمومی را جریحه دار نماید . باشگاه می تواند قبل از موعد انقضای مدت قرارداد فیمابین را فسخ نماید
۳- اگر بازیکن حرفه ای در اثر استفاده از داروهای غیر مجاز )دوپینگ( محکوم به محرومیت به مدت حداقل سه ماه شود باشگاه می تواند قبل از موعد انقضای مدت قرارداد فیمابین را فسخ نماید.
۴- اگر طرف قرارداد جمعا از شرکت در سه جلسه تمرینات یایک جلسه مسابقه یا دو بار اردو یا دو کلاس هماهنگی و آموزشی بدون عذر موجه سرباز زند باید بلافاصله از طریق آدرس موجود در قرارداد یا حضوری و بصورت کتبی از وی توضیح خواسته شود و ظرف یک هفته چنانچه کمیته انضباطی باشگاه ادله فرد را غیر موجه تشخیص دهد باشگاه می تواند قبل از موعد قرارداد فیمابین را فسخ نماید.
۵- اگر طرف قرارداددر اثر اعمال تخلف از قوانین در دادگاه های عمومی یا انقلاب محکوم به محرومیت و یا حبس و یا دیگر احکام مغایر شأن ورزشی شود یا استحقاق ادامه اقامت به عنوان فردی خارجی را در ایران دیگر دارا نباشد باشگاه می تواند قبل از انقضای مدت قرارداد فی مابین را فسخ نماید
۶- اگر طرف قراردادبه تعهدات ناشی از عقد قرارداد خود نسبت به باشگاه در مواد مندرج قرارداد فی مابین عمل ننماید باشگاه می تواند قبل از انقضای مدت ، قرارداد فیمابین را فسخ نماید.
۷- هرگاه احراز گردد که طرفین قرارداد دارای منع قانونی و ورزشی برای انعقاد قرارداد بوده اند اما مبادرت به عقد قرارداد نموده اند هر یک از طرفین می توانند قرارداد فیمابین را فسخ و درخواست ضرر و زیان نمایند.
۸- اگر کادر فنی و پزشکی و تدارکاتی و بازیکن پی در پی با دریافت کارت قرمز و یا محرومیت های ناشی از اعمال و رفتار غیر ورزشی و غیر متعارف از سوی رکن قضائی فدراسیون تا شش بازی یا تا سه ماه محروم شود باشگاه می تواند قرارداد فرد را قبل از موعد فسخ نماید.
۹- اگر طرف قرارداد در مصاحبه های مختلف در صدا و سیما و یا رسانه ها شرکت نماید و مدیران و اسپانسرها، مربیان و دیگر عوامل اجرائی باشگاه را زیر سوال ببرد به طوری که متن مصاحبه مغایر با شئون ورزشی و اخلاق حرفه ای و منافع اسپانسر باشد، باشگاه می تواند قرارداد فی مابین را قبل از موعد فسخ نماید
۱۰- نقض مکرر شرایط قرارداد استخدامی، مقررات یا دستورالعمل های که طرف قراردادبه صراحت آنها را پذیرفته است و در قرارداد فی مابین درج و امضا گردیده است باعث فسخ قرارداد یک طرفه از سوی باشگاه می شود .
۱۱- درگیری فیزیکی ،رفتار نژادپرستانه و رفتار خشونت آمیز و یا اهانت آمیز از سوی طرف قرارداد بر علیه مسئولین باشگاه ،کادر فنی و پزشکی و تدارکاتی یا تماشاگران در تمرینات در رختکن و اردوها و جلسات آموزشی و مسابقات بروز دهد باشگاه می تواند قرارداد فی مابین را قبل از موعد انقضاء فسخ نماید.
۱۲- اگر بازیکن یا کادر فنی و پزشکی در پایان فصل کمتر از پنجاه درصد قرارداد استحقاقی خود رااز باشگاه دریافت نکرده باشند حق فسخ قرارداد را دارند
۱۳- هر گاه بازیکنی در پایان فصل ثابت شود که در کمتر از ده درصد از مسابقات شرکت داده شده می تواند قرارداد خود را به دلیل موجه ورزشی در پایان فصل فسخ نماید و یک بازیکن حرفه ای تنها در شرایطی می تواند با استفاده از این قانون قراداد خود را خاتمه دهد که ۱۵ روز از آخرین بازی رسمی فصل آن باشگاه گذشته باشد .
۱۴- علاوه بر موارد فوق هرگونه شرط فسخ قرارداد دیگری بین باشگاه و طرف قرارداد ، مورد توافق قرار گیرد می تواند درمتن قرارداد درج گردد.
۱۵- چنانچه فسخ قرارداد با دلیل موجه صورت گرفته باشد طرفین موظف به پرداخت حق و حقوق تا تاریخ فسخ قرارداد ) قطع همکاری( خواهند بود .
۱۶- طرف قرارداد در صورت فسخ با دلیل موجه می تواند مبلغ فقط یک فصل را از باشگاه طلب نماید