آیین تحلیف اعضای هیأت منصفه دادگاه مطبوعات استان تهران برگزار شد
به گزارش گروه قضائی خبرگزاری فارس به نقل از قوه قضائیه، آیین تحلیف اعضای هیأت منصفه مطبوعات استان تهران در سالن اجتماعات مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد.
این مراسم با حضور ناصر سراج رئیس هیأت تعیین اعضای هیأت منصفه مطبوعات سراسر کشور، علی القاصی رئیس کل دادگستری تهران و معاونان قضایی وی، ربیع الله قربانی رئیس دادگاههای عمومی و انقلاب تهران و علی صالحی دادستان تهران برگزار شد.
ناصر سراج در این مراسم بیان کرد: اخیرا ابهامی درباره هیئت منتخب تعیین هیأت منصفه مطبوعات پیش آمده بود که برای رفع آن به نکاتی اشاره میکنم.
وی افزود: در تاریخ ٢١ بهمن سال ۵٧ و دقیقا یک روز قبل از پیروزی انقلاب، رژیم سابق قانون هیأت منصفه را در رابطه با جرایم نخستوزیران و هیئت وزیران سالهای ۴٢ تا ۵٧ تصویب کرد که در آن ۴٧ نفر بهعنوان اعضای هیئت منصفه انتخاب شدند که از ١٢ صنف بودند و اولین صنف نیز شامل روحانیون بود که باید به تائید آیات عظام ۶ نفر روحانی در این هیأت حضور پیدا میکردند.
رئیس هیئت تعیین اعضای هیئت منصفه مطبوعات سراسر کشور تاکید کرد: بعد از آن در جمهوری اسلامی و سنوات مختلف، قانونها تغییراتی پیدا کرد و الحاقات و اصلاحاتی صورت گرفت از جمله در قانون مجلس ششم که اعضای هیأت منصفه را ۵٠٠ نفر در نظر گرفتند، آنهم بدین صورت که دادگاه بعدی حق نداشت از این هیئت منصفه ۵٠٠ نفره استفاده کند.
قاضی سراج افزود: چنانچه اگر در یک روز ۶ جلسه دادگاه برگزار میشد، باید از ۶ گروه ۵٠٠ نفره استفاده میشد و این یعنی ٣ هزار نفر که عملاً قابلیت اجرا نداشت.
وی با اشاره به اینکه در آن زمان دادسراها منحل و دادگاههای کیفری استان تشکیل شد، گفت: رسیدگی به پروندههای مطبوعاتی و سیاسی در صلاحیت محاکم کیفری استان بود و واقعا امکان اجرای آن قانون وجود نداشت لذا گزارشی به مجلس هفتم نوشتم و این قانون در سال ٨۴ اصلاح شد و قانونگذار قانون قبلی مصوب سال ٨٢ را یکسال متوقف کرد.
رئیس هیئت تعیین اعضای هیأت منصفه مطبوعات سراسر کشور تاکید کرد: منتها قانونگذار درباره هیئت منصفه تصمیم گرفت، رئیس اعضای تعیین کننده هیئت منصفه، رئیس قوه قضاییه و یا نماینده تامالاختیار او باشد که قبلا وزیر فرهنگ و یا نماینده تام الاختیارش، رئیس هیئت تعیین اعضای هیئت منصفه بودند. این قانون تغییر کرد منتها تا یک سال متوقف بود.
وی گفت: تا سال ٨٧ که در این سال قانونگذار، به صورت دائم قانون سال ٨٢ را لغو کرد و در رابطه با هیئت منصفه بناشد، قانون سال ٧٩ اصلاحی قابلیت اجرا داشته باشد. بدین ترتیب که تعیین هیئت منصفه با رئیس قوه قضاییه و ۴ نفر دیگر و یا نماینده تامالاختیارش بود.
قاضی با اشاره به اینکه در روز یکشنبه جلسه تقدیر رئیس قوه قضاییه از اعضای هیئت منصفه سابق برگزار شد، افزود: متاسفانه برخی دوستان بنا به دلایل شخصی از حضور در هیأت منصفه جدید انصراف و استعفا داده بودند.
رئیس هیئت تعیین اعضای هیأت منصفه مطبوعات سراسر کشور تاکید کرد: برای تشکیل هیئت منصفه جدید، ١۵ نفر از اعضای هیئت منصفه سابق که در اکثر جلسات حضور داشتند را ابقا و ۶ عضو جدید اضافه شدند. نارساییهای موجود نیز به رئیس کل دادگستری استان تهران منتقل شد تا نواقص برطرف شود.
قاضی سراج اضافه کرد: در هیئت منصفه سابق حتی یک دادگاه نیز به خاطر عدم حضور اعضای هیئت منصفه متوقف نشد و حداقل ٧ نفری که باید در جلسات حاضر میشدند، در محکمه حضور پیدا میکردند. تا مهرماه امسال حدود ١۴٣ جلسه برگزار و به ١۶٠ پرونده رسیدگی شد.
به گزارش فارس،ترکیب اعضای هیئت منصفه شامل محمدحسن رحیمیان، علیاکبر کسائیان، علیاکبر اشعری، علیرضا سربخش، یوسف غروی، حمید مومنیراد، محمود خسرویوفا، حسن حمیدزاده، پروین سلیحی، حسن خجسته باقرزاده، رمضان موسوی مقدم، اکبر نصرالهی، محمدعلی امانی، علیرضا محجوب، امیر خوراکیان، حبیب احمدزاده، محمد خدادی، الهام امینزاده، عبدالحسین روحالامینی، محمدرضا خردمند و مرتضی آخوندی است.