اخباراخبار بین المللی

اولین جلسه رسیدگی دیوان بین المللی دادگستری به شکایت ایران علیه آمریکا برگزار شد

بنیاد حقوقی و قضایی- اولین جلسه رسیدگی دیوان بین المللی دادگستری(ICJ) به پرونده “برخی اموال ایران، علیه آمریکا ” در لاهه برگزار شد.

به گزارش بنیاد حقوقی و قضایی در پی توقیف حدود ۱میلیارد و هفتصد میلیون دلار اموال ایران اولین جلسه رسیدگی دیوان بین المللی دادگستری (ICJ) دیروز در محل دیوان در کاخ صلح (لاهه هلند) برگزار شد.

در این جلسات که تا روز جمعه در کاخ صلح شهر لاهه جریان دارد، دادگاه به محدودیت‌های غیرقانونی ایجاد شده توسط آمریکا برای فعالیت‌های اقتصادی و شرکت‌های دولتی ایرانی در آمریکا و اقدامات  تقنینی، اجرایی و قضایی مغایر با حقوق بین الملل اتخاذ شده از جانب قوای مقننه، مجریه و قضایی این کشور در ضبط و توقیف اموال و دارایی‌های شرکت های دولتی ایران از جمله  قریب به دو میلیارد دلار از دارایی بانک مرکزی رسیدگی خواهد کرد.

پیشنهادی :   شورای نگهبان به جزء دوم بند ح لایحه بودجه ایراد قانون اساسی گرفت

توقیف و ضبط و مصادره حدود ۲ میلیارد دلار از اموال ایران

دولت جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ در پی توقیف و ضبط و مصادره حدود ۲ میلیارد دلار از اموال بانک مرکزی و اموال سایر شرکت‌ها و موسسات ایرانی به موجب احکام واهی صادره از دادگاه های آمریکا که باموازین حقوق بین الملل به ویژه معاهده بین دو کشور موسوم به عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و کنسولی سال ۱۹۵۵ مغایر است، از اقدامات دولت آمریکا نزد دیوان بین المللی دادگستری لاهه شکایت کرد.

بیشتر بخوانید:

اعتراض آمریکا نسبت به صلاحیت دیوان بین المللی دادگستری

پس از ثبت دادخواست، ایران لایحه تکمیلی و مستندات خود را در چهار جلد و در تبیین مبانی حقوقی و موضوعی شکایت مطروحه، در تاریخ ۱۳بهمن ۱۳۹۵ به دیوان بین المللی دادگستری تقدیم کرد. در مقابل اما ایالات متحده به جای پاسخگویی به شکایت ایران در ماهیت دعوی،در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ با طرح ایراد مقدماتی، دعوای ایران را غیر قابل استماع تلقی کرده و نسبت به صلاحیت دیوان بین المللی دادگستری نیز اعتراض نمود.

پیشنهادی :   امکان شرکت در یک طرح یا دوره پژوهش پسادکتری به جای خدمت سربازی از ماه آینده

اما جمهوری اسلامی ایران به این ایرادات ایالات متحده در باره غیر قابل استماع بودن دعوای ایران و نیز ایراد عدم صلاحیت دیوان، به تفصیل و بطور مستدل پاسخ داد و لایحه جوابیه ایران در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۹۶ نزد دیوان ثبت شد. وکلای ایران تحت سرپرستی توکل حبیب‌زاده رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری لایحه ایران را ارایه کردند.

دیوان بین المللی دادگستری روزهای ۱۶ الی ۲۰ مهر ۱۳۹۷ را به برگزاری جلسات استماع مدافعات شفاهی طرفین در باره ایرادات مقدماتی و صلاحیتی آمریکا اختصاص داد و بالاخره در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۹۷در جلسه ای با حضور نمایندگان دو طرف در دیوان وبعضی از وکلا و مقامات دولتین، تصمیم خود در خصوص اعتراض ایالات متحده به صلاحیت دیوان برای رسیدگی به پرونده را اعلام نمود.

همچنین پیشتر بنیاد حقوقی و قضایی با دکتر محسن محبی (وکیل ایران در دعوای مذکور) درباره صدور دستور موقت به نفع ایران در این پرونده مصاحبه ای داشته که در لینک زیر قابل مشاهده است:

دکتر محسن محبی : وکالت «حرفه» است نه «شغل»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *