توضیح سخنگوی قوه قضاییه درباره تخصصی شدن وکالت
بنیاد حقوقی و قضایی ـ سی و دومین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه دقایقی پیش آغاز شد.
به گزارش بنیاد حقوقی و قضایی، در این نشست غلامحسین اسماعیلی ضمن تشریح آخرین پرونده های حقوقی و قضایی پاسخگوی سوالات خبرنگاران خواهد بود.
تداوم رسیدگی به پروندههای اخلالگران نظام اقتصادی کشور
سخنگوی قوه قضاییه در بخش اول صحبت هایش به موجب رأی صادره از دادگاه ویژه رسیدگی به جرام اقتصادی هفت نفر از متهمان و یکی از شرکتهای تجاری مبادرت به قاچاق عمده ارز کرده بودند.
مرتضی روحی نژاد به ۸ سال حبس، امین روحی نژاد به ۷ سال حبس، ایمان روحی نژاد به ۱۰ سال حبس، جواد فرخنده مقام به ده سال حبس، یاسر صابونی به ۱۰ سال حبس، علیرضا برخوردار کاشانی به ده سال حبس و حسین عطار جان نثار نوبری به ده سال حبس و شرکت تجاری امین تجارت خزر به نمایندگی جعفر آذر توس به انحلال محکوم شدند.
این متهمان نسبت به استرداد ارزهای دریافتی یا پرداخت مابه تفاوت نرخ ریالی ارزها برابر نرخ روز اجرای حکم محکوم شدند.
ما هیچ شهری را به عنوان تبعیدگاه نمی شناسیم
اسماعیلی در پاسخ به سوالی در خصوص خبری درباره شهرهای در نظر گرفته شده به عنوان تبعید گاه گفت: این مطلب غیر واقعی و مجعول بود. این خبر صحت نداشت و باید اعلام کنم از اقدامات بسیار خوب قوه قضائیه در اصلاح قانون مجازات اسلامی این شد که در ماده ۲۳ قانون جدید دیگر هیچ شهری را به عنوان تبعیدگاه نمیشناسیم.
همه ایران سرای من است و تفاوتی بین هیچکدام از شهرها در زمینه مسائل قضائی نمیشناسیم. نگاه قوه قضائیه به همه نقاط ایران اسلامی نگاه یکسانی است و هیچ نقطهای در ایران به عنوان تبعیدگاه نیست. احکام تبعید به ندرت صادر میشود؛ تبعید نیست در قانون به عنوان منع اقامت در نقطه معین یاد شده است. نگاه قوه قضاییه به همه نقاط ایران اسلامی یکسان است. همه ایران سرای من است.
بیشتر بخوانید: سی و یکمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه
ما دچار عقب افتادگی و رهاسازی فضای مجازی هستیم
شاهد رها شدگی در این حوزه هستیم و به عبارتی شاهد عقب ماندگی و عدم اجرای رهنمودهایی هستیم که برای سامان دهی فضای مجازی باید انجام شود.
اینکه با نگرشهای سیاسی، ما را به انسداد فضای مجازی محکوم میکنند درست نیست. حرف ما این است که ساماندهی باید در داخل کشور انجام شود.
تکالیفی در این ارتباط برای شورای عالی فضای مجازی، مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات در نظر گرفته شده و ما هم مجدانه پیگیر هستیم و مطالبه گر برای اینکه این مأموریتها به نحو شایستهای انجام شود.
اگر به نتیجهای رسیدیم که این تعللها توأم با سوءنیت و مصداق ترک فعل باشد؛ ابایی از انجام تکالیف قانونی خود نخواهیم داشت. اگر توان تخصصی جوانان به کار گرفته شود این موضوع قابل ساماندهی است.
وضعیت محکومین به اعدام حوادث آبان ۹۸
اسماعیلی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی براینکه دو پرونده وقف بخشی از جنگلهای هیرکانی و محکومین حوادث آبان ماه ۱۳۹۸ ( سه محکوم به اعدام) گفت: پرونده جنگل هیرکانی بعنوان اعاده دارسی به دیوان نرفته است و رییس کل دادگستری استان درخواست اعمال ماده ۴۷۷ کرد و به حوزه معاونت قضایی قوه قضاییه می رود و رییس قوه دستور داده در راستای ماده ۴۷۷ بررسی شود و اگر به نتیجه رسید به دیوان عالی ارسال شد.
وی افزود: پرونده سه نفر محکوم به اعدام اغتشاشات سال گذشته در راستای اعاده دادرسی وکلا به دیوان عالی ارسال شده و در دیوان هست و ما منتظر اعلام نظر دیوان عالی هستیم.
ادعا می کنم هیچ یک از کشورهای دنیا در دوره کرونا به اندازه ایران درباره زندانیان موفق عمل نکرده است
بارها ادعا کردیم که ما در این حوزه در دنیا حرف داریم و مدعی هستیم که در سایر کشورها درصدی از اقداماتی که در نظام زندانبانی ایران در جهت حفظ سلامت زندانیان انجام شده، لحاظ نشده است.
ادعا می کنم هیچ یک از کشورهای دنیا در دوره کرونا به اندازه ایران درباره زندانیان موفق عمل نکرده است
هیچیک از کشورهای دنیا در دوران کرونا خدماتی که در زندانهای ایران ارائه شده است را ارائه نکرده اند. به لحاظ اینکه ما نقطه تراکم را داریم، مهار کرونا اهتمام بیشتری را میطلبد. از زمره این اقدامات اعطای مرخصیهای کرونایی است.
تخصصی شدن وکالت مورد موافقت رییس قوه قضاییه است
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری در پاسخ به خبرنگار هفته نامه حامی عدالت گفت: جهان امروز به دنبال تخصص گرایی است. همانگونه که در سایر رشتهها تخصصی شدن مهم است در این حوزهها هم مهم است. دادگاهها را تخصصی کردیم و قضاتی که پروندههای تخصصی رسیدگی میکنند، آموزشهای تخصصی هم دیدهاند.
وکالت و کارشناسی به عنوان یک بازوی تخصصی در جهت عدالت باید تخصصی شود و این پیشنهاد داده شده است. اگر امروز کسی پروندهای در ارتباط با موضوعات گمرکی دارد بداند این تعداد وکیل تخصص لازم در این حوزه را کسب کردند و ما این را نیاز جامعه میدانیم.
وکالت نیازمند تخصصی شدن است. این مطلب مورد موافقت رییس قوه قضاییه است.
تمدید استجازه رهبری در رابطه با دادگاههای ویژه اقتصادی
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره تمدید استجازه رهبری در رابطه با دادگاههای ویژه اقتصادی گفت: در این ارتباط در روزهای آینده خبرهای خوبی خواهیم داشت. مهم این است که روند رسیدگی به پروندههای مهم اقتصادی با قوت و اقتدار ادامه دارد و ادامه خواهد داشت.
این خبر تکمیل می شود…
منبع : سیمای عدالت و ایسنا