جزییات نخستین جلسه بزرگترین دادگاه منافقین
به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری فارس، نخستین جلسه دادگاه اعضا و سرکردههای گروهک تروریستی منافقین امروز (سهشنبه ۲۱ آذر) در دادگاه کیفری یک استان تهران درحال برگزاری است.
در این جلسه فرزند شهید صیاد شیرازی، دختر شهید لاجوردی و دیگر خانوادههای شهدایی که به دست منافقین به شهادت رسیدند حضور دارند.
بر اساس اعلام دادگاه کیفری یک استان تهران، در دادگاه رسیدگی به جنایات منافقین ۱۰۴ عضو این گروهک و یک شخصیت حقوقی (سازمان مجاهدین خلق ایران) محاکمه خواهند شد.
تشکیلات موسوم به مجاهدین خلق (معروف به گروهک منافقین)، مسعود رجوی، مریم قجر عضدانلو (معروف به مریم رجوی)، مهدی ابریشمچی، زهره اخیانی، فهیمه اروانی، مهدی براعی، مژگان پارسیایی، زهرا مریخی آهنگر کلایی، محمد علی توحیدی خانیکی، علی خدایی صفت، مهدی خدایی صفت، عباسعلی داوری فیضی پور آذر، سید مجید سید المحدثین، صدیقه حسینی، محمد طریقت منفرد، مهوش سپهری، قدسی خرازیان، مهناز سلیمانیان، محسن سیاه کلاه، مریم فضل مشهدی، بهشته شادرو، ژیلا دیهیم، ابوالقاسم رضایی، حمیرا حجتی امامی، محمود عطایی کاریزی، گلنار جواهری ساعتچی، مهریان حاجی نژاد، مرتضی اسماعیلیان مارنانی، دولت نوروزی منجیلی، زهرا بخشایی، محمد حیاتی، نیکو خائفی اشکذری، عذرا علوی طالقانی، جمیله ابریشم چی، محمود قجر عضدانلو، بدری پورطباخ و محمد جواد قدیری مدرسی از متهمان حاضر در این پرونده هستند.
فرهاد الفت، رویا احمدی موسوی، بهزاد نظیری، فرشته یگانه، معصومه بلورچی، یاسر جهان نژادی، فائزه خیاط حصاری محمدی، صالح رجوی، محمد سادات خوانساری، پرنیان سرآمد، حکیمه سعادت نژاد، حمیده شاهرخی امیری، ثریا شهری، پروین صفایی، محمود فخارزاده، عشرت محبت کار، علیرضا معدنچی، عباس میناجی مقدم، حمیدرضا اسحاقی، علیرضا امام جمعه، اسدالله اوسطی، فاطمه آدرسی، مصطفی آسیفی، زهره بنی جمالی، محمود بنی هاشمی، اسدالله بهرامی، علیرضا بهرامی، عزیز اله پاک نژاد، مهرافروز پیکر نگار، مریم حاج خانیان، احمد حنیف نژاد، پرویز خزائی، حسین دادخواه و فاطمه داوران از دیگر متهمان حاضر در این پرونده هستند.
حسین ربوبی خبوشانی، سپیده ابراهیمی، بیژن رحیمی، آزاده رضایی، هادی روشن روانی، محمد سادات دربندی، فریدون سلیمی، عباس شاکری، سهیلا شعبانی، احمد شکرائی، سهیلا صادق، مهران صادق، طاهره ضیائی، کبری طهماسبی، رقیه عباسی، زهره عطریانفر، مهری علیقلی، مرتضی فخار، سید اسدالله فقیه دزفولی، ایرج فیض بوسجینی، پرویز کریمیان سیچانی، احمد گلپایگانی، فرید ماهوتچی حسینی، مهدی مددی الموسوی، سید محمود احمدی علون آبادی، سید جواد احمدی علون آبادی، اسماعیل مرتضایی، محمود معیری، رقیه ملک محمدی، حسن نظام الملکی، نسرین نظری علی آبادی، علی هادی زاده و الله کرم هوشنگی متهمان حاضر در این پرونده هستند.
* برگزاری جلسه به ریاست قاضی دهقانی
در ابتدای این جلسه دادگاه، قاضی حجتالاسلام دهقانی آیاتی از قرآن کریم قرائت کرد و گفت: حضرت امیرالمؤمنین میفرمایند عدل پایه و اساس و بنیانی است که قوام این عالم به این بنیان است.
وی ضمن گرامیداشت شهدای صدر اسلام تا کنون و تسلیت ایام فاطمیه ادامه داد: امروز اولین جلسه از رسیدگی به اتهامات گروهک تروریستی منافقین موسوم به مجاهدین خلق ایران در شعبه یازدهم از دادگاه کیفری استان تهران به تصدی اینجانب بهعنوان رییس دادگاه در حال برگزاری و تشکیل است.
رئیس دادگاه گفت: پرونده مشتمل کیفرخواست واصله از دادسرای عمومی و انقلاب تهران با موضوع اتهامات گروهک تروریستی منافقین موسوم به مجاهدین خلق علیه ۱۰۴ نفر از کادر مرکزی و عوامل اصلی ان تحت نظر این دادگاه قرار دارد.
حجت الاسلام دهقانی خاطرنشان کرد: این دادگاه به اطلاع عموم می رساند با رعایت تمامی تشریفات آیین دادرسی کیفری پس از وصول کیفرخواست و مطالعه آن به مواد قانون آیین دادرسی کیفری و مواد ۵، ۶، ۷ از قانون مجازات اسلامی دادگاه را برای رسیدگی به این اتهامات برابر با ابلاغ های شعبه یازدهم صلاحیت خود را ابراز و اعلام می دارد.
* فرصت مناسب دادگاه برای انتخاب وکیل توسط متهمان
وی افزود: این دادگاه مستندا به ماده ۳۱۴ آیین دادرسی کیفری نظر به رعایت حضور وکیل و اصل ۳۵ قانون اساسی با نظر به نوع اتهامات و آنچه از این اصل از حق انتخاب وکیل توسط اصحاب دوا مورد تاکید قرار گرفته و تمامی دادگاه پس از انقلاب اسلامی طرفیت حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و چنانچه اشخاص توانایی انتخاب وکیل نداشته باشند برای آن ها وکیل تامین می شود. این دادگاه با توجه به حق انتخاب وکیل با نشر آگهی و ارسال پیام نگار اعلام می کند جهت رسیدگی در دادگاه وکلای خود را انتخاب و در فرصت مقرر به دادگاه اعلام کنند.
رئیس دادگاه بیان کرد: با توجه به گذشت زمان مقرر شده و عدم انتخاب وکیل و ارسال لایحه از سوی آنها، بر اساس اصل ۳۵ قانون اساسی و برخی مواد آیین دادرسی کیفری مبادرت به تعیین وکلای تخسیری خانمها شیخی، کمالی، پیروز فر و اقایان محمدی و حاج محمدی کرد.
* انتخاب وکیل تسخیری برای متهمان
وی افزود: لازم به توضیح است پس از انتخاب وکیل تسخیری برای متهمان، بلافاصله به وکلای متهمان اخطار میکند تا تمام ایرادات و اعتراض های خود را پس از مطالعه کیفرخواست ظرف ۱۰ روز تسلیم دادگاه کنند، ایرادات و اعتراض ها از قبلی عدم صلاحیت، رد دادرس، نقض تحقیقات و یا هر مورد قانونی دیگر به این دادگاه تسلیم نشده است.
رئیس دادگاه گفت: اشخاص حقیقی تحت تعقیب از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران یا همان متهمین کیفرخواست متواری بوده و دسترسی به آنها برای این دادگاه امکان پذیر نبوده و با نشر آگهی و ارسال پیام برای تشکیل جلسه دادرسی مقرر نبوده، دادگاه به نشر اگهی خود در روزنامه های کثیرالانتشار ملی می پردازد. این قرار متضمن موضوع اتهام و وقت دادرسی در دو نوبت منتشر شد.
وی ادامه داد: آگهی اول در روزنامه کیهان و جام جم و آگهی دوم ۶ ابان ماه سال جاری در روزنامههای جام جم و کیهان منتشر شده است. پس از این انتشار آگهی عمومی، دادگاه پرونده را به صورت جامع بررسی کرده و گزارش جامعی تنظیم و پس از آماده شدن گزارش مستندا به ماده ۳۸۹ قانون آیین دادرسی کیفری و پس از تشکیل جلسه مقدمات اداری پرونده را کامل و قابل طرح دادرسی تشخیص داده و جلسه تعیین رسیدگی را مشخص کرده است.
حجتالاسلام دهقان گفت: امروز این دادگاه با نظر به حضور وکلای تسخیری حاضر در دادگاه و شکات حاضر و نماینده محترم دادستان رسمیت دادگاه را اعلام می کند. با توجه به حضور افراد کثیر در دادگاه و اصحاب رسانه علنی بودن آن را اعلام می کند.
وی افزود: ضرورت رعایت مفاد ۳۵۴ قانون آیین دادرسی کیفری و نظر به عدم حضور متهمین در جلسه دادگاه در همین جایگاه و در مقابل اصحاب رسانه به متهمین اعلام می کند چنانچه محلی برای محل اقامت قانونی ویا پیام نگاری را می توانند اعلام کنند، دادگاه محل آنها را به عنوان اقامتگاه قانونی آنها شناسایی میکند.
در ادامه نماینده دادستان از قاضی در خواست انتشار ویدئوی کرد و پس از اجازه رئیس دادگاه این ویدئو منتشرشد. این ویدئو در خصوص کیفرخواست بود.
در این حین فرزند شهید صیاد شیرازی به بیان صحبت پرداخت. پس از پایان صحبت های او، قاضی گفت: گفتگو بحث علمی و تاریخی دباره یک جریان محفل علمی خاص خود را لازم دارد. کیفرخواست این پرونده حقوقی و قضایی منطبق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است. ممکن است در جایی بحث علمی وجود دارد که نیاز باشد خارج از یک دادگاهی به آن رسیدگی شود.
حجت الاسلام دهقانی بیان کرد: کیفرخواستی که امروز تقدیم شده نه یک کتاب علمی تحقیقی است که بگوییم لازم است دقتهای علمی در آن بگنجد ولی با توجه به اختیار قانونی که به این دادگاه داده شده، این کیفرخواست منطبق با قوانین تنطیم و ارسال شده است. ما با یک کیفرخواست دقیق حقوقی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: ممکن است بحث های پیرامونی بسیاری وجود داشته باشد. این مباحث باید خارج از دادگاه رسیدگی شود، این دادگاه با رعایت اصل بیطرفی و تحقق عدالت به اتهامات رسیدگی خواهد کرد. در ادامه دادگاه هر انچه از مطالب مربوط به اتهامات مورد استماع دادگاه قرار خواهد گرفت. نظم را در جلسه دادگاه رعایت کنید.
در ادامه نماینده دادستان گفت: نفاق یا دورویی صرفا مختص جامعه ایرانی نیست بلکه در تمامی جوامع نیز شاهد آن هستیم؛ برخی از دولتها علیرغم شعارهای حقوق بشری برخلاف آن عمل میکنند و از جنایتکاران حمایت میکنند.
وی افزود: سازمان در دوره ۲۸ ماهه پیروزی انقلاب اسلامی در ظاهر تلاش میکرد رفتارهای خود را در قالب یک گروه سیاسی توجیه کند اما حاضر نبود پایبندی خود به این گروه سیاسی را نشان دهد.
وی ادامه داد: عدم پایبندی صحیح به قانون، درگیری و نزاعهای گسترده و عدم تحویل سلاح به نهادهای قانونی، ایجاد کینه و دشمنی با سایر ملیت، نفوذ غیرقانونی در دستگاههای حکومتی نظام تنها بخشی از رفتارهای منافاقانه گروهک تروریستی منافقین است.
نماینده دادستان خاطرنشان کرد: در نهایت یکم تیر گروهک تروریستی منافقین محاربه علیه مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران را اعلام کردند. این روز کادرهای سازمان به خیابان رفتند و مردم را قتل عام و اموال آنها را به اتش کشیدند.
وی افزود: منافقین پس از این واقعه اقشار گوناگون مردم و مسئولین نظام را هدف قرار داد. یک هفته پس از آن تاریخ، وحشیانه ترین اقدام خود را انجام داد و با انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی ۷۲ نفر را به شهادت رساندند. راجع به این جنایت تروریستی و انتصاب آن به گروهک تروریستی منافقین سندی در دست است. این سند، فیلمی از ملاقات مسعود رجوی با رئیس دستگاه رژیم بعث عراق در عراق است.
نماینده دادستان گفت: این سند و محتوای رسانهای حاوی چند نکته مهم است. اول اینکه مسعود رجوی به صراحت ارتکاب این جنایت از سوی گروهک تروریستی منافقین اعلام و به آن اقرار میکند. نکته دوم این است که فرانسه که تحت عنوان کاخ الیزه و آمریکا که تحت عنوان کاخ سفید عنوان میکند از وقوع این جنایت تروریستی مطلع بودند. علی رغم علم و اطلاع کشور امریکا و فرانسه از این جنایت شاهد این هستیم که هیچ اعلامی برای تروریستی بودن این گروه انجام نداده اند.
در ادامه نماینده دادستان خواستار انتشار ویدئویی از قاضی شد، پس از اجازه قاضی این کلیپ که شامل دیدار مسعود رجوی با رییس دستگاه رژیم بعث بود، منتشر شد.
وی ادامه داد: علم و اطلاع فرانسه و آمریکا از ارتکاب جنایات این سازمان مشهود است همچنین ترک فعل مدعیان حقوق بشر که علیرغم اطلاع از این جنایت تروریستی هیچ اقدامی در راستای تکالیفی که مدعی آن هستند، انجام ندادند.
نماینده دادستان گفت: فرانسه به عنوان یک رحم اجارهای ۴۲ سال است که این نطفه نامشروع را در خود جای داده و نسبت به لانهگزینی آنها مبادرت دارد. سازمان در ادامه اقدامات تروریستی و براندازانه خود رییس جمهور، دادستان و تعدادی از ائمه جمعه را با بمبگذاری و انجام عملیات های انتحاری به شهادت رساند و به موازات آن به طور وسیع و به دور از هرگونه عقلانیت و به صورت وحشیانه به ترور مردم عادی پرداخت که البته با همراه مردم و مسئولان نظام، بسیاری از اعضای این سازمان دستگیر یا در درگیریها کشته شدند.
وی گفت: سرکردگان آنها برای ادامه خفتبار خود در ابتدا سرکرده آنها یعنی مسعود رجوی و رییس جمهور مخلوع یعنی ابوالحسن بنی صدر به خارج از ایران گریختند اما تا سالها از طریق محدود هواداران فریب خورده اقدامات تروریستی خود را ادامه دادند.
نماینده دادستان اضافه کرد: رهبر این سازمان در فرانسه و در حومه پاریس که محل استقرار سران این سازمان بود اعلام انقلاب ایدئولوژیک کرد و این تصمیم در حقیقت فرار از پاسخگویی وقوع جنایات خود بود همچنین در خلال این پروژه بود که مریم رجوی ابتدا از همسر خود جدا و با مسعود رجوی ازدواج کرد و سپس نهاد خانواده به منزله یک مانع در راه منویات این سازمان هدف قرار گرفت و همه زنان و فرزندان و مردان که بخشی از نهاد خانواده بودند به اجبار و براساس دستور تشکیلاتی و یک تکلیف سازمانی از هم جدا شدند و نهاد خانواده برای همیشه متلاشی شد.
وی افزود: اقدام دیگر این بود که همه مردان از مسئولیتهای رده بالای سازمان عزل شدند و به جای آنها زنانی نشانده شدند که تبعیت بیشتری داشتند.
نماینده دادستان تصریح کرد: این گروه به عنوان یک فرقه و مسلک مورد شناسایی است و هواداران ان، با انقلاب ایدئولوژیک سرکرده این سازمان برای اتخاذ تصمیمات و جنایات خود با مقاومت کمتری مواجه بوده و وجه سر سپاری را از افتخارات خود می دانستند.
وی اظهار کرد: سازمان همزمان با جنگ تحمیلی عراق و ایران ضمن انتقال کلیه اعضای خود به آن کشور به مزدوری علنی و صریح با آن رژیم جنایتکار پرداخت و با تحویل پادگان اشرف حمله مستقیم به مرزهای کشور به شهادت مرزنشینان اقدام کرد.
نماینده دادستان گفت: جاسوسی و ارائه اطلاعات کشور به بیگانگان، حمله به مناطق مسکونی، شناسایی اماکن حساس کشور و دادن اطلاعات آنها به بیگانگان ، حمله به پاسگاههای مرزی و انفجار لولههای نفتی از دیگر اقدامات آنها محسوب میشود.
وی افزود: حتی پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ بین ایران و عراق نیز رهبر این سازمان به مرزهای جمهوری و با سودای فتح سه روزه تهران عملیات فروغ جاویدان را مرتکب شد که تعداد زیادی از مردم عادی و غیرنظامیان و نیروهای مدافع کشور را به شهادت رساندند.
نماینده دادستان ادامه داد: نام منافقین به معنی عنصر ناصادق و خیانتکار از سوی مردم برانان گذارده شد و پس از آن اکثر نردم از این گروه با اسم مجاهدین یاد می کردند. پس از پایان جنگ ایران و عراق و علی رغم برقراری اتش بس بین دو کشور سازمان بر رویه خیانتکار خود اصرار کرده و در مواقعی که روابط دو کشور تیره بود بشکل مزدور خوش خدمتی خود را به دشمن داشت. سازمان، جاسوسی های علمی و فنی و سیاسی و اقتصادی و بمب گذاری در خطوط نفتی را نیز در کارنامه خود دارد و بسیاری از مردم بی گناه را به شهادت رساند.
وی افزود:در شهریور ۱۳۹۵ اخرین گروه از نفرات سازمان ازعراق خارج و به کشور البانی منتقل شدند. قطعا این دوره آخرین مرحله از حیات ننگین آنان نبوده و این سازمان به حیات خار و خفیف و خاینانه خود در قالب برنامه های توطئه امیز دیگری ادامه می دهد. هرچند که تمام عناصر این گروه همانند داعش در کشورهای مختلف هستند بصورت بالقوه پتانسیل تهدید امنیت تمامی کشورها را دارند و باید به میزان مجازات شوند.
نماینده دادستان تصریح کرد: در بسیاری از موارد ضرورت پیدا کرده که جهت اتقان موضوع عبارات و مطالب ارایه شده توسط سازمان و اعضای ان عینا نقل قول شود. برای شهدا در تیتر مباحث و در کنار عبارت شهادت، عبارت قتل عمدی به کار گرفته شده است. آنچه در پرونده امده تمام جرایم آنها نبوده بلکه دلایلی است که مستندات متقن در خصوص آنها وجود داشته است.
نماینده دادستان در بخشی از دادگاه گفت که اقدامات گروهک تروریستی منافقین شامل قاعده مرور زمان نمیشود. حرایم این گروهک شامل موارد امنیتی در داخل و خارج کشور بوده و شامل مرور زمان نشده است. انجام فعالیتهایی چون اداره تشکیلات تروریستی؛ تشویق مردم به آشوب؛ نشر اکاذیب و جاسوسی مشمول قاعده کلی مرور زمان نمیشود.
وی در ادامه اسامی متهمان را قرائت کرد.
این خبر در حال به روز رسانی است…