دادگاههای صلح مرجع رسیدگی به اعتراض به تصمیمات شوراهای حل اختلاف و ناظر بر اقدامات آن هاست
بنیاد حقوقی و قضایی- دبیر شورای راهبری قانون جدید شورای حل اختلاف گفت: در آینده محوریت بسیاری از امور قضایی بهویژه در شهرستانها با دادگاههای صلح خواهد بود.
به گزارش بنیاد حقوقی و قضایی به نقل از خبرگزاری مهر، موحد دبیر شورای راهبری دادگاههای صلح به همراه معاونین با حضور در دادگستری شهرستان ساوجبلاغ در استان البرز از روند راه اندازی دادگاههای صلح این حوزه قضائی و فرآیند رسیدگی شعب صلح بازدید به عمل آورد.
مدیرکل امور استانهای قوهقضائیه در این سفر طی نشستی با رئیس دادگستری ساوجبلاغ و قضات محاکم صلح این شهرستان به تبیین جایگاه دادگاهصلح پرداخت و اظهار کرد: دادگاهصلح از اختیارات قضائی وسیع در امور حقوقی، کیفری و خانواده برخوردار است علاوه بر این ناظر بر اقدامات شورای حل اختلاف و مرجع رسیدگی به اعتراض به تصمیمات شوراها است. همچنین اعتبار گزارش اصلاحی شوراها و لازمالاجرا شدن آن متوقف به تأیید دادگاه صلح است.
بیشتر بخوانید:
موحد ضمن اشاره به جایگاه رفیع قضائی محاکم صلح و قضات این دادگاه بیان کرد: آرای محاکم صلح در بسیاری موارد قطعی است و اصولاً اصل بر قطعیت آرای دادگاهصلح است. باید تلاش کنیم جایگاه این محاکم به خوبی تبیین شود، قضات دادگاهصلح به لحاظ تنوع صلاحیت از دانش و تجربه فراگیرتر نسبت به قضات سایر مراجع قضائی برخوردار خواهند شد، و شایستگی و توانمندی برای ارتقا در مناصب قضائی را کسب خواهند کرد.
دبیر شورای راهبری قانون جدید شورای حلاختلاف در ادامه عنوان کرد: برخی از افراد غیر مطلع و بعضاً مغرض بیاناتی خلاف واقع مطرح یا القا میکنند که قضات دادگاهصلح از اعتبار و جایگاه قضات سایر محاکم برخوردار نیستند، حال اینکه ساختار و صلاحیتهای قانونی این محاکم روشن و گویای منزلت و جایگاه این مرجع قضائی است. اوضاع و احوال بیانگر این است که در آینده محوریت بسیاری از امور قضائی بویژه در شهرستانها با دادگاهصلح خواهد بود. بدون تردید قضات دادگاه صلح در اجرای عدالت و تحقق صلح و سازش عادلانه نقش بی بدیلی ایفا خواهند کرد، با توجه به نوع مراجعات، کیفیت و سرعت ارائه خدمات قضائی در این محاکم برای بخش قابل توجهی از مراجعین امیدآفرین و رضایتمندی عمومی از دستگاه قضائی را در پی خواهد داشت.
داوری در مورد کارکرد این دادگاهها زود است
موحد با تاکید بر اینکه رؤسای کل و سایر مدیران قضائی کشور بایستی اثر بخشی و مزایای محاکم صلح را تبیین و به برخی انتقادات غیر سازنده هم پاسخ منطقی بدهند، اظهار کرد: داوری در مورد کارکرد این دادگاهها زود است، یقیناً برخی از ایرادات قابل توجهی که نگران کننده هم بود با فعال شدن دادگاهصلح برطرف خواهد شد.
وی بیان کرد: حسن اجرا و فعال سازی مدبرانه دادگاهصلح با همکاری و همفکری قضات شریف و مجرب و تدابیر مدیران قضائی لازمه موفقیت این دادگاه در اذهان عمومی خواهد بود. تا کنون هم در بسیاری حوزههای قضائی استانهای پیشرو اهتمام و مشارکت قضات و کارکنان و تدابیر مدیران قضائی تحسین برانگیز و موجب مباهات دستگاه قضائی است که از چنین پرسنل خدوم و فرهیختهای برخوردار است. در چنین موقعیتهای خطیری است که منابع انسانی کار آمد و خدوم در قوهقضائیه ظاهر و انگیزه و توانمندی خود را به منصه ظهور میرسانند.
بیشتر بخوانید:
در پایان موحد به اتفاق معاون خود و رئیس دادگستری ساوجبلاغ با حضور در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضائی این شهرستان بر روند ارجاع پروندههای در صلاحیت دادگاهصلح نظارت و مواردی را پیرامون صلاحیتهای محاکم صلح به مدیر این دفتر یادآور شدند.
منبع: خبرگزاری مهر