اخباراخبار قوه قضاییهویژه

مصدق: استقلال وکیل در مقام دفاع هم تراز استقلال قاضی در مقام قضاوت است

بنیاد حقوقی و قضایی- معاون اول قوه قضاییه با بیان این‌که آموزش ضمن خدمت وکلا و کارآموزان وکالت باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: حق دفاع و دسترسی به وکیل جزو حقوق بنیادین جامعه بوده و در تمامی نظام‌های حقوقی دنیا و قانون اساسی کشور نیز این امر مورد حمایت قرار گرفته است.

حجتالاسلام محمد مصدق، پنجشنبه، ۱۰ آذرماه در همایش لایحه برتر که در محل دادگستری کل آذربایجان شرقی برگزار شد، اظهار کرد: کسی نمی‌تواند به خود جرأت بدهد که حق دسترسی به وکیل را از جامعه سلب کند و  هر متهم یا شاکی حق دارد به وکیل مراجعه کند و آن وکیل نیز او را در خصوص خواسته‌اش یاری کند.

پیشنهادی :   لغو جلسه روسای کانون های وکلا در خصوص برگزاری آزمون دو ماهه اول کارآموزی توسط مرکز ملی آزمون و اختبار

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: وکیل در نظام حقوقی کشور، در مقام دفاع و از شئونات قاضی برخوردار است. جایگاه وکیل هم‌چون قاضی بسیار بالا بوده و استقلال وکیل در مقام دفاع هم تراز استقلال قاضی در مقام قضاوت است.

مصدق با تاکید بر این‌که قوه قضاییه هیچ دخالتی در امور وکلا و کارشناسان ندارد، گفت: قوه قضاییه، نهاد مرکز وکلا را به عنوان یک نهاد مدنی پذیرفته و دوست دارند که این نهاد هر روز بهتر به وظایف خود عمل کند.

وی در ادامه با بیان این‌که تجلی حضور وکیل در مرجع قضایی به صورت مکتوب و مذاکره شفاهی است، افزود: شیوه مکتوب که به آن لایحه گفته می‌شود، در قالب شکواییه، دادخواست، دفاع در مقابل شکواییه و دفاع در مقابل دادخواست طرف مقابل است.

پیشنهادی :   نمایان شدن چهره مدعیان حقوق بشر با محکومیت حمید نوری به حبس ابد

وی در خصوص لوایح و مذاکرات شفاهی در محضر دادگاه نیز اظهار کرد: یکسری الزامات عملی در این خصوص وجود دارد که وکیل باید آن‌ها را رعایت کند و عملا انتطار است که وکیل در دادگاه اینگونه باشد.

بیشتر بخوانید:

معاون اول قوه قضاییه با بیان این‌که ایجاز، اختصار و جامع بودن لایحه یک اصل است، گفت: در صورت داشتن مذاکره شفاهی نباید با زیاده گویی، وقت دادگاه را بگیرد و وکیل خوب در مقام دفاع بهتر است که مطالب را تقسیم بندی و بین مسائل موضوعی و حکمی تفکیک قائل شود.

وی خاطرنشان کرد: وظیفه وکیل، کشف حقیقت و کمک به قاضی برای رسیدن به حقیقت است. حقیقت گویی و کشف واقعیت باید ملاک عمل یک وکیل باشد و اگر چنین نباشد در روز قیامت مسئول است. کتمان واقعیت نیز می‌تواند اعتبار حرفه‌ای وکالت را مخدوش کند.

پیشنهادی :   سؤال حاجی دلیگانی از وزیر دادگستری در خصوص عدم برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۲

وی با بیان این‌که توسل به ادله منطقی و آگاهی کامل از ادله ثبات دعوی، وظیفه وکالت است، افزود: حفظ اسرار، حیثیت و شرافت موکل جزو وظایف وکیل بوده و وکیل محرم موکل است و حق ندارد مطالبی که در پرونده وجود دارد را در جایی بازگو کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *