اخباراخبار قوه قضاییهویژه

معاون حقوقی قوه قضائیه: در برنامه هفتم تلاش کردیم نظارت‌ قوه قضاییه را بر کانون وکلا ارتقا دهیم

بنیاد حقوقی و قضایی- بهزاد پور سید معاون حقوقی قوه قضاییه در دیدار با مدیران مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده و شورای مدیران این مرکز از افزایش نظارت‌های قوه قضاییه بر کانون وکلا در برنامه هفتم توسعه سخن گفت.

به گزارش بنیاد حقوقی و قضایی به نقل از قوه قضاییه، بهزاد پور سید معاون حقوقی قوه قضاییه در این دیدار از تدوین کد اخلاق حرفه‌ای برای وکلا خبر داد و گفت: نوع نگاهی که در قوه قضاییه وجود دارد این است که مرکز وکلا مولود انقلاب است و به نوعی به جمهوری اسلامی تعلق دارد از این رو اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی ادامه داد: آن زمانی که ماده ۱۸۷ نوشته می شد نگاه  به این مرکز با تمام تحولاتی که در این ایام در اصلاح مقررات آن ایجاد شد این بود که این مرکز می‌تواند یک بال پروازی برای قوه قضاییه و تضمین عدالت در نظام قضایی کشور باشد.

پورسید گفت: به طور کلی مرکز وکلا باید روز به روز در جهت تضمین عدالت محوری دستگاه قضایی عمل کرده و کمکی برای قضات در جهت تحقق عدالت باشد.

معاون حقوقی قوه قضاییه تصریح کرد: باید به سمت تنوع در خدمات و دسترسی سریع مردم به آنها برویم و این مرکز باید کمک حال مردم باشد.

یکی از چالش‌ها در نظام قضایی: اشتباهات وکلا

پورسید گفت: یکی از چالش‌ها در نظام قضایی حرفه وکالت و اشتباهاتی است وکلا مرتکب می‌شوند که حقوق موکلین نادیده انگاشته می‌شود.

وی ادامه داد: گاهی طرح دعوا از ابتدا اشتباه صورت می‌گیرد و شایسته نظام جمهوری اسلامی و اخلاق حرفه‌ای وکالت نیست، اگر با بحث اخلاق حرفه‌ای نگاه کنیم در مطالعات غربی هم اخلاق حرفه‌ای در وکلا و پزشکان مطرح است اگرچه به سایر موضوعات هم گسترده شده است.

بیشتر بخوانید:

معاون حقوقی قوه قضاییه افزود: خیلی شاهد بی اخلاقی در این حوزه‌ها هستیم که مرکز در این حوزه کارهای خوبی انجام داده است که در خور تقدیر است.

پیشنهادی :   تصویب وام ازدواج و فرزندآوری سال ۱۴۰۳

به کد اخلاق حرفه‌ای برای حرفه وکالت و کارشناسی نیاز داریم

معاون حقوقی قوه قضاییه گفت:به کد اخلاق حرفه‌ای برای حرفه وکالت و کارشناسی نیاز داریم چرا که آیین نامه‌های موجود کامل نیست، کد اخلاق حرفه‌ای کمک می‌کند در بخش نظارتی نوع نظارت‌ها دقیق‌تر باشد و سلیقه‌ای عمل نشود.

پورسید با بیان اینکه کد اخلاق حرفه‌ای در خارج از کشور و نظام‌های غربی نیز وجود دارد، افزود: برخی مشاغل به دلیل اثر گذاری عمومی ارزش این را دارد که وقت گذاشته شده و کد اخلاق حرفه‌ای برایش نگارش شود و مرکز وکلا می‌تواند با ظرفیتی که دارد این کار را انجام دهد.

بیشتر بخوانید:

پور سید گفت: بحث بازنگری قانون و ماده ۱۸۷ و آیین نامه اجرایی و دستورالعمل‌های آن نیازمند اصلاح است خیلی اتفاقات افتاده و تغییراتی ایجاد شده است که باید دیده شود.

شانس این را داریم که قانون تسهیل را اصلاح کنیم

معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: وکالت حرفه‌ای تاثیر گذار بر جان و مال مردم و اعتبار مردم است و نمی‌شود با فضای کسب و کار بیرونی مقایسه شود. بعد از اجرای قانون اطلاعات واقعی به نمایندگان برسانیم که بدانند آثار آن افزایش اشتغال نبود و آثار منفی در جامعه به وجود آورده است چرا که وکالت را نمی‌شود با آزمون و خطا به مردم معرفی کرد. باید نوع نگاه در مجلس تغییر کند.

پورسید گفت: باید زمینه سازی کرد تا اتفاقات دیگر صورت گیرد اگر اطلاعات درست به نمایندگان برسانیم شانس این را داریم که بحث قانون تسهیل در بحث وکالت را اصلاح و شرایط را متناسب با این شغل حرفه‌ای کنیم.

بیشتر بخوانید:

معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: بخشی از پرونده های ورودی‌ به قوه قضاییه ناشی از بی اطلاعی مردم نسبت به قوانین است. برخی از آموزش‌ها را باید بررسی کنیم که موفق بوده است یا خیر، خیلی خوب است در بحث‌های آموزش عمومی کار کنیم کتاب‌های آموزشی هم می‌تواند در این حوزه موثر باشد.

پیشنهادی :   جعفر کوشا: نظام وکالت به‌موجب طرح‌های خلق‌الساعه مجلس گام‌به‌گام در حال تخریب است

وی با اشاره به اینکه حتی برخی از کتب و آموزش‌ها باید برای وکلا طراحی شود گفت: برخی از نکات ساده هم وجود دارد که گاهی مورد نظر وکلا حتی وکلای حرفه‌ای قرار نمی‌گیرد.

پور سید گفت: در بحث حقوق عامه علاوه بر ظرفیت مناسبی که کمک شایانی به مردم است در موضوعات کلان همچون موضوعات زیست محیطی که ممکن است مورد غفلت دادستان‌ها قرار گیرد وکلا می‌توانند بسیار فعالانه عمل کنید.

در برنامه هفتم تلاش کردیم نظارت‌های قوه قضاییه را بر کانون وکلا ارتقا دهیم

پورسید افزود: مرکز وکلای قوه قضاییه باید در مواجه با موضوعات جدید حقوقی و آینده پژوهانه در حوزه‌های قضایی و مواردی که مبانی حقوقی آن مشخص نیست تمرکز کرده و وکلا را نیز آموزش دهید. تا به این سبب بتوانیم قوه قضاییه را هم کمک کنیم.

معاون حقوقی قوه قضاییه تصریح کرد: با گسترش متقاضیان آزمون‌ها هم بحث عدالت مهم است و هم تخصص، در حوزه آزمون‌ها باید تلاش کرد سطح وکالت پایین نیاید و آنچه به حقوق مردم مرتبط است حفظ شود.

وی گفت: در برنامه هفتم تلاش کردیم نظارت‌های قوه قضاییه را بر کانون وکلا ارتقا دهیم.

بیشتر بخوانید:

پورسید با بیان اینکه خدمات متنوع مرکز وکلا می‌تواند مثمر ثمر باشد، گفت: در حوزه سامانه‌ها باید بتوانید بحث‌های مشاوره و آموزش‌ها را ارتقا دهید و بر ارائه خدمات نظارت شود.

وی گفت: اطلاع رسانی مربوط به قوانین و آیین نامه‌ها در هفته نامه مرکز وکلا باید گنجانده شود تا مردم و حتی وکلا از قوانین آیین نامه‌ها مطلع شوند در لایحه عفاف و حجاب کسی نمی‌دانست لایحه چگونه ترسیم شده و این توافق سران سه قوه بوده است و قوه قضاییه راسا ابتکار نگارش آن را بر عهده نداشته است که بخواهد همه چیز را در آن پیش بینی کند.

پورسید افزود: مرکز وکلا وظیفه خطیری در جمهوری اسلامی مخصوصا در این شرایط با وجود هجمه‌ها دارد برخی موارد قابل پیش بینی نیست و دشمن با طراحی پیچیده و عظیم عمل میک ند و بخشی از آن نیز موضوعات قضایی است که می‌تواند مرکز وکلا در این زمینه عمل کند.

پیشنهادی :   بیانیه کانون وکلای کردستان در خصوص اعتراضات مردمی در استان خوزستان

 ۲۸ هزار وکیل پایه یک دادگستری از مرکز وکلای قوه قضاییه پروانه دریافت کرده اند

در ادامه این جلسه حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه به معرفی فعالیت‌های مدیران و مجموعه مرکز پرداخت و گفت: علاوه بر فعالیت‌های متنوع و متعدد، مجموعه مرکز وکلا دو موضوع لایحه برتر و کارشناسی برتر را در دستور کار خود قرار داده بود. در حوزه لوایح برتر در فراخوانی از وکلایی که لوایحی در محاکم ارائه کرده بودند، درخواست کردیم برای مرکز وکلا ارسال کنند و با داوری بدون تعصب تمام لوایح را بررسی کردیم و لوایح برتر معرفی شدند.

وی افزود: همچنین نظرات کارشناسی برتر را نیز بر همین منوال دریافت کردیم که استقبال بسیار خوبی نیز از این فراخوان انجام شده است که در همایشی از نفرات برتر در این حوزه تقدیر خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

حسن عبدلیان پور: مرکز ما قانونی است

عبدلیان پور گفت: بومی سازی از دیگر فعالیت‌های مرکز وکلا در این مدت بود، با افزایش نیرو و ظرفیت تلاش کردیم به این سمت و سو برویم که سامانه‌های خود را جهت رفع نیازهای خود بومی کنیم.

در ادامه ادیب زاده معاون مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه گفت: در حال حاضر ۲۸ هزار وکیل پایه یک دادگستری از مرکز وکلای قوه قضاییه پروانه دریافت کرده اند که ۲۶هزار و ۹۲۰نفر از آن‌ها فعال و تعداد ۱۶هزار و ۸۰۰ کارآموز داریم.

وی گفت: در استان تهران ۱۲هزار ۶۰۰ وکیل و کارآموز وکالت وجود دارد. در حوزه کارآموزی ۹۵ درصد از کارآموزان سال ۹۸ تمامی دوره‌های آموزشی خود را طی کرده اند و کارآموزان سال ۹۹ نیز دوره‌های کاربردی خود را گذرانده و در چهار مرحله امسال ارتقا پایه خواهند گرفت.

منبع: میزان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *