اخباراخبار صنفی

نائب رئیس اسکودا: هدف طراحان مصوبات اخیر مجلس نابودی علم و تخصص است

بنیاد حقوقی و قضایی- ابراهیم کیانی نائب رئیس اسکودا در جلسه هم اندیشی کانون ها و نظام های صنفی که با حضور مدیران اصناف مختلف در محل کانون سردفتران برگزار شد، از سایر اصناف درخواست کرد: اعتراض و ایرادات نسبت به مقرره الزام به درگاه ملی مجوز ها را به شورای نگهبان ارسال کنند.

به گزارش بنیاد حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، جلسه هم اندیشی کانون ها و نظام های صنفی با حضور «علی خندانی» رئیس کانون سردفتران و دفتریاران، «علی فتحی آشتیانی» رئیس نظام روانشناسی و مشاوره، «ابراهیم کیانی» نائب رئیس اسکودا، «محمد شاه محمدی» نائب رئیس مرکز وکلای دادگستری مرکز، «سید عبد العزیز الیاسی» دادستان انتظامی سردفتران و دفتریاران، «حسن روحانی نیا» مدیرعامل کانون دفاتر خدمات قضایی، «محمدرضا اصلانی» نائب رئیس کانون سردفتران و دفتریاران، «علی فلاح حقیقی» دبیرکل کانون انجمن های صنفی دفاتر پیشخوان دولت،«سید ابوالقاسم حسینی ابهری» رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق، «داریوش بازگیریان» دبیرکل شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری، شهرام کربلایی نائب رئیس کانون کارشناسان رسمی دادگستری و جمعی از مسئولان مرکز وکلا و کارشناسان در محل سالن جلسات کانون سردفتران برگزار شد.

اعضای این جلسه به بررسی قانون تسهیل صدور کسب و کار و اتصال کانون ها به درگاه ملی مجوزها و هم اندیشی درباره مغایرت های این موضوع با قوانین بالادستی پرداختند.

با جمع بندی نقطه نظرات صدای اعتراض کانون ها و نظام صنفی را به گوش مسئولان و قانونگذاران برسانیم

در ابتدای جلسه علی خندانی درباره برگزاری این جلسه اظهار کرد: این جلسه هم اندیشی به دنبال مغایرت های قانونی که در قانون تسهیل صدور کسب و کار و اتصال کانون ها و نظام های صنفی به درگاه ملی مجوزها با قوانین بالادستی و مقررات کانون ها و نظام های صنفی ایجاد شده در حوزه اجرا، برگزار شد تا با جمع بندی نقطه نظرات بتوانیم صدای اعتراض کانون ها و نظام صنفی را به گوش مسئولان و قانونگذاران برسانیم.

پیشنهادی :   سازمان سنجش نحوه محاسبه هزینه ثبت‌نام در آزمون‌های سراسری را تشریح کرد

وی افزود: خروجی این نشست کاربردی، ارائه نکات مهم تخصصی و کارشناسانه در راستای اصلاح قوانین به قانون گذاران و مراجع تصمیم گیر است.

جلسه هم اندیشی کانون ها و نظام های صنفی
جلسه هم اندیشی کانون ها و نظام های صنفی

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران، ارسال نامه به مراجع قضایی و تصمیم گیر، برگزاری همایش علمی، استفاده از ظرفیت هیات عالی مجمع تشخیص، فعال کردن کمیته پارلمانی کانون ها، بهره گیری از ظرفیت رسانه ها بویژه رسانه ملی و اساتید دانشگاه را از دیگر خروجی های این نشست عنوان کرد و گفت: همه ما باید گزارش کامل عملیاتی از فضای کسب و کار و اجرای این قانون و اثرات آن در زندگی مردم را بررسی و به مسئولان ارائه کنیم.

خندانی همچنین به مطالعه و بررسی برنامه هفتم توسعه و مواد مشترک آن در حوزه نظام حقوقی و ارائه پیشنهادات مربوط به آن تاکید کرد.

نائب رئیس اسکودا: هدف طراحان نابودی علم و تخصص است!

 «ابراهیم کیانی» نائب رئیس اسکودا در این جلسه با اشاره به قانون تسهیل صدور کسب و کار و دریافت مجوز از درگاه ملی مجوزها، اظهار کرد: همه کانون ها به نوعی با این قانون گرفتار شده اند. ما به عنوان کانون وکلا و نظام روانشناسی اعتراض و دیدگاه خود را به دیوان عدالت اداری ارائه کردیم اما متاسفانه هدف طراحان این قانون نابودی علم و تخصص است.

پیشنهادی :   موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات جمعی از محکومان محاکم

وی افزود: طراحان می خواهند همه چیز را در تصرف وزارت اقتصاد قرار دهند. ما جلسه ای با رئیس بهبود فضای کسب و کار داشتیم. تفکر و استدلال این مجموعه این است که هیچ محدودیتی وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید:

کیانی با تاکید بر اینکه طرح مجوزهای کسب و کار با سیاست های کلی نظام و برخی قوانین همخوانی ندارد، تصریح کرد: این مسائل حقوقی ابتدا باید در کمیسیون تخصصی بررسی و چکش کاری شده و سپس وارد صحن علنی مجلس شود. اما متاسفانه با وجود اعتراض کانون وکلا و ارائه دفاعیات، بدون بررسی در کمیسیون به یکباره در صحن علنی مجلس بررسی شد. برای این موضوع بارها جلساتی با شورای نگهبان و مدیران قوه قضائیه برگزار و ایرادات طرح ارائه شد.

وی اظهار کرد: ما فکر می کردیم می خواهند نظام حقوقی کشور را نشانه بگیرند اما با مشاهده مصادیق دریافتیم قصد اصلی، برداشتن محدودیت های آزمون و اداره مستقیم زیر نظر وزارت اقتصاد است. مخالفت ها را بارها اعلام کردیم اما آن ها در مصاحبه هایشان می گویند هیچ مشکلی وجود ندارد.

هیات مقررات زدایی ایجاد کرده اند که تقریبا همه کاره است

کیانی ادامه داد: جهت استحضار می گویم تبصره ای که اعلام شد از نظر قانونی بسیار خطرناک است چراکه هیات مقررات زدایی ایجاد کرده اند که تقریبا همه کاره است. در جلسات با اعضای شورای نگهبان اعلام کردیم که عملا می خواهند در عصری که همه به سمت خصوصی سازی و تقویت نهادهای مدنی می روند، همه چیز را در دولت مستقر کنند.

نائب رئیس اسکودا اضافه کرد: آنچه خطرناک است، اختیارات هیات مقررات زدایی است که بر اساس آن مصوبات این هیات قابل اعتراض نیست و در روزنامه رسمی هم منتشر می شود، به دیگر معنا، شان قانونگذاری را برای یک هیات مقررات زدایی در نظر گرفته اند که اگر این خروجی تصویب شود، کانون کارشناسان، نظام روانشناسی، اسکودا، کانون سردفتران و … همه باید بنشینند و ببینند که هیات مقررات زدایی چه چیزی برایشان تعیین تکلیف می کند تا همان اجرا شود.

پیشنهادی :   در واکنش به بحران بی آبی در خوزستان: کانون وکلای خوزستان وعده تشکیل کمیسیون حقوق آب داد

وی در پایان پیشنهاد کرد تا مدت زمانی که طرح در پژوهشگاه شورای نگهبان در حال بررسی است همه کانون ها و نظام های صنفی اعتراض و ایرادات خود به طرح را ارسال کنند.

رئیس نظام روانشناسی و مشاوره: روانشناس با خصوصی ترین مسائل مراجع سر و کار دارد

در ادامه این نشست، «علی فتحی آشتیانی» با اشاره به چالش های نظام روانشناسی در دریافت مجوز کسب و کار اظهار کرد: ما چالش جدی در این مسئله داریم، چون روانشناس با خصوصی ترین مسائل مراجع سر و کار دارد، نمی شود با صرف ارائه مدرک دانشگاهی بدون بررسی ویژگی های شخصیتی، سلامت روان و سوابق شخص به او مجوز ارائه کرد.

وی با بیان اینکه موضوع ارائه مجوز کسب و کار امروز مبتلا به بیشتر نظام های صنفی و کانون ها شده است، افزود: اخیرا مجلس شورای اسلامی مصوبه ای دیگر در این رابطه مطرح کرده و رایی که ما پیش از این از دیوان عدالت اداری گرفته بودیم را باطل کرده است. استدلال آن ها این بود که دیوان عدالت اداری نمی تواند به این موضوع ورود کند.

منبع: روابط عمومی کانون سردفتران و دفتریاران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *