درباره تخلیه ملک بیش تر بدانید….
جهت ارتباط با وکیل متخصص تخلیه ملک و انتخاب بهترین روش برای تخلیه ملک استیجاری با تلفن ۰۹۱۳۸۷۲۶۱۶۷ تماس حاصل بفرمایید.
ستاره السادات شیردلی، وکیل تخلیه ملک آماده راهنمایی فوری و قدم به قدم به شماست.
گروه وکلای بنیاد حقوقی و قضایی
دستور تخلیه ملک یا حکم تخلیه ملک ؟
بنا به شرایطی که متقاضی تخلیه ملک دارد می تواند از دو راه پیش رو استفاده نماید با وکیل متخصص اصفهان برای راه کار های قانونی همراه باشید.
– حکم تخلیه:
حکم تخلیه یا تخلیه ید، خاص موردی است که فردی با رضایت و اجازه مالک، ملکی را به تصرف خود درآورده است. یعنی شروع تصرف متصرف با رضایت مالک بوده است (مثل قرارداد اجاره یا صلح منافع یا اباحه منفعت) البته بارزترین و فراگیرترین مصداق حکم تخلیه، عقد اجاره است. در این فرض با وجود شرایط لازم صرفنظر از اینکه ملک برای سکونت اجاره داده شده باشد یا برای کسب و پیشه، مالک می تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف تقاضای تخلیه ید بنماید. در تعابیر عامیانه به دعوای تخلیه ید، تخلیه هم گفته میشود.
– دستور تخلیه:
قانونگذار در جهت حمایت از موجرین و تسهیل تخلیه در صورت انقضاء مدت اقدام به وضع مقررات و تاسیس عنوان دستور تخلیه نموده است.موجر یا مالک با توسل به عنوان دستور تخلیه می تواند بدون مراجعه به دادگاه و به صورت فوری به محض انقضاء مدت تقاضای صدور یک دستور قضایی یا اجرایی موسوم به دستور تخلیه را بنماید.هر چند که صدور دستور تخلیه بدون نیاز به تشکیل جلسه رسیدگی به صورت فوری و آنی است اما اجرای آن با عنایت به مصوبه سران قوا و نیز امکان استمهال پیش بینی شده در قانون آنطور که انتظار می رود سریع نیست.
تفاوت حکم تخلیه ملک با دستور تخلیهملک :
وکیل متخصص اصفهان در خصوص تفاوت این دو راه کار قانونی این چنین بیان می کند:
۱- مهم ترین فرق دستور تخلیه ملک با حکم تخلیه ملک این است که دستور تخلیه بدون رسیدگی قضایی توسط شورای حل اختلاف یا اداره اجرای ثبت ( این روش در صورتی است که اجاره نامه رسمی تنظیم شده باشد)صادر می شود ولی حکم تخلیه ضرورتاً نیازمند تشکیل جلسه رسیدگی و صدور حکم است و حتماً یک قاضی بر روند اجرای حکم نظارت دارد یا حکم مستقیماً توسط خود شخص قاضی صادر می شود.
۲- همچنین برای دستور تخلیه ملک رعایت تشریفات آیین دادرسی ضروری نیست ولی متقابلاً حکم تخلیه ملک کاملا در چارچوب مقررات آیین دادرسی مدنی مورد طرح و رسیدگی قرار می گیرد.
۳- از دیگر تفاوت های مهم این دو می تواند این باشد که اجرای دستور تخلیه نیازمند صدور اجراییه نیست ولی اجرای حکم تخلیه نیاز به صدور اجراییه دارد.
۴- دستور تخلیه در صورتی که اجاره نامه یا رسمی باشد یا اگر عادی است دو نفر آن را امضا کرده باشند، در اجاره نامه مدت قرارداد ذکر شده باشد، در دو نسخه تنظیم شده و طرفین آن را امضا نموده باشند و مدت اجاره تمام شده باشد از اجرای ثبت (در صورتی که اجاره نامه در دفاتر اسناد رسمی تنظیم گردیده باشد) یا شورای حل اختلاف صادر شده و بدون تشکیل جلسه رسیدگی طولانی علیه مستاجر ملک صادر می گردد.در غیر این صورت، یعنی در حالتی که هر یک از این موارد موجود نباشد و موجر بخواهد تخلیه مستاجر را بگیرد باید جلسه رسیدگی تشکیل گردد و دادگاه در خصوص تخلیه حکم صادر نماید.
۵- در دستور تخلیه ملک نیز به صدور اجراییه نبوده و فورا اثاثیه ی او قابل تخلیه می باشد در صورتی که در رابطه با حکم تخلیه ملک صدور اجراییه لازم بوده و پس از ابلاغ حکم مستاجر برای تخلیه ۱۰ روز فرصت دارد.(پس از صدور دستور تخلیه ظرف ۲۴ ساعت به مستاجر ابلاغ شده و وی مکلف است ظرف سه روز مفاد دستور را اجرا نماید در غیر این صورت مفاد دستور توسط اجرای احکام دادگستری و توسط مامورین کلانتری به اجرا در می آید و حتی اگر مستاجر در محل حضور نداشته باشد یا ممانعت به عمل آورد اثاثیه وی با تهیه لیست اموال به نزدیک ترین انبار عمومی انتقال داده می شود. در حالی که اجرای حکم تخلیه نیازمند صدور اجراییه و گذشت ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ آن و تشکیل پرونده اجرایی و پروسه طولانی اجراست.)
۶- لازم به ذکر است رسیدگی و صدور حکم تخلیه در صلاحیت شورای حل اختلاف می باشد مگر موردی که قرار داد اجاره فی مابین محل اختلاف باشد و یا اصل مالکیت موجر مورد ایراد واقع گردد که در صلاحیت دادگاه می باشد. رای شورای حل اختلاف در خصوص حکم تخلیه ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه عمومی و حقوقی می باشد.اما دستور تخلیه قابلیت تجدید نظر خواهی ندارد . هر چند این بدان معنا نمی باشد که امکان اعتراض به آن وجود نداره بلکه از طریق دیگری می توان به آن اعتراض نمود.
سریع ترین راه تخلیه ملک استیجاری چیست؟
وکیل متخصص اصفهان با توجه به توضیحات داده شده سریع ترین راه را صدور دستور فوری تخلیه ملک می داند لیکن لازم و ضروریست برای این که بتوان از مزایای صدور دستور تخلیه فوری ملک استفاده کرد باید شرایط ذیل توأمان فراهم باشد:
۱) قرارداد به صورت کتبی با قید مدت باشد.
۲) مدت قرارداد به پایان رسیده باشد.
۳) قرارداد در دو نسخه تنظیم و به امضای دو شاهد رسیده باشد.
۴) در قرارداد چیزی به عنوان سرقفلی قید نشده باشد.
در صورت فقدان هر یک از شرایط لازم برای دستور تخلیه, دیگر امکان تخلیه فوری ملک وجود ندارد مثلا قرارداد شفاهی باشد یا دو شاهد نداشته باشد یا در یک نسخه تنظیم شده باشد و … در این حالت موجر باید تقاضای صدور حکم تخلیه نماید و پس از رسیدگی قضایی در صورت محق بودن وی حکم به تخلیه ملک صادر می شود.
نکاتی در باب دستور تخلیه و حکم تخلیه
حسب ماده ۹ قانون شورای حل اختلاف مرجع صدور دستور تخلیه و حکم تخلیه شورای حل اختلاف است مگر آنکه در قرارداد اجاره, سرقفلی قید شده باشد که در این صورت مرجع رسیدگی دادگاه می باشد. مطابق این ماده قاضی شورا با مشورت اعضای در خصوص این دعوا اتخاذ تصمیم می نماید.
چنانچه در زمان اجرای دستور تخلیه به علت وقوع حوادث غیر مترقبه، مستاجر قادر به تخلیه مورد اجاره نباشد و تقاضای مهلت کند، مرجع قضایی با دادن مهلت به مستاجر برای یک نوبت و به مدت حداکثر یک ماه موافقت خواهد کرد.
دعوای تخلیه یک دعوای غیر مالی است.
آیا تغییر خواسته از دستور تخلیه به حکم تخلیه امکان پذیر است؟
وکیل متخصص اصفهان معتقد است تغییر خواسته از دستور تخلیه به حکم تخلیه به معنای تغییر وضعیت یا فرمالیته اجرایی حکم است. این تغییر ممکن است به دلیل انجام مراحل قانونی، مطالعه مجدد پرونده، وضعیت جدید اطراف یا عوامل دیگر اتفاق بیفتد.
در برخی موارد، ممکن است ابتدا یک دستور تخلیه به طرف مخالف صادر شود که در آن طرف مخالف به تخلیه از محل اقامت یا ملک مورد نظر دعوت می شود. اگر طرف مخالف به دلایلی به دادگاه حاضر نشود یا با فرآیند قضایی همکاری نکند، اجرای تغییر خواسته و تبدیل دستور تخلیه به حکم تخلیه ممکن است لازم شود.
تغییر خواسته به حکم تخلیه ممکن است بر اساس تصمیم دادگاه یا ارگان قضایی اتفاق بیفتد و می تواند به این دلیل باشد که طرف مخالف اقدام به تطبیق با موضوعات قانونی یا حضور در دادگاه کند. البته دلایل دیگری نیز می تواند برای این مسئله وجود داشته باشد که در ادامه به این دلایل می پردازیم.
ارائه مستندات و شواهد جدید
تغییر موقعیت یا شرایط ملک یا محل اقامت
رفع موانع قانونی یا اجرایی
اقدامات و تلاشهای مکرر از سوی طرف مخالف برای حضور در دادگاه یا همکاری با فرآیند قضایی
در هر صورت، تغییر خواسته به حکم تخلیه توسط دادگاه یا ارگان قضایی مربوطه اتخاذ می شود و ممکن است به مراحل قانونی دیگر همراه با اطلاع رسانی و اقدامات لازم نیز منجر شود.
در این مطلب به بیان چند تفاوت دستور تخلیه با حکم تخلیه ملک استیجاری پرداختیم و مهم ترین نکات در خصوص این دو دعوا از جمله شرایط شکلی قرارداد اجاره جهت بهره مندی از مزیت دستور تخلیه و نیز طولانی بودن پروسه رسیدگی به حکم تخلیه نسبت به دستور تخلیه را بیان نمودیم. جهت مشاوره با وکیل متخصص اصفهان اجاره با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید.
جهت ارتباط با وکیل متخصص تخلیه ملک و انتخاب بهترین روش برای تخلیه ملک استیجاری با تلفن ۰۹۱۳۸۷۲۶۱۶۷ تماس حاصل بفرمایید.
ستاره السادات شیردلی، وکیل تخلیه ملک آماده راهنمایی فوری و قدم به قدم به شماست.
گروه وکلای بنیاد حقوقی و قضایی
جرا باید برای تخلیه ملک استیجاری به وکیل متخصص اصفهان مراجعه کنیم؟؟
۱- وکیل متخصص اصفهان با بررسی همه جوانب متناسب با شرایط شما بهترین راه کار را برای تخلیه منزل استیجاری به شما نشان می دهد.
۲- وکیل متخصص اصفهان با توجه به شرایط مالی شما این امکان را به شما می دهد تا به صورت مشاوره ای و یا وکالتی در تمام مسیر از خدمات حقوقی بهره مند شوید.
۳- وکیل متخصص اصفهان با تبیین ساده و شیوا مسیر تخلیه منزل استیجاری با وجود نکات و پیچیدگی های در پیش رو برای شما نمایان و هموار می نماید.
۴- وکیل متخصص اصفهان در بنیاد حقوق و قضاییی شما را چه در داخل و چه در خارج از کشور جهت انجام امور حقوقی بدون هیچ دخالت و حضور شما همراهی می نماید.