دانستنی های حقوقی

 بررسی شرایط، مراحل و راه های طلاق غیابی

 

نکات مهم و راه های طلاق غیابی

۱- اگر خواهان طلاق غیابی اعم از اینکه زن باشد یا شوهر (زوج یا زوجه) ،تمایل داشته باشند که دعوای طلاق بدون مقاومت طرف مقابل جریان یابد با عدم اعلام نشانی وی یا حتی اعلام اینکه از اقامتگاه وی خبر ندارند دعوای طلاق را مطرح نموده و در مقام ابلاغ درخواست درج آگهی اوراق قضایی و اخطاریه ها و جلسات رسیدگی در روزنامه کثیرالانتشار محلی را بنماید.

۲- دیده شده است که خواهان طلاق غیابی بعضاً حتی در زمان طرح دعوای طلاق مشغول زندگی با همسر خود بود و با مراجعه پنهانی و به اصطلاح چراغ خاموش با مراجعه به دادگاه خانواده دعوای طلاق را مطرح نموده و در حالی که با همسر خود در یک منزل زندگی می کند پس پرده سرگرم انجام تشریفات طلاق است.

۳- طلاق غیابی بیشتر از طرف زن ( زوجه) مطرح می شود چرا که اصولاً حق طلاق با زن نیست و زن برای مجاب کردن قاضی به طلاق نیاز به این دارد که با مقاومت همسر خود مواجه نشود.

۴- شاید تصور شود با وجود سامانه ثنا و ابلاغ از طریق پیامگ و در سامانه ابلاغ و سایت عدل ایران دیگر امکان طرح دعوای طلاق به صورت غیابی و پنهانی نباشد، ولی این تصور غلطی است و هنوز هم ترفندهایی برای عدم ابلاغ و عدم اطلاع به طرف مقابل وجود دارد که البته ما آنها را تایید نمی کنیم و برای انجام طلاق به این طریق پرونده طلاق را قبول نخواهیم کرد و روش فریبکارانه را برای طرح هیچ دعوایی نمی پسندیم.

پیشنهادی :    حق طلاق و وکالت در طلاق توافقی برای زن

۵- دعوای طلاق در صورتی که غیابی باشد چون تا ۲۰ روز قابل واخواهی و تا ۲۰ روز بعد قابل تجدید نظرخواهی و تا ۲۰ روز بعد قابل فرجام خواهی است بعد از گذشت ۶۲ روز از ابلاغ به خوانده یا آگهی در روزنامه قابل اجرا است.

۶- منظور از واخواهی در بند قبل اعتراض به رأی غیابی است که در خصوص تمام آرای غیابی اعم از حقوقی ، کیفری و خانواده صادق است.

 

 

رای دادگاه – طلاق غیابی

پرونده کلاسه: …………….                                 شعبه:  ۲۷۳ دادگاه خانواده تهران                            دادنامه شماره :………………

خواهان : خانم …………… با وکالت ………….. به نشانی ……………..

خوانده :  آقای …………. به نشانی …………..

خواسته : صدور حکم طلاق به درخواست زوجه

گردشکار : خواهان دادخواستی به خواسته فوق به طرفیت خوانده بالا تقدیم داشته که پس از ارجاع به این شعبه و ثبت به کلاسه فوق و جری تشریفاتی قانونی در وقت فوق العاده/مقرر دادگاه به تصدی امضاءکننده زیر تشکیل است و با توجه به محتویات پرونده ختم رسیدگی را اعلام و به شرح زیر مبادرت به صدور رای می نماید.

پیشنهادی :    تغییر کاربری غیر مجاز - اراضی کشاورزی و باغ ها

رای دادگاه :

در خصوص دعوی خانم ……… با وکالت ………… به طرفیت آقای ………… به خواسته صدور حکم طلاق، بدین توضیح که وکیل خواهان اعلام کرده زوجین هردو در خارج از کشور زندگی می کنند و از سال ۸۸۸ که بر اساس حکم دادگاه کالیفرنیا طلاق صادر شده است جدا از یکدیگر زندگی می کنند و ادامه این وضعیت برای زوجه غیر قابل تحمل است چرا که مفارقت جسمانی چند ساله مشقات غیرقابل تحملی را ایجاد نموده و بدین لحاظ تقاضای صدور حکم طلاق نموده است.

دادگاه با بررسی مجموع محتویات پرونده نظر به احراز رابطه زوجیت دائم بین خواهان و خوانده به دلالت سند ازدواج …….. مورخه ۸۲/۳/۶ دفتر …… تهران و توجها به اظهارات وکیل زوجه و مؤادی شهادت شهود خواهان که همگی موید مفارقت جسمانی چند ساله بین زوجین می باشد و نیز عنایتا به اینکه زوجه حاضر به پرداخت مبلغ پانصد هزار تومان در قبال اجرای صیغه طلاق شده است، عسر و حرج زوجه را محرز دانسته مستندا به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و مواد ۲۷ و ۲۸ و ۲۹ و ۳۱ و ۳۲ و ۳۳ قانون حمایت خانواده و به لحاظ تحقق بند ۸ از شروط عقدنامه حکم بر الزام زوج به مطلقه نمودن زوجه صادر و اعلام می نماید. زوجه می تواند ظرف شش ماه پس از قطعیت دادنامه با مراجعه به یکی از دفاتر طلاق تقاضای ثبت طلاق از نوع خلع نوبت اول را بنماید. زوجه می بایست قبل از اجرای صیغه طلاق مبلغ پانصد هزار تومان در قبال اجرای صیغه طلاق به زوج بذل و به وکالت از زوج قبول بذل بنماید.

پیشنهادی :   بهترین وکیل خانواده کیست؟

در صورت استنکاف زوج از حضور در دفترخانه از بابت قاعده الحاکم ولی الممتنع اقدام خواهد شد. احراز صحت اجرای صیغه طلاق بر عهده مجری آن است. زوجه ادعایی دیگر در خصوص حقوق زوجیت ندارد و رای صادره غیابی ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه پس از انقضاء این مهلت ظرف بیست روز قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران و سپس قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

رئیس شعبه ۲۷۳ دادگاه حقوقی تهران

 

مطالب مرتبط با طلاق غیابی :

۱- راهنمای جامع دلایل، شرایط و راه های طلاق از طرف زن (زوجه)

۲- حق طلاق برای زن، وکالت در طلاق توافقی به زوجه

۳- چگونه یک وکیل خوب برای طلاق و خانواده پیدا کنم؟

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *