دانستنی های حقوقی

 دادخواست مطالبات کارگر از کارفرما

دادخواست مطالبات کارگر از کارفرما

با الکترونیکی شدن طرح دادخواست در ادارات کار از ۰۱/۰۸/۹۸ روند ثبت دادخواست برای کارگران وارد فاز جدیدی شده است. این روش جدید عمدتا به دلیل نبودن زیر ساختهای لازم در حوزه فناوری مشکلات زیادی را برای کارگر وکارفرما بوجود آورده و حتی پرسنل ادارات کار نیز از آن بی بهره نیستند.

  |  

بازدید: ۱۸۵۰

  |  

امتیاز: Article Rating

مطالبات کارگر از کارفرما مراجع قضایی

در مواقعی که اختلافات فی مابین کارگر و کارفرما از طریق صلح وسازش حل نمی شود در مرحله بعد نوبت به هیئت های رسمی رسیدگی به اختلافات کارگر و کارفرما می رسد.
وقتی بین کارگر یا کارآموز با کارفرما اختلافاتی ناشی از نحوه اجرای مواد قانون کار (مانند عیدی،سنوات،مانده مرخصی  و ….) رخ می دهد مطابق با ماده ۱۵۷ قانون کار طرفین حق شکایت به هیئت های تشخیص(بدوی) و حل اختلاف(تجدید نظر) را خواهند داشت.
فردی که قصد شکایت دارد و عمدتا هم کارگر شاکی پرونده (خواهان)است باید شخصا و یا به واسطه نماینده قانونی خود (مانند وکیل) دادخواست خود را به اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی منطقه ای که محل کار او در آن قرارداشته است تقدیم کند. که در تاریخ نگارش این مقاله(بهمن ماه۹۸ ) سیستم ثبت الکترونیکی دادخواست اجباری و اجرایی شده است و کوهی از مشکلات را بوجود آورده که فقط گذر زمان حلال آن خواهد بود.
طرح دادخواست هزینه های اندکی برای طرفین دارد.مدارک مورد نیاز برای ثبت دادخواست پر کردن فرم  الکترونیکی دادخواست به همراه آلپلود تصویر کارت ملی، شناسنامه ودفتر چه تامین اجتماعی است.کارگری که سابقه تامین اجتماعی در کارگاه مورد شکایت را دارد باید پرینت سوابق بیمه ای خود مربوط به این دوره کاری را به همراه مدارک فوق الذکر به اداره کار ارائه دهد(پرینت بیمه الزامی است).
مجموعه این مدارک بعد از ثبت درسیستم منجر به صدور وقت جلسه و ابلاغ آن به فرد متقاضی (کارگر یا وکیل قانونی وی) شده و توسط مامور ابلاغ به کارفرما ابلاغ می شود و حضور طرفین دعوا در روز جلسه الزامی است اما عدم حضور آنها مانع از رسیدگی وصدور رای نخواهد بود.
هیئت تشخیص در روز جلسه دفاعیات دو طرف را در برگ صورتجلسه ثبت کرده، همچنین اسناد ومدارک ارائه شده از دو طرف را در پرونده ثبت  نموده و با بررسی اسناد و مدارک و اظهارات دو طرف و بر اساس مواد قانونی مندرج در قانون کار جمهورری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۶۹، ظرف ۲۰ روز کاری رای خود در خصوص کلاسه پرونده مطروحه را صادر خواهد کرد. 

پیشنهادی :    وکیل معاضدتی - وکیل رایگان

مراحل ثبت دادخواست الکترونیکی: 

۱- اخذ کد رهگیری از دفاتر پیشخوان دولت مربوط به احراز هویت 
۲- دریافت پیامک حاوی رمز در دفتر پیشخوان 
۳- ورود به سامانه جامع روابط کار

prkar.mcls.gov.ir 
۴- ثبت دادخواست اولیه در سامانه 
۵- دریافت پیامک  حاوی تاریخ و ساعت برگزاری جلسه رسیدگی 

نکته : بدیهی پس از ثبت دادخواست و دریافت وقت رسیدگی نیازی به مراجعه حضوری در اداره کار نمی  باشد.

 

  • برای اطلاعات و راهنمایی دقیق تر با وکیل دعاوی اداره کار در تماس و ارتباط باشید. 
  •  شماره تماس : ۰۹۱۲۳۹۹۵۷۳۷ جناب آقای خلخالی کارشناس دعاوی اداره کار. 

مطالعه مطالب مرتبط : 

پیشنهادی :    امکان تعدیل و تغییر قرارداد بعد از انعقاد آن - قرارداد مستمر

۱- رای هیات تشخیص اداره کار(بیمه،سنوات،حق اولاد)

۲- نکات مهم قرارداد کار (قرارداد بین کارگر و کارفرما)

۳- مراجع حل اختلاف کارگر و کارفرما

۴- مراجع اداری، مراجع غیرقضایی و غیر دادگستری

ایجاد شده توسط مسعود محمدی، وکیل پایه یک دادگستری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *