دانستنی های حقوقی

 روش تنظیم قراردادهای حقوقی

روش تنظیم قراردادهای حقوقی

جهت تنظیم قرارداد های حقوقی، نگارنده و تنظیم کننده قرارداد لازم است نکات بسیاری را رعایت نماید.که در صورت عدم رعایت آن ها ممکن است هیچ گاه به نتیجه دلخواه و هدف قرارداد نرسیم یا این که حتی با پیگیری آن در دادگاه نیز به حق و حقوق قانونی خود نتوانیم دست پیدا کنیم.پس بهتراست که به یک وکیل برای تنظیم قراردادها یا وکیل دادگستری متخصص و مجرب در امور قراردادها مراجعه نماییم و از ایشان راهنمایی بگیریم.فوت و فن ها و روش تنظیم قرارداد علاوه بر دانش آکادمیک و دانش حقوقی به تجربه عملی در زمینه تنظیم قراردادها و هوش اجتماعی نیز نیاز دارد که این مهم مطمئناً در مراجعه شما به مشاوران املاک و یا اتکا به دانش و تجربه عوامانه حاصل نمی شود.همانطور که ترجیح بیشتر افراد در درمان  و پیشگیری از بیماری ها مراجعه به پزشک متخصص است در زمینه تنظیم قرارداد نیز ناگزیر باید فقط به یک وکیل خوب برای قرارداد اعتماد نمود.

 

نکات مهم جهت تنظیم قرارداد

تنظیم انواع قراردادهای ملکی، مشارکت در ساخت و پیش فروش ساختمان، قراردادهای تجاری و قراردادهای مربوط به شرکت ها هر کدام پیچیدگی های خاص خود را دارد و قوانین و نکات حقوقی خاص در مورد هرکدام وجود دارد که لازم است هنگام تنظیم قرارداد در نظر گرفته شود.در این جا به ذکر برخی نکات فنی و حقوقی مهم در تنظیم قراردادها که البته در تخصص وکیل قراردادها است به طور اجمال اشاره ای می شود:

 

۱- عنوان قرارداد:

  • در ابتدا باید عنوان قرارداد مشخص باشد چرا که هر عنوان خاص برای قرارداد ارکان و قوانین خاص خود را دارد. پس اگر به یک وکیل دادگستری متخصص در امور قراردادها مراجعه کنید با توجه به هدفی که طرفین از تنظیم قرارداد دارند و با توجه به شرایط موجود عنوان مناسب را برای قرارداد انتخاب می کند مثل وکالت، جعاله، دلالی، حق العمل کاری، مضاربه ….
پیشنهادی :    نمونه دادخواست مطالبه مهریه

 

۲- متن قرارداد: 

  •  مشخصات طرفین قرارداد به همراه آدرس و شماره تلفن اگر به وکالت یا نمایندگی قرارداد تنظیم می کنند حتما در قرارداد قید شود.
  •  مبلغ قرارداد به طور واضح و روشن و بدون ابهام ذکر شود.
  • -شروط ضمن عقد به شکل دقیق و روشن تنظیم شود زیرا شروط ضمن عقد بخش مهمی از قرارداد است  که می توان در آن مانورهای بسیاری داد تا تضمینات مناسب جهت اجرای قرارداد را پیش بینی کرد و همین طور شرایطی را که با وقوع آن ها، طرفین اختیار فسخ قرارداد را پیدا می کنند.
  • اگر چکی بابت ضمانت به طرف مقابل می دهید تنها به خط زدن حواله کرد اکتفا نکنید و هم در خود قرارداد و هم در خود چک قید کنید غیرقابل انتقال به شخص ثالث.
  •  کلمات مندرج در قرارداد باید در معنای حقوقی خود به کار روند و به شکل غیرمبهم و روشن باشند. به طور مثال به هم خوردن معامله، خلل وارد شدن در معامله معانی مبهمی هستند و در قانون چنین اصطلاحاتی وجود ندارد. بهتر است از اصطلاحات دقیق حقوقی که در متن قانونی هم آمده استفاده شود. اینجاست که تنظیم قرارداد توسط یک وکیل دادگستری کاملا ضروری به نظر می رسد.
  • بهتر است مواعد کاملا واضح و مشخص باشد یعنی بهتر است به جای این که گفته شود یک ماه پس از فلان تاریخ، دقیقا محدوده شروع و پایان مهلت مورد نظر مشخص شود تا در هنگام تفسیر قرارداد مشکلی پیش نیاید.
  •  نکته: عبارت یک ماه در قراردادها به معنی ۳۰ روز می باشد. 
پیشنهادی :    وکیل برای مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت - دادخواست و حکم اجرت المثل زن - زوجه

 

 

مطالب مرتبط با عقود و قراردادها :

۱- معاملات متعدد با سند عادی، معامله معارض

۲- مشاوره با وکیل جهت تنظیم قرارداد،وکیل متخصص قرارداد

۳- شرایط اساسی صحت معاملات، انواع عقود و معاملات

۴- عقود معین و قراردادهای بانام، وکیل قرارداد

 

 

ایجاد شده توسط مسعود محمدی، وکیل پایه یک دادگستری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *