دانستنی های حقوقی

 متن دادخواست توقیف اموال بدهکار

وکیل برای توقیف اموال

 

تامین خواسته، توقیف اموال، نکات مهم و کاربردی

  •  توقیف اموال و تامین خواسته چه قبل از طرح دعوا باشد چه همزمان با خواسته اصلی و چه بعد از آن به موجب دادخواست انجام می شود.
  •  هر گاه توقیف اموال قبل از طرح دعوای اصلی مطرح گردد، در دادگاهی رسیدگی می شود که صلاحیت رسیدگی به دعوای اصلی را دارد، اگر ضمن دادخواست اصلی مطرح گردد، دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد، صالح می باشد و اگر خواهان پس از اقامه دعوا درخواست کند، باید به همان دادگاهی که دعوای اصلی در حال رسیدگی است تقدیم شود.
  • چنانچه درخواست کننده تامین، قبل از طرح دعوای اصلی خواسته را تامین کند، باید ظرف ده روز نسبت به تقدیم دادخواست در اصل دعوا اقدام کند. در غیر اینصورت با درخواست خوانده قرار تامین لغو می شود. اگر خوانده درخواست نکند، تامین خواسته به قوت خود باقی است.
  • قرار تامین خواسته از طرف خوانده ، ظرف ده روز قابل اعتراض است.

 

بطور معمول قرار توقیف اموال باید فوری به خوانده ابلاغ و سپس اجرا شود. در مواقعی که اجرای توقیف اموال فوریت دارد و بیم آن می رود خوانده در صورت اطلاع از تامین خواسته، مال موضوع خواسته را از دسترس خارج کند یا تضییع و تفریط کند یا منتقل کند، می توان از دادگاه درخواست کرد که ابتدا قرار تامین خواسته اجرا و سپس ابلاغ شود.

 

  • صدور قرار تامین خواسته موکول به ایدای خسارت احتمالی است مگر در موارد احصا شده در قانون که بدون پرداخت خسارت احتمالی، قرار تامین خواسته صاودر می شود.
  • در مواردی که موضوع خواسته، سند رسمی باشد یا مستند دعوا چک یا سفته ای باشد که واخواست شده است یا اینکه خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد، بدون پرداخت خسارت احتمالی قرار تامین خواسته صادر می شود ولی اگر چک و سفته در مهلت قانونی واخواست نشده باشد صدور قرار تامین خواسته موکول به ایدای خسارت خواهد بود در غیر موارد مطروحه فوق، صدور قرار تامین خواسته موکول به ایدای خسارت احتمالی است که میزان آن به تشخیص دادگاه می باشد.

 

 مبلغ خسارت احتمالی توقیف اموال به تشخیص دادگاه تعیین میشود و چیزی در حدود ۲۰ درصد از خواسته است.

 

  • معمولاً خسارتی که از اجرای قرار تامین خواسته (توقیف اموال) به خوانده وارد می شود، سنگین میباشد و خوانده می تواند نسبت به مطالبه خسارت وارده از اجرای قرار تامین در صورتیکه خواهان در دعوای اصلی محکوم به بی حقی شود در مهلت مقرر بیست روزه اقدام به مطالبه خسارت ناشی از اجرای قرار کند.این مطالبه بدون پرداخت هزینه دارسی و تشریفات دادرسی می باشد.
  • قانونگذار قبل از صدور رای قطعی نیز برای خوانده این امکان را فراهم نموده است که در صورتی که تشخیص دهد که دعوای خواهان واهی است و متحمل خسارتی می باشد از جمله توقیف اموال خوانده و …. می تواند برای تادیه خسارت ناشی از دادرسی که ممکن است خواهان محکوم شود از دادگاه تقاضای تامین دهد.دادگاه در صورت تشخیص، قرار تامین خواسته صادر می کند و تا وقتی که خومااهان تامی ن ندهد، دادرسی متوقف خواهد ماند و در صورتی که خواهان در مهلت تعیینی، تامین ندهد به درخواست خوانده قرار رد دادخوست خواهان صادر می شود.
  • خوانده می تواند به ازای مالی که توقیف شده است، وجه نقد به صندوق دادگستری بسپارد یا تقاضای تبدیل مال توقیف شده را با مالی دیگر در صورت وجود شرایط نماید .
پیشنهادی :    الزام به تنظیم سند رسمی ، نمونه یک پرونده عملی

 

پس از صدور قرار توقیف اموال و تأمین خواسته، خوانده از نقل و انتقال مال توقیف شده ممنوع می باشد و هر گونه نقل و انتقال نسبت به مال توقیف شده باطل است .

 

  • هزینه دادرسی توقیف اموال مطابق دعاوی غیر مالی است و اصولاً مبلغ قابل توجهی نمی باشد.

 

اموال قابل توقیف

 اموالی که در قالب تامین خواسته میتوان توقیف کرد عبارتند از : 

۱- اموال غیر منقول ثبت شده. (زمین ، ملک و آپارتمان) 

۲- موجودی حساب بانکی 

۳- خودرو و هر نوع مال منقول 

۴- اموال و وجوهی که نزد ثالث بوده و متعلق به طرف دعواست. 

۵- سهام شرکتها و هر نوع اوراق بهادار 

و- و سایر موارد

 

 

نمونه دادخواست توقیف اموال

خواهان : خانم ………. فرزند ……….. شغل: خانه دار؛ با وکالت وکیل دادگستری به نشانی تهران – میدان فاطمی

خوانده : آقای ………. شغل: آزاد

خواسته و بهای آن : توقیف اموال خوانده (اقدام پیش از ابلاغ) به میزان ۲۹۹ عدد سکه تمام بهار آزادی

دلایل و منضمات:

۱- وکالت نامه به شماره ……… مورخ ۱۹/۰۸/۱۳۹۴ میزان تمبر مالیاتی به مبلغ ۱۵۰۰۰ ریال باطل شد.

۲- شناسنامه به شماره ……. مورخ ۲۳/۰۶/۱۳۵۰

۳- سند طلاق به شماره ……… مورخ ۱۹/۰۸/۱۳۹۴

شرح دادخواست توقیف اموال

ریاست محترم دادگاه عمومی و حقوقی

با سلام

احتراما مراتب دادخواهی موکل را به شرح ذیل به استحضار عالی می رساند؛

با توجه به اینکه مهریه موکل ۳۰۰ سکه تمام بهار آزادی است و یک سکه آن در ازای صدور حکم طلاق بذل گردیده است و بیم نقل و انتقال اموال خوانده محترم وجود دارد، لذا صدور قرار تامین خواسته و توقیف اموال نامبرده به میزان مهریه فوق الذکر به استناد بند الف ماده ۱۰۸ و بخش اخیر ماده ۱۱۷ قانون آینن دادرسی مدنی اقدام پیش از ابلاغ مورد استدعا می باشد.

پیشنهادی :    راهنمای جامع شکایت کیفری چک برگشتی

 

رای دادگاه توقیف اموال 

تصمیم نهایی شماره : ………….

پرونده کلاسه : …………..

شعبه :  ۲۶۶ دادگاه خانواده مجتمع قضایی خانواده ۲ (ونک) تهران

خواهان : خانم ……….. فرزند ………. با وکالت وکیل دادگستری به نشانی تهران- میدان فاطمی

خوانده : آقای ……….. به نشانی تهران.خیابان فرشته …….. .

خواسته: تامین خواسته و توقیف اموال

متن قرار دادگاه در خصوص توقیف اموال 

نظر به اینکه خواهان ضمن تقدیم دادخواست تقاضای صدور قرار تامین خواسته نموده است چون ارکان و شرایط درخواست فراهم می باشد لذا دادگاه به استناد ماده ۱۱۷ – ۱۰۸ قرار تامین خواسته معادل مبلغ ۲,۷۰۸,۹۴۰,۰۰۰۰ ریال از اموال بلامعارض خوانده تا پایان رسیدگی صادر و اعلام می دارد. هزینه اجرای این قرار به عهده خواهان است. قرار قبل از ابلاغ قابل اجرا و ظرف ده روز قابل اعتراض در این دادگاه می باشد.

رییس شعبه ۲۶۶ دادگاه عمومی حقوقی تهران

 

سوال حقوقی توقیف اموال

 

سوالات حقوقی متداول در خصوص توقیف اموال 


۱ – آیا توقیف حقوق و پاداش آخر سال بابت مهریه ممکن است ؟

ایا عیدی و پاداش اخر سال مرد جزء دارایی او میباشد که زن بابت مهریه پس از تقسیط مهریه بتواند توقیف کند؟

پاسخ وکیل  :

بله این مورد هم جزو اموال محسوب شده و قابل توقیف است.

 


۲ – مراحل توقیف اموال چگونه است ؟

درم واردی که شرکت ابنیه و ساختمان به پیمانکاری بدهی داشته باشد قاضی میتواند حکم به توقیف خودروی آتش نشانی و ماشین آمبولانس پروژه بدهد؟

پاسخ وکیل :

در صورتی که جزو اموال شرکت باشد بله قابل توقیف است.

 


۳ -آیا امکان توقیف اموال شرکت بابت بدهی کارگران وجود دارد ؟

بنده برای شرکتی در عسلویه کار کردم. از تابستان شرکت رو تعطیل کردند و فقط در تهران دفترشون در حال کار هست.کلی پول ازشون طلبکارم هرچی تماس می گیرم جواب زنگم رو نمیدن، ازشون مدرک هم دارم .بابت طلبم می شه حکم توقیف اموال رو بگیرم؟

پاسخ وکیل :

با توجه به تعطیلی کارگاه از اداره کار منطقه ای که دفتر مرکزی آن شرکت در آن واقع شده (تهران) طرح شکایت کنید بعد از گرفتن حکم و طی مراحل قانونی (اعتراض شرکت به رای و ….) می توانید حکم توقیف اموال بگیرید.

 


۴ – چطور درخواست مطالبه وجه و توقیف اموال را با هم بدهم ؟

یک سال پیش یکی از دوستانم پیشنهاد شریک شدن و زدن یک گلخانه گل را به من داد اولش من قبول نکردم بعد از یه چند روزی که همش به مغازه من امد و اصرار کرد و یکی از دوستانم که اونجا بود به من گفت قبول کن گناه داره قبول کردم و یه قرادداد نوشتیم و به من گفت که زمینم سه ساله اجاره کردم و اجاره هم نمی خواد بهش بدیم تو قرارداد هم نوشت که کلا ۵۰میلیون هزینه کارگر بذر و نشا و خرج کل گلخانه میشه، که ۲۵ میلیون من بدم ۲۵ میلیون شریکم هر روز به من میگفت پول بده اینو بخرم حقوق کارگر رو بدم و من یه دفعه به خودم امدم که ۵۰ میلیون پول دادم هردفعه ازش می پرسیدم می پیچوند تا برداشت اول گلخانه شد به من چیزی نگفت بابت پولش برداشت دوم گلخانه شد با دعوا بحث نشستیم پای حساب کتاب گفت ۳۵ تومن گل فروختیم همش دوباره خرج شد که من گفتم چرا به من نگفتی که تفره رفت گفت شب عید کل حسابت رو میدم که شب عید چند روزی ناپدید شد و بابدبختی پیداش کردم گفت ضرر کردیم برو خودت گل بکار هنوزم که گلخونه سر جاشه اونم پولت درصورتی که من صاحب زمین رو اصلا نمیشناسم و صاحب زمین کلید باغ رو عوض کرده به من میگه برو شکایت کن من چه جوری به پولم برسم؟

پیشنهادی :    نمونه حکم دادگاه در جرم صدور چک بلامحل

پاسخ وکیل :

در مورد وجوه واریزی خارج از قرارداد ملکی می توانید دادخواست مطالبه وجه بدهید. ولی در هر حال اثبات این مراتب دادگاه رای به نفع شما میدهد و شما می توانید با اجرای حکم، از طریق جلب یا ممنوع الخروجی یا توقیف اموال به طرف فشار اورده یا طلب خود را وصول کنید.

 


۵ – درخواست تامین خواسته برای سفته چگونه است ؟

سلام، وقتتون بخیرسفته ای دارم که تاریخ سررسیدش ۵مرداد هستش و صادر کننده علنا میگه من یک ماهه دیگه میرم خارج از ایران حالا چکار کنم بنظرت نیست که به پولم برسم ؟؟درخواست تامین خواسته و دستور موقت نمیتونم چرا که یکی از شرایطش حال بودن طلب هستش،

پاسخ وکیل :

قبل از سررسید سفته اصولاً نمیتوانید درخواست تامین خواسته بکنید و متاسفانه برای مشکل شما راه کار قانونی وجود ندارد. با این وجود مطابق بند ((د)) ماده ۱۰۸ قانون آیین دادرسی مدنی در صورتیکه بتوانید قاضی را مجاب کنید که تامین خواسته و توقیف اموال ضرورت دارد میتوانید با سپردن خسارت احتمالی درخواست تامین خواسته یا توقیف اموال بنمائید.  

 


۶ – هزینه های اجرای قرار تامین خواسته و توقیف اموال چقدر است ؟

سلام..خودرو زوج بابت تامین خواسته مطالبه مهریه زوجه به مدت ۴ ماه در پارکینگ توقیف است.هزینه پارکینگ به عهده چه کسی است؟

پاسخ وکیل :

هزینه پارکینگ به عهده بدهکار یعنی زوج است. به طور کلی همه هزینه های دادرسی به عهده محکوم علیه یا بدهکار است. فرقی نمیکند. در تمام دعاوی حقوقی از جمله دعوای مطالبه مهریه.

 

راه ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری جهت درخواست توقیف اموال  – ۸۸۰۱۹۲۴۴

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *