دانستنی های حقوقی

 ممنوع الخدماتی و مسدود نمودن کد ملی

ممنوع الخدماتی و مسدود نمودن کد ملی

ممکن است  اشخاص با مراجعه به بانک، ادارات ثبت احوال ، دفاتر اسناد رسمی و یا دفاتر ازدواج و طلاق با  پیام “ممنوع الخدمات بودن دارنده ی کد ملی” و یا “مغایرت مشخصات سجلی با سامانه ثبت احوال” مواجه شوند که در اینصورت تا زمانی که از کدملی ایشان رفع ممنوع الخدماتی نگردد قادر به انجام هیچ یک از خدمات عمومی که با کدملی انجام می شود(حتی ثبت تولد نوزادشان و یا تزریق واکسن کرونا) نخواهند بود. دراین مقاله به بررسی مستند قانونی و موارد صدور ممنوع الخدماتی و نحوه رفع ممنوع الخدماتی در حقوق ایران می پردازیم.

 

  |  

بازدید: ۴۰۳۷۵

  |  

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱

  |  

امتیاز: Article Rating

مستند قانونی ممنوع الخدمات نمودن بدهکار

به موجب  ماده ۱۸ دستورالعمل ساماندهی و تسریع در اجرای احکام مدنی مصوبه شماره ۹۰۰۰/۱۰۸۸۴۱/۱۰۰ مورخ ۹۸/۰۷/۳۰ رئیس قوه قضاییه، مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه‌ قضاییه جهت ساماندهی و تسریع اجرای احکام مدنی موظف به انجام اقداماتی شده است که در قسمت ه بند ۱ این ماده “ارتقای سامانه مدیریت پرونده های قضایی از طریق ایجاد ظرفیت جهت ممنوع‌ الخدمات کردن و انسداد حساب محکومان مالی، موضوع مواد ۱۷ و ۱۹ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی” پیش بینی شده است.

پیشنهادی :    الزام خریدار خودرو به فک و پس گرفتن پلاک

 

موارد ممنوع الخدمات نمودن محکوم علیه

ملاحظه می گردد که در دستورالعمل مذکور صرفا امکان ممنوع الخدماتی اشخاص را در خصوص دعاوی حقوقی مالی پیش بینی نموده است.

اما در عمل دایره ی ممنوع الخدماتی به این دعاوی ختم نمی شود و سایر مراجع قضایی نیز با تفسیر موسع از این دستورالعمل که منحصر به محکومیت های مالی می باشد، اقدام به توسعه ی مصادیق آن نموده و رویه ی قضایی بر خلاف قانون در این خصوص ایجاد گردیده که محدوده ی اعمال این مقرره را توسعه داده.

موارد استفاده از تاسیس ممنوع الخدماتی

۱- در اجرای احکام حقوقی و مالی در راستای اجرای قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

پیشنهادی :    دادخواست و رای تخلیه تجاری بدلیل تجدید بنا

۲- در دادسراها به عنوان تکمیل قرار تامین کیفری از سوی مقام قضایی دادسرا
۳- در اجرای احکام کیفری اعم از محکومیت به مجازات یا محکومیت مالی(مانند دیه یا استرداد مال) توسط اجرای احکام کیفری
۴- در موارد مشکوک الهویه بودن  یا زمانی که تابعیت ایرانی شخص مورد تردید باشد از سوی دادگاه و یا اقدام مستقیم اداره ثبت احوال
۵- در بدهی های مالی به دستگاه قضایی اعم از جزای نقدی یا وجه الکفاله توسط اجرای احکام کیفری 
۶- در خصوص سربازهای فراری از خدمت به دستور دادسرای نظامی

 

 

رفع ممنوع الخدماتی

۱- برای رفع ممنوع الخدماتی اولین گام مراجعه به اداره ثبت احوال می باشد تا مشخص گردد اداره ثبت احوال به دستور چه مقامی شخص را ممنوع الخدمات نموده است.
۲- پس از تعیین مرجع و مقام دستور دهنده، با مراجعه به مرجع مذکور می توان نسبت به رفع علتی که سبب ممنوع الخدماتی گردیده است اقدام نمود.
enlightenedدر صورتی که اداره ثبت احوال در خصوص اعلام مرجع دستور دهنده با شما همکاری ننماید ابتدا به دفتر کل دادگستری استان یا شهر خود مراجعه نموده و با کد ملی ببینید چه پرونده ای و در کدام شعبه علیه شما طرح شده است که سبب ممنوع الخدماتی شما گردیده و پس از آن با مراجعه به شعبه مذکور اقدامات لازم را جهت رفع ممنوع الخدماتی خود انجام دهید.

پیشنهادی :    استرداد و پس گرفتن جهیزیه از شوهر

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *