مطالب حقوقی

اعلام مفقودی چک به چه صورت است؟

در معاملات امروزی استفاده از چک بسیاری رایج است. اما استفاده از چک مسائل و مشکلاتی در کنار مزایای آن دارد. یکی از این مشکلات مفقودی چک است. در ادامه مطلب با بهترین وکیل حقوقی در اصفهان همراه باشید تا بدانید اعلام مفقودی چک به چه صورت است و چگونه میتوان آن را ثابت کرد.

مراحل اعلام مفقودی چک

اعلام مفقودی چک به چه صورت است؟

اگر چکی را گم کرده اید و هیچ اطلاعی درباره چک های مفقودی ندارید مراحل زیر را باید انجام دهید.

  1. درخواست عدم پرداخت وجه چک پس از مفقودی چک بلدون معطلی به اولین و نزدیکترین شعبه بانک به خودتان مراجعه کنید و به صورت کتبی دستور عدم پرداخت وجه چک به بانک بدهید. با دریافت و تکمیل فرم مخصوص به بانک دستور عدم پرداخت داده می‌شود. بانک ابتدا احراز هویت می‌کند و سپس چک را به مدت یک هفته مسدود می‌نماید.
  2. در مرحله دوم باید به مراجع قضایی مراجعه کنید. در مدت زمانی که بانک چک را مسدود میکند. یک هفته فرصت دارید تا به مراجع قضایی مراجعه کنید و گواهی مفقودی چک بگیرید.
  3. در گام بعدی صادرکننده یا ذی نفع چک، باید گواهی مفقودی چک را به بانک ارائه دهید و برای این امر تنها یک هفته فرصت دارید. بعد از ارائه این گواهی بانک موظف است. تا زمان تعیین تکلیف پرونده، از پرداخت وجه چک به دارنده خودداری کند.
پیشنهادی :   چگونه کلاهبرداری در اینستاگرام را پیگیری کنیم؟

مرجع قضایی صالح

اگر چکی مفقود و جرمی مثل جعل و سرقت صورت نگرفته باشد و همچنین مبلغ آن کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد. باید برای گرفتن گواهی مفقودی چک به شورای حل اختلاف مراجعه شود. اما در صورتی که مبلغ چک بیشتر از ۲۰ میلیون تومان باشد یا جرمی مثل سرقت و جعل و .. صورت گرفته باشد. بهترین وکیل حقوقی در اصفهان بیان میکند که باید به دادسرای محل وقوع بانک افتتاح کننده حساب مراجعه شود.

مفقودی چک را به چه صورت اثبات کنیم؟

از طریق شهادت شاهد میتوانید مفقودی چک خود را اثابت کنید. گزارش پلیس برای چک های سرقتی لازم است. شما میتوانید مفقودی چک خود را نشرآگهی در روزنامه رسمی اعلام نمایید.

پیشنهادی :   منظور از اموال منقول چیست و مقررات توقیف اموال منقول

اعلام مفقودی چک به صورت دروغین چه مجازاتی دارد؟

اگر ثابت شود که ادعای مفقودی چک، جعل ، سرقت و … آن دروغ است. دارنده چک میتواند بر علیه کسی که به بانک دستور عدم پرداخت داد شکایت کند. که مجازات های آن بسته به مبلغ چک به شرح زیر است.

  • اگر مبلغ چک کمتر از ۱ میلیون تومان باشد. محکوم به حداکثر شش ماه حبس خواهد شد.
  • اگر مبلغ چک از ۱میلیون تومان تا ۵ میلیون تومان باشد. محکوم به ۶ ماه تا یکسال حبس خواهد شد.
  • اگر مبلغ چک از ۵ میلیون تومان بیشتر باشد. علاوه بر محکومیت به ۶ ماه تا یکسال حبس به ممنوعیت از داشتن دسته چک به مدت ۲ سال نیز محکوم خواهد شد.
  • اگر دستور عدم پرداخت برای چند چک صادر شد. مجموع مبلغ چک‌ها ملاک مجازات خواهد بود.
  • علاوه بر موارد فوق دستوردهنده عدم پرداخت چک محکوم به پرداخت کلیه خسارات وارده به دارنده چک خواهد شد.
پیشنهادی :   بهترین وکیل دیوان عدالت اصفهان-وکیل دیوان عدالت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *