آئین نامه نحوه تشکیل و اداره آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزادآموزشی و تربیتی

آئین نامه نحوه تشکیل و اداره آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد – ماده ۱

ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط بکار می روند :
الف : سازمان : سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی
ب : آموزشگاه : آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد که در آن یک یا چند رشته براساس برنامه های مصوب و مطابق با استاندارد های سازمان ، آموزش داده می شود .
پ : موسس : شخص حقیقی یا حقوقی است که پس از طی مراحل ذکر شده در این آیین نامه از سازمان پروانه تاسیس آموزشگاه با اعتبار پنج ساله دریافت می نماید .
تبصره : شرایط و ضوابط صدور پروانه تاسیس و سایر مجوز ها به کارکنان شاغل در زوارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی برابر ضوابط سازمان تعیین می گردد .
ت : پروانه تاسیس آموزشگاه : مجوز تاسیس و بهره برداری از آموزشگاه است و دارنده آن مسئول آموزشگاه شناخته می شود .
ث : مدیر آموزشگاه : فردی است حائز شرایط مفاد ماده (۵) این آیین نامه که از طرف موسس یا دارنده پروانه تاسیس جهت حضور در آموزشگاه و اداره آن به سازمان معرفی می شود .
ج: مربی آموزشگاه : فردی است که تدریس دروس نظری و عملی را به عهده دارد و دارای شرایط مندرج در فصل سوم این آیین نامه است .
چ : کارآموز : فردی است که به منظور فراگیری مهارت ، حرفه یا رشته معینی در آموزشگاه ثبت نام می کند .
ح: قرارداد کارآموزی : قراردادی است که بین دارنده پروانه تاسیس و یا مدیر آموزشگاه و کار آموز به منظور آموزش براساس مقررات این آیین نامه منعقد می شود .
خ : مهارت : مجموعه اطلاعات نظری و توانایی های عملی لازم برای انجام یک حرفه معین یا بخش از آن می باشد .
د : حرفه : مجموعه مهارت های مورد نیاز یک شغل می باشد .
ذ: رشته : مجموعه برنامه های آموزشی مربوط به فراگیری چند حرفه هم خانواده می باشد.
ر: دوره : مدت زمان آموزش های نظری و عملی برابر استاندارد مصوب سازمان است .
ز : هیات نظارت مرکزی : هیئتی است که به منظور تعیین خط مشی ، تدوین و پیشنهاد اصلاح آئین نامه و تعیین ضوابط مربوط به امور آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد و ایجاد هماهنگی و آیین نامه و تعیین ضوابط مربوط به امور آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد و ایجاد هماهنگی و نظارت بر فعالیت هیات های نظارت استان ها تشکیل می گردد و بالاترین مرجع نظارت و تصمیم گیری بر امور مراکز آموزشی بخش خصوصی می باشد .
ژ: هیات نظارت استان : هیاتی است با شرح وظایف و حدود اختیارات مشخص شده برای هیات نظارت مرکزی ، موضوع بند (ز) این ماده و ماده (۲) این آئین نامه که رسیدگی به امور آموزشگاه های استان را به عهده دارند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *