قانون پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور – ماده ۴
ماده ۴ – برای پذیرش دانشجو در هر رشته سابقه تحصیلی دروس مرتبط با آن رشته ملحوظ میگردد. این دروس و میزان تأثیر هریک با توجه به اهمیت آنها و همچنین پایههای تحصیلی که در سوابق تحصیلی مؤثر است توسط کارگروهی(کمیتهای) مرکب از افراد ذیل تعیین خواهد شد:
۱- وزیر یا یکی از معاونین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به انتخاب وزیر (رئیس کارگروه(کمیته)).
۲- وزیر یا یکی از معاونین وزارت آموزش و پرورش به انتخاب وزیر.
۳- وزیر یا یکی از معاونین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به انتخاب وزیر.
۴- رئیس یا یکی از معاونین دانشگاه آزاد اسلامی به انتخاب رئیس دانشگاه.
۵- رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور.
تبصره ۱- نحوه تطبیق سوابق تحصیلی داوطلبانی که فاقد سوابق تحصیلی مطابق این قانون باشند، توسط کارگروه مذکور در این ماده تعیین میشود.
تبصره ۲- داوطلبانی که علاقمند به جبران سوابق تحصیلی خود در همه یا بعضی از مواد درسی باشند میتوانند سوابق تحصیلی خود را ارتقاء و بهبود بخشند.
شیوه ارتقاء سوابق تحصیلی داوطلبان توسط کارگروه موضوع این ماده تعیین میگردد.
تبصره ۳- دانشگاهها میتوانند دروس و میزان تأثیر آنها در پذیرش دانشجو در هررشته را به کارگروه موضوع این ماده پیشنهاد نمایند.
تبصره ۴- در رشتههایی مانند هنر و تربیتبدنی که نیاز به سنجش مهارتهای خاص میباشد، وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر اعمال سوابق تحصیلی مجاز به برگزاری امتحانهای عملی و استعدادسنجی مرتبط با چنین رشتههایی میباشند.
تبصره ۵- آئیننامه اجرائی این ماده و تبصرههای(۱)و(۲) آن توسط کارگروه موضوع این ماده تهیه میگردد. آئیننامهها و تصمیمات این کارگروه به تصویب وزراء علوم، تحقیقات و فناوری- بهداشت،درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش میرسد.