آیین نامه تعیین گروه های شغلی و ضوابط مربوط به ارتقای گروه و تغییر مقام قضاتاداری و استخدامیفصل اول: ضوابط ارتقای گروه شغلی و تغییر مقام قضات

آیین نامه تعیین گروه های شغلی و ضوابط مربوط به ارتقای گروه و تغییر مقام قضات – ماده ۲

ماده ۲ـ تغییر سمت و ارتقای گروه شغلی قضات موکول به احراز پایه و یا سنوات قضایی پیش بینی شده در آیین نامه گروه های شغلی و رعایت سلسله مراتب سمت های قضایی به شرح زیر است:
الف ـ مدتی که دارنده پایه قضایی، مستقیماً به امر قضا در مراجع قضایی اشتغال داشته و یا بعنوان مدیر واحد قضایی یا ستادی قوه قضاییه و سازمان های وابسته به آن و یا در وزارت دادگستری فعالیت داشته است.
ب ـ سنوات دوره نمایندگی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای نگهبان که دارای پایه قضایی باشند.
ج ـ مدت فعالیت قضات مأمور به خدمت در واحدهای ستادی قوه قضاییه، دستگاه های اجرایی که با بند ۱ـ۲ـ۳ ماده ۴ آیین نامه مأموریت ها موضوع ماده ۱۱ قانون استخدام کشوری انطباق داشته باشد.
د ـ مدت خدمت کسانی که با احکام مقامات مجاز در دادسراها و دادگاه های ویژه روحانیت و سازمان تعزیرات حکومتی فعالیت داشته اند با تشخیص کمیسیون نقل و انتقال قضات.
ه ـ مدت زمان حضور قضات در جبهه و همچنین مدت اسارت آنان مشروط به اینکه قبل از اعزام به جبهه یا اسارت دارای پایه قضایی بوده باشند.
و ـ مدت کارآموزی قضایی و ضمن تحصیل، برابر با آیین نامه کارآموزی.
ز ـ مدت نمایندگی کسانی که قبل از اشتغال به شغل قضا به عنوان نماینده در مجلس شورای اسلامی و همچنین افرادی که به عنوان عضو شورای نگهبان اشتغال بکار داشته اند، با تشخیص کمیسیون نقل و انتقال قضات.
تبصره ۱ـ افرادی که قبل از احراز پایه قضایی با ابلاغ انشایی رئیس قوه قضاییه یا اعضای شورای عالی قضایی وقت در دادسراها و دادگاههای انقلاب اسلامی و دادسرا و دادگاه های عمومی و سازمان قضایی نیروهای مسلح و همچنین کسانی که به نمایندگی در هیأت ها و کمیسیون ها و به عنوان نماینده یا سمت قضایی اشتغال داشته اند، قاضی محسوب خواهند شد.
تبصره ۲ـ به ازای هر چهار سال خدمت اداری مرتبط با فعالیت های قضایی در دادسراها و محاکم، پلیس قضایی، شوراهای حل اختلاف، سازمان تعزیرات حکومتی، واحدهای ستادی قوه قضاییه، مراجع قضایی غیردادگستری، واحدهای حقوقی دستگاه های اجرایی، وکالت و مشاوره حقوقی معادل یک سال سابقه قضایی و حداکثر تا شش سال قابل احتساب است.
تبصره ۳ـ قضـات منـتخب استانی و نمونه ملی و کشوری که با تصویب رئیس قوه قضاییه مورد تشویق قرار گرفته اند و همچنین دارندگان پایه قضایی که موفق به دریافت
نشان دولتی شده یا خواهند شد، حسب مورد از امتیاز مربوط به احتساب سنوات قضایی با تشخیص کمیسیون نقل و انتقال قضات از یک الی سه سال برخوردار خواهند شد.
تبصره ۴ـ دارندگان پایه های قضایی که در اجرای قانون نقل و انتقال قضات مصوب سال ۱۳۷۵ در نقاط محروم درجه ۳ و ۲ خدمت کرده باشند بنا به تشخیص کمیسیون نقل و انتقال قضات به ترتیب حداکثر معادل خدمت در نقاط درجه ۳ و مرزی و معادل ۲/۱ خدمت در نقاط درجه ۲ استان های غیربرخوردار و کمترتوسعه یافته محاسبه و در تغییر سمت های بعدی آنان منظور خواهد شد.
تبصره ۵ ـ انفصال موقت و مرخصی های بدون حقوق و استعلاجی بیش از ۶ ماه در سال و نیز مأموریت های تحصیلی تمام وقت و مأموریت های تمام وقت به خارج از قوه قضاییه و سازمان های تابعه جزء سوابق خدمت قضایی لحاظ نخواهد شد.
تبصره ۶ ـ مدت خدمت تعلیقی قضات به جز مواردی که منجر به حکم قطعی برائت یا منع تعقیب می گردد و همچنین مأموریت هایآموزشی به لحاظ ضعف بنیه علمی سابقه قضایی محسوب نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *