آیین نامه تأسیس درمانگاه های دندان پزشکیبهداشت و درمان

آیین نامه تأسیس درمانگاه های دندان پزشکی – ماده ۲

ماده ۲- شرایط و ضوابط تاسیس مرکز دندانپزشکی
۱-۲ تاسیس هر گونه موسسه درمانی به نام مرکز دندانپزشکی قبل از هر گونه اقدام، منوط به کسب موافقت اصولی و پروانه تاسیس از وزارت متبوع می باشد.
۲-۲ اجازه تاسیس به کسانی داده می شود که علاوه بر داشتن شرایط ماده ۲ قانون مربوط به امور پزشکی ، دارویی مواد خوردنی و آشامیدنی دارای عدم سوء پیشینه بوده و صلاحیت آنها بر طبق ضوابط تعیین شده به تائید کمیسیون قانونی تشخیص امور پزشکی برسد.
تبصره- شرکت تعاونی بهداشتی درمانی تحت ضوابط و مقررات وزارت متبوع و با رعایت مفاد این آئین نامه می توانند پروانه تاسیس دریافت نمایند.
۳-۲ بهره برداری و ادامه فعالیت مراکز دندانپزشکی منوط به راه اندازی قسمت های مختلف مرکز دندانپزشکی و معرفی مسئولان فنی مرکز برای کلیه نوبت های کاری و معرفی کارکنان دندانپزشک و پیرادندانپزشک طبق ضوابط اعلام شده توسط وزارت متبوع و تائید کمیسیون قانونی تشخیص امور پزشکی و کسب پروانه لازم و رعایت ضوابط قانونی و مقررات مندرج در این آئین نامه خواهد بود.
۴-۲ محل ساختمان و تجهیزات فنی باید قبل از صدور پروانه تاسیس توسط کارشناسان ذی ربط دانشگاهها و یا وزارت متبوع مورد بررسی و تایید قرار گیرد.
۵-۲ پروانه تاسیس به نام اشخاص حقیقی صادر خواهد شد.
۶-۲ پروانه مسئول فنی به نام دندانپزشک عمومی یا متخصصین واجد شرایط و صلاحیت پس از تایید کمیسیون قانونی تشخیص امور پزشکی صادر خواهد شد.
تبصره- مسئول یا مسئولین فنی از بین موسس یا موسسین معرفی می گردند.
۷-۲ مسئولیت و سرپرستی کلیه امور مرکز با مسئول فنی خواهد بود.
تبصره- مسئولین فنی مراکز تخصصی بایستی متخصص در یکی از رشته های دندانپزشکی باشند.
۸-۲ هیئت امنای مراکز درمانی خیریه دندانپزشکی تحت ضوابط و مقررات وزارت متبوع بایستی مسئول فنی واجد شرایط جهت هر یک از نوبتهای کاری معرفی نمایند.
۹-۲ در مواردیکه موسس یا یکی از موسسین فوت شود معرفی موسس واجد شرایط بر اساس تبصره ۴ قانون اصلاح ماده ۳ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوراکی و آشامیدنی مصوب ۱۳۳۴ مصوب ۶/۲/۱۳۷۴(مجلس شورای اسلامی) اقدام می گردد.
۱۰-۲ ساعات فعالیت مراکز عمومی ،شبانه روزی می باشد.
تبصره- ساعات فعالیت مرکز تخصصی دندانپزشکی ،بر اساس درخواست متقاضی میباشد.
۱۱-۲ در صورت غیبت مسئول فنی به مدت کمتر از سه ماه یک نفر جانشین با توجه به ماده ۶-۲ این آئین نامه بطور موقت توسط موسس یا موسسین انتخاب و کتبا از طریق دانشگاه و یا دانشکده مربوطه به وزارت متبوع معرفی می گردد.
تبصره ۱- پاسخگوی همه رخدادهای مربوط به وظایف مسئول فنی در زمان غیبت ایشان شخص جانشین خواهد بود.
تبصره ۲- در صورتیکه غیبت مسئول فنی بیش از سه ماه به طول انجامد وزارت متبوع پروانه مسئول فنی را پس از طی مراحل قانونی لغو خواهد کرد.
۱۲-۲ حضور مسئول فنی یا جانشین نامبرده در ساعات فعالیت مرکز الزامی است.
۱۳-۲ نظارت بر نحوه ارائه خدمات دندانپزشکی و پیرادندانپزشکی و کلیه امور فنی بعهده مسئول فنی می باشد.
۱۴-۲ کنترل بر حسن اجرای ضوابط و مقررات و رعایت تعرفه های مصوب قانون با مسئول فنی خواهد بود.
۱۵-۲ پروانه مسئول فنی بر اساس ماده ۲ قانون مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوراکی و آشامیدنی مصوب ۱۳۳۴ غیر قابل انتقال به غیر بوده و در صورت غیبت غیر موجه بیش از سه ماه از تاریخ وقوع (در صورت محکومیت یا مفقودالاسر شدن) خود بخود لغو می گردد.
۱۶-۲ در صورتیکه موسس یا موسسین به دلایل موجه قصد تعطیل یا انحلال مرکز را داشته باشند مراتب را باید با ذکر دلایل و مستندات لازم حداقل سه ماه قبل از اقدام به دانشگاه یا دانشکده مربوطه گزارش نمایند.
تبصره ۱- دانشگاهها و یا دانشکده ها موظفند هر گونه تغییرات را در مورد کلیه مراکز درمانی تحت نظارت خود مستمرا به وزارت متبوع گزارش نمایند.
تبصره ۲- در صورت تعطیل یا انحلال مرکز ،وزارت متبوع هیچ گونه مسئولیتی در مقابل اشخاص حقیقی و یا حقوقی ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *