قانون بیمه محصولات کشاورزی – ماده وا
ماده واحده – به منظور انجام بیمه انواع محصولات کشاورزی، دام، طیور، زنبور عسل، کرم ابریشم و آبزیان پرورشی در مقابل خسارتهای ناشی ازسوانح طبیعی و حوادث قهری نظیر تگرگ، طوفان، خشکسالی، زلزله، سیل، سرمازدگی، یخبندان، آتشسوزی، صاعقه، آفات و امراض نباتی عمومی وقرنطینهای امراض واگیر حیوانی عمومی و قرنطینهای به عنوان وسیلهای برای نیل به اهداف و سیاستهای بخش کشاورزی، صندوق بیمه کشاورزی دربانک کشاورزی تأسیس میشود.
تبصره ۱ – صندوق بیمه محصولات کشاورزی دارای استقلال مالی و شخصیت حقوقی است و بر اساس مقررات قانونی شرکتهای دولتی اداره ودارای شورای عالی مرکب از وزراء کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، بازرگانی، مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به ریاست وزیر کشاورزیمیباشد، حدود وظایف و اختیارات شورای عالی در اساسنامه صندوق بیمه محصولات کشاورزی خواهد آمد.
تبصره ۲ – شورای عالی بیمه محصولات کشاورزی دارای کمیته فنی مرکب از نمایندگان ذیصلاح و تامالاختیار اعضای شورای عالی و صندوق باوظایف زیر خواهد بود.
۱ – بررسی و تأیید کلیه طرحها و برنامهها و مسائلی که از طریق صندوق به شورای عالی احاله میگردد.
۲ – نظارت بر حسن اجرای طرحها و برنامههای مصوب به نیابت از طرف شورای عالی.
۳ – بررسی و اظهار نظر مشورتی در مورد مسائل و مشکلاتی که توسط صندوق ارجاع میشود.
تبصره ۳ – هیأت مدیره صندوق مرکب از ۵ نفر شامل مدیر عامل بانک کشاورزی و یک نفر از هیأت مدیره بانک کشاورزی و یک نماینده از جهادسازندگی و دو نفر دیگر به معرفی وزیر کشاورزی و تصویب شورای عالی میباشد. مدیر عامل بانک کشاورزی سمت مدیر عامل صندوق بیمهمحصولات کشاورزی را نیز به عهده خواهد داشت.
تبصره ۴ – سرمایه اولیه صندوق بیمه کشاورزی مبلغ یک میلیارد ریال میباشد که به پیشنهاد وزارت کشاورزی از طریق دولت تأمین و پرداختمیگردد. سرمایه صندوق طبق اساسنامه مربوطه و با تصویب شورای عالی بیمه محصولات کشاورزی قابل افزایش میباشد.
تبصره ۵ – دولت موظف است اساسنامه فوق را ظرف ۳ ماه از تاریخ تصویب این لایحه تهیه و برای تصویب تقدیم مجلس شورای اسلامی نماید.
تبصره ۶ – کمک دولت بابت تأمین قسمتی از سهم حق بیمه کشاورز و جبران زیانهای احتمالی عملیات بیمه به پیشنهاد شورای عالی صندوق بیمهمحصولات کشاورزی و تصویب هیأت وزیران هرساله در بودجه کل کشور منظور و به صندوق پرداخت خواهد شد.
تبصره ۷ – به تدریج که صندوق بیمه محصولات کشاورزی آمادگی لازم را برای انجام وظایف خود بر اساس این لایحه در هر منطقه و برای هرمحصول اعلام نماید صندوق کمک به تولیدکنندگان خسارت دیده محصولات کشاورزی و دامی به فعالیتهای خود در آن منطقه و برای آن محصولخاتمه داده و منابع و امکانات مربوط را به صندوق بیمه محصولات کشاورزی منتقل خواهد نمود.