رویه قضایی

وضعیت علامت تجاری در صورت عدم تمدید اعتبار

گزارش نشست علمی؛

با موضوع: «وضعیت علامت تجاری در صورت عدم تمدید اعتبار»

سومین نشست تحلیل رویه قضایی با موضوع «وضعیت علامت تجاری در صورت عدم تمدید اعتبار» توسط گروه مالکیت فکری پژوهشکده حقوق خصوصی پژوهشگاه قوه‌قضاییه در محل پژوهشگاه برگزار گردید.

به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه قوه‌قضاییه، این نشست با حضور آقایان دکتر سیدحسن میرحسینی، محسن اسماعیلی،رسول دوبحری و قضات دادگاه تجدیدنظر استان تهران آقایان امی و رمضان‌زاده برگزار گردید.

موضوع پرونده:

در پرونده مورد بحث خواهان علامتی را به ثبت می‌رساند ولی پس از گذشت مدت اعتبار علامت اقدام به تمدید اعتبار علامت نمی‌نماید ولی کماکان از علامت مزبور در حوزه تولیدی خود استفاده می‌کند. شرکت خوانده در زمانی که علامت شرکت خواهان اعتبار داشته اقدام به ثبت همان علامت برای کالاهای مشابه کرده تا زمان طرح دعوی از علامت استفاده ‌کرده است. خواهان از دادگاه بدوی تقاضای ابطال علامت تجاری ثبت شده توسط خوانده را می‌نماید. دادگاه بدوی با توجه به کاربرد مستمر علامت توسط خواهان و اینکه استفاده از علامت توسط خوانده موجب گمراهی مصرف‌کنندگان می‌شود حکم به ابطال علامت خوانده می‌دهد. پس از اعتراض به رای دادگاه بدوی، دادگاه تجدیدنظر اعلام می‌دارد که استفاده از علامت توسط خوانده به دلالت گواهی ثبت علامت، قانونی بوده و پس از اینکه علامت خواهان از اعتبار ساقط شده، علامت خوانده از اعتبار قانونی برخوردار می‌باشد مضاف بر اینکه خواهان به دلیل عدم تمدید علامت فاقد حقی راجع به موضوع دعواست، بنابراین دادگاه تجدیدنظر رای دادگاه بدوی را نقض می‌نماید.

پیشنهادی :   امکان عطف به‌ ماسبق شدن یا نشدن آراء وحدت رویه

در این جلسه علاوه بر بررسی و تحلیل رای هر دو دادگاه به پرسش‌های ذیل نیز پاسخ داده شد:

وضعیت اعتبار ثبت علامتی که عین یا مشابه علامت دیگری است و در زمان اعتبار علامت دیگری ثبت شده است چیست؟

وضعیت علامت تجاری پس از عدم تمدید و ورود به قلمروی عمومی چگونه است؟

آیا هر شخصی می‌تواند چنین علامتی را ثبت کند و در فرض مثبت بودن پاسخ آیا دارنده سابق در این مورد دارای حق تقدم است؟

حقوق احتمالی دارنده علامت در صورت عدم تمدید علامت در مهلت مقرر چیست؟ آیا علامت پس از ورود به قلمروی عمومی برای کالاهای مشابه ثبت‌کنندگان احتمالی دارای وصف تمایزبخشی هست و آیا این ثبت موجب گمراهی کنندگی مصرف‌کنندگان می‌شود؟

پیشنهادی :   جرم ترک انفاق و ملاحظات کیفر شناختی

در پایان جلسه سه نفر از حضار با رای دادگاه بدوی و دو نفر دیگر با رای دادگاه تجدیدنظر اعلام موافقت نمودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *