قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی مصوب ۱۳۷۴ – ماده ۲
ماده ۲ – تعاریف:
الف – بنیاد،
بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی است که در زمره نهادهای انقلاب اسلامی میباشد.
ب – جانباز،
عنوان ایثارگرانی است که در جریان تکوین و شکوفایی انقلاب اسلامی و حفظ و حراست از دستاوردهای ارزشمند آن از تعرض و تجاوز عوامل داخلیو خارجی و یا هر گونه حوادث مستقیم ناشی از آنها و طول جند تحمیلی به اختلالات و نقصانهای عارضی جسمی و روانی دچار شده یا بشوند و درنتیجه در روند زندگی فردی و اجتماعی با محدودیتهائی
مواجه میباشند.
تبصره ۱ – بنیاد موظف است به منظور حمایت از استمرار حرکت حماسی فرهنگی و عقیدتی جانبازان و جبران محدودیتهای ناشی از نقصانها واختلالات عارضی آنان را تحت پوششقرار داده یا بدهد.
تبصره ۲ – در موارد اختلاف نظر در تشخیص و تطبیق جانباز کمیسیون موضوع، ماده ۱۶ این قانون تعیین تکلیف مینماید.
ج – درصد جانبازی
عبارت است از میزان آسیب دیدگی جسمی و روانی که توسط کمیسیون پزشکی تخصصی تعیین درصد بنیاد مشخص و حسب مورد تجدید نظرخواهد شد.
تبصره – آییننامه اجرایی درصد جانبازی توسط بنیاد و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تهیه و به تصویب هیأتوزیران میرسد.
د – پست همطراز
پست سازمانی با نامی است که با علامت اختصاری (×) مشخص میشود و در مجموعه تشکیلاتی دستگاههای موضوع ماده ۳ این قانون ایجاد میگرددو تا رسیدن خدمت مستخدمین جانباز به شرایط عمومی خروج از خدمت برای آنان در مجموعه مزبور حفظ میشود.
ه – جانباز از کار افتاده کلی
کسانی که به تشخیص مراجع صالحه (بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی و یا مراجع ذیصلاح نیروهای مسلح) از کار افتاده کلی شناخته شدهو قادر به کار نباشند.
تبصره – تصویب ازکارافتادگی کلی کارکنان جانباز دولت به منظور برقراری حقوق وظیفه یا مستمری و یا حقوق حالت اشتغال با مرجع ذیصلاحمربوط و مطابق قوانین و مقررات ذیربط میباشد و معیار برای تصمیمگیری نظر کمیسیون پزشکی فوق خواهد بود.