قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب ۲۸/۱۲/۱۳۷۳ – ماده ۵۵
ماده ۵۵ – به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجازه داده میشود وجوه ذیل را اخذ و به حساب خزانهداری کل واریز نماید:
الف –
۱ – دو درصد (۲%) هزینه اقامت هر شب یک مسافر در هتلهای یک الی پنج ستاره و پلاژهای عمومی و مجتمعهای ساحلی.
۲ – درآمد حاصل از اجرای قانون وصول عوارض از متقاضیان شرکت در گشتهای گروهی، سیاحتی و زیارتی اعزامی به خارجی از کشور.
۳ – درآمدهای حاصل از فعالیتهای فرهنگی، هنری و سیاحتی.
۴ – مبلغ پنجاه (۵۰) ریال به ازای هر نوار کاست و نوار ریل ضبط صوت وارده به کشور (به استثنای نوارهای وارده توسط سازمان صدا و سیمایجمهوری اسلامی ایران) و پانصد (۵۰۰) ریال به ازای هر نوار ویدئو.
۵ – درآمدهای حاصل از اجرای قانون مجازات متخلفین در امور سمعی و بصری.
ب – به منظور توسعه و گسترش آموزشهای مربوط به صنعت چاپ و حمایت از گسترش فعالیتهای چاپ و نشر و ایجاد دورههای آموزشیبرای دستاندرکاران امور چاپ و فراهم ساختن تسهیلات برای نظارت و حمایت بیشتر در امر چاپ و نشر، به دولت اجازه داده میشود وجوه ذیل را بهترتیب زیر اخذ و به حساب خزانهداری کل واریز نماید:
۱ – پنج درصد (۵%) از کل هزینههای انجام شده برای امور چاپی (شامل لیتوگرافی، حروفچینی و چاپ) بجز فعالیتهای چاپی و آموزشی دولتیو کتب و نشریات که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ میشود.
۲ – سه درصد (۳%) از قیمت ماشین آلات چاپی و دستگاههای وابسته به صنعت چاپ که از خارج وارد میشود بر اساس پروفرمهای گمرکی کهتوسط وزارت امور اقتصادی و دارایی اخذ میشود.
۳ – نیم درصد قیمت روی کلیه ماشین آلات چاپ و سایر تجهیزات وابسته هنگام نقل و انتقال طبق برآورد کارشناسی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی، توسط وزارتخانه مذکور را اخذ و به حساب خزانهداری کل واریز گردد.
اجازه داده میشود معادل صد درصد (۱۰۰%) درآمد ردیفهای (۱) و (۲) بند “الف” به منظور خدمات آموزشی و توسعه صنعت جهانگردی وایرانگردی و صد درصد (۱۰۰%) درآمد ردیفهای (۳) و (۴) و (۵) بند “الف” به منظور کمک به فعالیتهای هدایتی و حمایتی فرهنگی و هنری نظیربرگزاری جشنوارهها و نمایشگاهها و صد درصد (۱۰۰%) درآمد موضوع بند “ب” به منظور توسعه و گسترش آموزش صنعت چاپ و نشر در جهتاهداف فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به مصرف برسد.
ج – به دولت اجازه داده میشود سه درصد (۳%) از بهای سیف وسایل سمعی و بصری وارداتی از قبیل تلویزیون رنگی، ویدئو و دوربینفیلمبرداری – به استثنای نیازهای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران – دریافت و وجوه حاصله را به درآمد عمومی کشور واریز نماید.
د – عبارت “که حداکثر از پنجاه ریال تجاوز ننماید” از متن تبصره (۴۵) قانون بودجه اصلاحی سل ۱۳۴۲ کل کشور مصوب ۱۳۴۳.۵.۴، حذفمیشود.
هـ – آییننامه اجرایی این ماده متضمن نحوه وصول درآمدهای فوق و موارد مصرف آنها به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تأیید سازمانبرنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
گزارش عملکرد این ماده هر سه ماده یکبار به کمیسیونهای ارشاد و هنر اسلامی، امور اقتصادی و دارایی و تعاون و امور برنامه و بودجه مجلس شورایاسلامی ارسال میگردد.