آئیننامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب بهمنماه ۱۳۷۵ – ماده ۷۳
ماده ۷۳- اختیارات و وظایف هیأت مدیره به شرح زیر تعیین میشود:
۱ـ برنامهریزی در جهت تقویت و توسعه فرهنگ و ارزشهای اسلامی در معماری و شهرسازی.
۲ـ برنامهریزی به منظور رشد و اعتلای حرفههای «مهندسی ساختمان» و مشاغل مرتبط با آن و جلب مشارکت اعضا در جهت توسعه فعالیتهای حرفهای و مهندسی.
۳ـ ارتقای دانش فنی و کیفیت کار شاغلان در بخشهای «مهندسی ساختمان» از طریق ایجاد پایگاههای علمی، فنی، آموزشی و نظایر آن.
۴ـ همکاری با مراجع مسئول در امر کنترل ساختمان از قبیل اجرا دقیق و صحیح مقررات ملی ساختمان و ضوابط طرحهای جامع و تفصیلی و هادی شهرها توسط اعضای «نظام مهندسی استان» حسب درخواست.
۵ـ نظارت بر حسن اجرای انجام خدمات مهندسی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی در طرحها و فعالیتهای غیردولتی در حوزه استان و تعقیب متخلفان از طریق مراجع قانونی ذیصلاح.
۶ـ مشارکت در امر ارزشیبابی و تعیین صلاحیت و ظرفیت اشتغال به کار شاغلان در امور فنی مربوط به فعالیتهای حوزههای مشمول «قانون».
۷ـ دفاع از حقوق اجتماعی و حیثیت حرفهای اعضا و تشویق و حمایت از فعالیتهای با ارزش و برگزاری مسابقات حرفهای و تخصصی و معرفی طرحهای ارزشمند.
۸ـ تنظیم روابط بین صاحبان حرفهای «مهندس ساختمان» و کارفرمایان و کمک به مراجع مسئول در بخش «مهندسی ساختمان» در زمینه ارجاع مناسب کارها به صاحبان صلاحیت و جلوگیر از مداخله اشخاص فاقد صلاحیت در امور فنی.
۹ـ کمک به ترویج اصول صحیح «مهندسی ساختمان» و همکاری با وزارت مسکن و شهرسازی در زمینه تدوین، اجرا و کنترل مقررات ملی ساختمان و استانداردها و معیارها.
۱۰ـ کمک به ارتقای کیفیت طرحهای ساختمانی، عمرانی و شهرسازی در محدوده استان و ارائه گزارش بر حسب درخواست، شرکت در کمیسیونها و شوراها تصمیمگیری در مورد اینگونه طرحها و همکاری با وزارت مسکن و شهرسازی و شهرداریها در زمینه کنترل ساختمان و اجرای طرحهای یاد شده با استفاده از خدمات اعضای «نظام مهندسی استان».
۱۱ـ ارائه خدمات کارشناسی فنی به مراجع قضایی و قبول داوری در اختلافاتی که دارای ماهیت فنی است.
۱۲ـ همکاری با مراجع استان در هنگام بروز سوانح و بلایای طبیعی.
۱۳ـ تهیه و تنظیم و تصویب برنامه و بودجه و ترازنامه سالانه «نظام مهندسی استان» و ارائه آن به مجمع عمومی جهت تصویب.
۱۴ـ معرفی نماینده هیأت مدیره جهت عضویت در کمیسیونهای حل اختلاف مالیاتی به منظور رسیدگی و تشخیص مالیات فنی و مهندسی اعضاء «نظام مهندسی استان».
۱۵ـ تهیه و تنظیم مبانی قیمتگذاری خدمات مهندسی در استان و پیشنهاد آن به وزارت مسکن و شهرسازی جهت تصویب و ابلاغ.
۱۶ـ پیشنهاد اسامی بازرسان به میزان دو برابر تعداد آنها از بین اعضای «نظام مهندسی استان» به مجمع عمومی برای انتخاب بازرسان اصلی و علیالبدل.
۱۷ـ انتخاب و معرفی حسب مورد دو تا چهار عضو شورای انتظامی استان به «شورای مرکزی» جهت صدور حکم عضویت در شورای انتظامی استان موضوع ماده ۱۷ «قانون» و فراهم کردن موجبات و وسایل تشکیل شورای انتظامی استان.
۱۸ـ تهیه و تصویب نظامنامه اداری، تشکیلاتی، مالی و داخلی «نظام مهندسی استان».
۱۹ـ تنظیم امور اداری و مالی «نظام مهندسی استان» طبق مقررات و نظام نامههای مربوط.
۲۰ـ تعیین میزان ورودیه و حق عضویت سالانه اعضا و ارائه آن به مجمع عمومی جهت تصویب.
۲۱ـ ارسال شکایات واصل شده به شورای انتظامی استان.
۲۲ـ استخدام و عزل و نصب کارکنان «نظام مهندسی استان» و تعیین شغل و حقوق و دستمزد و پاداش آنها.
۲۳ـ افتتاح حساب بانکی، بنام «نظام مهندسی استان» نزد بانکها و برداشت از این حسابها جهت انجام امور «نظام مهندسی استان» و پرداخت هزینهها.
۲۴ـ تعیین امضاء یا امضاهای مجاز به منظور برداشت از حسابهای بانکی، امضای قراردادها، اسناد و اوراق تعهدآور، اقامه دعوی و صلح و سازش.
۲۵ـ تعیین فهرست کارشناسان خبره و واحد شرایط به تفکیک «رشتههای اصلی» از بین اعضای «نظام مهندسی استان» با رعایت ضوابط و دستورالعمل وزارت مسکن و شهرسازی جهت معرفی به مراجعه قضایی یا شوراهای انتظامی یا سایر مراجع متقاضی.
۲۶ـ اعلام نظر کتبی به مراجع قضایی یا معری کارشناس یا هیأت کارشناسی خبره واجد شرایط به محاکم قضایی ظرف مهلتهای تعیین شده، موضوع ماده ۱۷ «قانون».
۲۷ـ همکاری در برگزاری آزمونهای موضوع «قانون» وآئیننامه اجرایی آن.
۲۸ـ تشکیل کمیته نظام پیشنهادات در «نظام مهندسی استان» و تعیین وظایف و نحوه هماهنگی با سایر استانها موضوع ماده ۸۶ این آئیننامه.
۲۹ـ تشکیل هیأت مشورتی «نظام مهندسی استان» و تعیین وظایف و نحوه همکاری.
۳۰ـ تأسیس دفاتر نمایندگی و تهیه و تصویب نظامنامه مربوط شامل نحوه تشکیل، چگونگی فعالیت و تعیین حدود وظایف و اختیارات آنها.
۳۱ـ تهیه نظامنامه مربوط به کمیسیونهای تخصصی شامل نحوه تشکیل شرح وظایف و حدود اختیارات و نحوه ترکیب آنها.
۳۲ـ ایجاد تسهیلات لازم جهت انجام کارآموزی فارغالتحصیلان «رشتههای اصلی» و «رشتههای مرتبط» و در «مهندسی ساختمان»
۳۳ـ تشکیل دفاتر مشاوره و راهنمایی به منظور کسب اطلاعات لازم و ارائه آن به عموم به منظور اطلاعرسانی به مراجعین و اعضای سازمان و ارجاع امور به اعضای حقیقی و حقوقی «نظام مهندسی استان» و مراجع ذیربط در مورد نیاز، نظیر حل و فصل موضوعات، رفع اختلاف، خدمات مشاوره فنی و مهندسی.
۳۴ـ انتشار خبرنامه و نشریات تخصصی و تهیه و توزیع نشریات حرفهای، نرمافزارهای غیره.
۳۵ـ تشکیل نمایشگاههای تخصصی، فنی، تولیدی، و ایجاد تسهیلات لازم برای شرکت اعضا در نمایشگاههای داخلی و خارجی.
۳۶ـ پیشنهاد تغییرات خاص متناسب با شرایط ویژه استان در مقررات ملی ساختمان بر اساس ماده ۳۳ «قانون».
۳۷ـ مشورت با گروههای تخصصی و کسب نظر از آنها در امور مرتبط با رشته مربوط.
۳۸ـ هر نوع وظیفه دیگری که به موجب «قانون» و آئیننامه اجرایی و سایر مقررات مربوط و یا عرفاً ضروری است و به عهده هیأت مدیره میباشد.