نظریه مشورتی

نظریه مشورتی شماره ۲۶۷ مورخ ۱۰۴۹ ـ ۱/۳ ـ ۹۳

سؤال
۱ـ چنانچه محکومٌ له دو مال متفاوت در دو زمان متفاوت معرفی کند به نحوی که ارزش مال دوم بیش از محکومٌ به است آیا به صرف معرفی مال دوم که تکافوی محکوم ٌبه دارد به صورت قهری مال اول آزاد می شود و یا اینکه آزادی مال اول منوط به رضایت محکوم له است؟ حال، چنانچه معتقد بر عدم آزادی مال باشیم نحوه مزایده چگونه است؟ آیا همزمان هم می توان دو مال را به مزایده گذاشت؟
۲ـ چنانچه محکوم له در ابتدا برای استیفای محکومٌ به درخواست توقیف حقوق و مزایای محکوم علیه را کرده است و چندین ماه کسرحقوق شده و برای باقیمانده محکوم ٌله به مال دیگر از محکوم علیه (خودرو) دست یابد و معرفی کند، بر اساس ماده ۹۸ ق.ا.ا.م آیا معرفی محکوم علیه قهراً موجب لغو دستور کسر حقوق محکوم علیه می شود و یا اینکه این در فرضی است که محکوم له اصرار به توقیف و کسر حقوق نداشته باشد والا می بایست کسر حقوق ادامه یابد و مال هم به مزایده گذاشته شده و پس از وصـول وجه کسری محکومٌ به تا تاریـخ مزایده از بهای مال فروخته شده استیفا شود؟

پیشنهادی :   نظریه مشورتی شماره 1276/96/7 مورخ 1396/06/07

نظریه شماره ۱۶۲۴/۹۳/۷ ـ ۱۲/۷/۱۳۹۳

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
۱ـ در فرض سؤال، توقیف مال دوّم، خود به خود موجب رفع توقیف از مال اول نیست. اما توقیف مال دوّم باید معادل باقی مانده مازاد مبلغ توقیف شده از مال اوّل باشد، نه بیش از آن؛ مگر اینکه محکومٌ له ضمن انصراف از توقیف مال اوّل، مال دوّم را نسبت به کل طلب خود، توقیف که با توجه به این پاسخ، جواب بقیه استعلام منتفی است.
۲ـ چنانچه مالی از سوی محکومٌ علیه یا محکومٌ له معرفی شود که برای پرداخت بقیه محکومٌ به کافی باشد، توقیف حقوق همانطور که در ماده ۹۸ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱/۸/۱۳۵۶ تصریح شده است، باید موقوف شود و دراین خصوص نیازی به اعلام انصراف محکومٌ له نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *