ضمائم آئین نامهقوانین و نقل و انتقالات و تعیین وضعیت بازیکنان فوتبالورزش و جوانان

قوانین و نقل و انتقالات و تعیین وضعیت بازیکنان فوتبال – پیوست ۱

پیوست ۱
بخش اول: بازیکنان مشمول )مقررات وظیفه عمومی(
کلیه باشگاه ها موظفند از عقد قرارداد و بکارگیری افرادی که وضعیت نظام وظیفه آنها روشن نیست خودداری نمایند.
۱- هر فرد ذکور ایرانی در ماهی که طی آن ماه به سن هجده سالگی تمام می رسد مشمول مقررات خدمت وظیفه عمومی می شود. (۲)
۲-سن مشمول و افراد تحت تکفل از لحاظ خدمت وظیفه و معافیت از آن تابع مندرجات اولیه شناسنامه بوده و هرگونه تغییری که بعدا به عمل آمده باشد از لحاظ وظیفه عمومی معتبر نخواهد بود.
۳- تغییر سن بر مبنای ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها مصوب ۲/۱۱/۱۳۶۷ فقط درباره خود مشمول معتبر است )تبصره ماده ۳( طبق ماده واحده مصوبه مجلس شورای اسلامی تغییر تاریخ تولد ممنوع می باشد.
۴- قانون معافیت فارغ التحصیلان مراکز تربیت معلم از خدمت وظیفه عمومی مصوب ۲۷/۲/۱۳۵۸ شورای انقلاب به قوت خود باقی است .(۷)
۵- فارغ التحصیلان دانشکده های مرتبط با سازمان هواپیمائی در صورت استخدام در سازمان هواپیمائی کشوری از خدمت وظیفه عمومی معاف خواهند بود (۸)
۶- دانشجویان دوره چهار ساله آموزشی شرکت کشتیرانی، شرکت ملی نفت کش، سازمان بنادر و دریانوردی در صورت سپردن تعهد و انجام ده سال خدمت معاف خواهند بود (۹)
۷-کسانی که به سن هجده سال می رسند پس از انتشار آگهی احضار موظفند ظرف شش ماه خود را به سازمان وظیفه عمومی ناجا جهت تعیین تکلیف وضعیت نظام وظیفه معرفی کنند و فعالیت آنها در باشگاه ها در طی این مدت بلامانع است
۸- دانش آموزان مدارس و دانشجویان مراکز آموزش عالی وابسته به وزارت آموزش و پرورش و یا مورد تائید آن وزارت و دانشجویان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دولتی یا غیر دولتی داخلی و خارجی مورد تائید وزارتخانه های علوم و بهداشت و طلاب حوزه های علمیه که در حین تحصیل به سن مشمولیت ) ۱۸ سال تمام( رسیده و یا می رسند تا زمانی که به تحصیلات خود ادامه می دهند از اعزام به خدمت دوره ضرورت معاف می باشند.(۳۱)
۹- صدور معافیت تحصیلی دانش آموان، دانشجویان و طلاب علوم دینی، موکول به ارئه گواهی اشتغال به تحصیل آنان از طریق مراجع ذی ربط است )۳۳)
۱- حداکثر معافیت تحصیلی برای دانش آموزان تا سن بیست سال تمام می باشد.
۲-حداکثر معافیت تحصیلی برای دانشجویان مقطع کاردانی دو و نیم سال ) ۳۱ ماه( می باشد.
۳-حداکثر معافیت تحصیلی برای دانشجویان مقطع کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد ناپیوسته سه سال می باشد.
۴- حداکثر معافیت تحصیلی برای دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته پنج سال می باشد.
۵-حداکثر معافیت تحصیلی برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد پیوسته شش سال می باشد.
۶- حداکثر معافیت تحصیلی برای دانشجویان مقطع دکترای پزشکی پیوسته هشت سال می باشد.
۷-حداکثر معافیت تحصیلی برای دانشجویان مقطع دکترای تخصصی شش سال می باشد.
۸- دانش آموزان و دانشجویان و طلاب علوم دینی مشمول در صورت ترک تحصیل، اخراج، انصراف یا فراغت از تحصیل باید برای دوره ضرورت خود را معرفی نموده و وضعیت نظام وظیفه خود را روشن نمایند.(۳۴)
تبصره: مهلت معرفی مشمولان مذکور حداکثر یکسال پس از انصراف، ترک تحصیل، اخراج و یا فراغت از تحصیل است.
بدیهی است در این مدت تعیین شده شرکت در مسابقات بلامانع است.
۱۱- مشمولین خدمت وظیفه عمومی که برای رسیدگی و یا اعزام جهت دوره ضرورت احضار می شوند چنانچه در مهلت یا موعد مقرر خود را معرفی نکنند، همچنین مشمولینی که معافیت موقت دریافت داشته اند و پس از انقضای مدت اعتبار
ظرف یک ماه برای تجدید رسیدگی خود را معرفی نکنند غایب شناخته می شوند. لذا پس از اتمام مهلت فوق الذکر اجازه بازی نخواهد داشت.(۵۸)
۱۲- کسانی که با ارتکاب اعمالی چون جعل شناسنامه، مهر، امضاء، کارت پایان خدمت، کارت معافیت، استفاده از شناسنامه دیگران، اعمال نفوذ، شهادت کذب، گواهی خلاف واقع، مکتوم داشتن حقیقت، اخذ رشوه یا فریب دادن مشمول موجبات
معافیت خود یا دیگران را از خدمت وظیفه عمومی فراهم سازند. به اتهام آنان در دادگاه صالحه رسیدگی و مشمول یک سال) تا پنج سال به حبس تعزیری محکوم خواهند شد (۶۱)
۱۲- استخدام مشمولان به طور کلی در وزاتخانه ها، موسسات وابسته به دولت و در کارخانه ها و کارگاه ها و موسسات خصوصی بدون داشتن معافیت دائم ممنوع است )۶۲)
۱۴-استخدام کننده و یا استخدام کنندگان مشمولین غایب در وزاتخانه ها و موسسات دولتی و وابسته دولت نهادها برای هر یک از افراد اول و دوم به کسر نصف حقوق از شش ماه الی یکسال و در صورت تکرار سه موردیا بیشتر به انفصال دائم از ) خدمت توسط دادگاه صالحه محکوم خواهند شد (۶۳)
۱۵- کسانی که به نحوی مشمولین غایب را در موسسات دولتی، غیر دولتی، از قبیل کارخانه ها، شرکت ها، آموزشگاه ها ،) کارگاه ها، بنگاه ها، مغازه ها، تعمیرگاه ها بکارگیری نمایند توسط نهادهای ذیربط به محاکم قضائی معرفی می شوند (۶۳)
۱۶-ثبت نام در مراکز آموزش خصوصی و آزاد برای ارائه آموزش به منزله به کارگیری محسوب می شود و مشمول مجازات )ماده ۶۳ ( می شود.
۱۷- اشتغال به کار مشمولان با برگ معافیت موقت یا دفترچه آماده به خدمت فقط در مدت اعتبار آنها بلامانع است بخش دوم: نحوه بکارگیری مشمولان شاغل در باشگاه ها ۱ برابر ماده ۵۱ آئین نامه اجرایی قانون خدمت عمومی مدارک مشروحه ذیل روشن شدن وضعیت نظام وظیفه بازیکنان ضرورت دارد )کارت پایان خدمت، کارت معافیت دائم، کارت معافیت موقت در زمان مدت اعتبار، گواهی تحصیلی با تأئید نظام وظیفه، گواهی استخدام در نیروهای مسلح، گواهی تعهد خدمت در وزارتخانه های آموزش و پرورش، بهداشت، سازمان کشتیرانی و دیگر سازمان های تأئید شده، برگ اعزام بدون مهر غیبت، گواهی اشتغال به خدمت دوره ضرورت.
۲- بازیکنان شاغل به خدمت در دوره ضرورت می توانند با کسب مجوز کتبی از مدیریت تربیت بدنی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هر فصل در سایر باشگاه های غیر نظامی و یا باشگاه قبلی بازیکن تحت قرارداد ثبت نام و بازی نمایند.
۳- مجوز کتبی مدیریت تربیت بدنی نیروهای مسلح برای بازیکنان شاغل در تیم های غیر نظامی یا باشگاه تحت قرارداد یک فصل نیاز می باشد.
۴- باشگاه های نظامی و انتظامی نمی توانند بیش از دو فصل )تا پایان خدمت( با مشمولان عقد قرارداد نموده و آنان را بکار گیرند.
۵- باشگاه های نظامی، انتظامی نمی توانند قرارداد خود را با بازیکنان در حال خدمت سربازی بیش از پایان خدمت سربازی تمدید یا تجدید نمایند.
۶- بازیکنان شاغل خدمت سربازی به محض اتمام دوره سربازی با رعایت سایر مقررات آئین نامه نقل و انتقالات در صورت داشتن جای خالی و اعتبار مدت قرارداد می توانند به باشگاه قبلی خود اضافه شوند.
۷-بازیکنان شاغل خدمت سربازی پس از اتمام دوره سربازی در صورت برگشت به باشگاه قبلی سهمیه لیگ برتری محسوب نمی شوند.
۸- بازیکنان شاغل خدمت سربازی پس از اتمام دوره سربازی با موافقت باشگاه تحت قراردادش می توانند تا پایان نیم فصل اول یا دوم فعالیت خود را در همان تیم نظامی یا انتظامی ادامه دهند.
۹- باشگاه های نظامی و انتظامی می توانند به تعداد سقف پیش بینی شده در جابجایی سایر تیم ها در نیم فصل با رعایت سایر مقررات بازیکن سرباز جذب و پس از ثبت نام بکار گیرند.
۱۰- باشگاه های نظامی و انتظامی می توانند فقط در دو زمان مجاز نقل و انتقالات )قبل از شروع فصل و نیم فصل( اقدام به استخدام و یا جذب بازیکن نمایند.
۱۱- باشگاه های نظامی و انتظامی نمی توانند بازیکنان سرباز جذب شده و شاغل خود را به دیگر باشگاهها انتقال دهند.
۱۲-مدت زمان بازی در باشگاه نظامی و انتظامی جزو مدت قرارداد با باشگاه اولیه محسوب نمی شود.
۱۳-بازیکنانی که به عنوان سهمیه سرباز از سوی مراجع ذیصلاح به باشگاههای نظامی و انتظامی اختصاص داده می شوند می بایست تا پایان دوران سربازی خود را در آن باشگاه سپری نمایند و حق انتقال به دیگر باشگاههای نظامی و انتظامی را
ندارند.
تذکر : در صورت تصویب مقررات جدید و مغایر با بندهای فوق ، موارد جدید مبنای قضاوت قرار می گیرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *