نظریه مشورتی

نظریه مشورتی شماره ۷/۹۷/۱۶۰۱ مورخ ۱۳۹۷/۰۵/۲۳

۱و۲و۴- رأی داوری که بر اساس تبصره ماده ۵۳ شرایط عمومی پیمان صادر می­شود، به مانند سایر آرای داوری قابل اعتراض و ابطال در دادگاههای عمومی دادگستری است و مصوبه شماره ۵۰۰۵/ ت ۲۸۵۹۱ ه-۱۲/۳/۱۳۸۲ هیأت وزیران و شرایط عمومی پیمان نافی صلاحیت عام مراجع دادگستری برابر اصل ۱۵۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در رسیدگی به دعاوی ابطال رأی داوری شورای عالی فنی موضوع ماده ۵۳ صدرالذکر نمی­باشد.

۳- با توجه به صراحت موجود در بند ج ماده ۵۳ و تبصره­های آن در مورد شیوه حل و فصل اختلاف، دادگاه نمی­تواند داور دیگری را تعیین کند و مدعی باید درخواست خود را به مقام پیش­بینی شده در بند مذکور تقدیم کند.

پیشنهادی :   نظریه مشورتی شماره 910/95/7 مورخ 1395/04/20

۵- به طور کلی در هر موردی که دعوا راجع به اموال دولتی و عمومی باشد، خواه اموال مذکور در اختیار سازمان­ها و نهادهای دولتی باشد و خواه در اختیار شرکت­های دولتی، رعایت مقررات اصل ۱۳۹ قانون اساسی و ماده ۴۵۷ قانون آیین دادرسی مدنی ضروری است.

۶- چون محدودیت مصرح در اصل ۱۳۹ قانون اساسی و ماده ۴۵۷ قانون آیین دادرسی در امور مدنی، در مورد ارجاع دعاوی به داوری ناظر به اموال عمومی هم می­باشد، موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی نیز اگر بخواهند دعوای راجع به اموال عمومی را که در اختیار آنهاست، به داوری ارجاع کنند، باید مقررات مذکور را رعایت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *