نظریه مشورتی

نظریه مشورتی شماره ۸۵ مورخ ۱۵۵۲ ـ ۱/۱۲۷ ـ ۹۲

سؤال
پس از صدور حکـم محکومیت و صدور اجراییه خارج از مهـلت محکوم علیه واخواهی می کند و عذر موجه وی مورد قبول قرار می گیرد و پس از صدور قرار توقـف عملیات اجرایی و رسـیدگی ماهـیتی دادگاه بدوی حکم نهایی را صادر می کند و نهایـتاً منجر به تأیید محکومیت محکوم علیه می شود آیا ؟
۱ـ نیاز به صدور اجراییه مجدد است یا خیر؟
۲ـ چنانچه حکم دوم بخشی از محکومیت را کاهش داده باشد آیا اجراییه مجدد لازم است یا همان اجراییه ادامه می یابد.
۳ـ چنانچه معتقد به لزوم اجراییه جدید باشیم آیا اقدامات قبلی درمرحله اجرا مثل توقیف مال و…کان لم یکن می شود یا اعتبار دارد؟
در مورد سایر موارد شکایت از آرا که منجر به توقف عملیات اجرا می شود آیا رسیدگی مجدد و نقض بخشی ازحکم چه تأثیری بر عملیات اجرا دارد؟

پیشنهادی :   نظریه مشورتی شماره 1201/95/7 مورخ 1395/05/24

نظریه شماره۲۰۷۹/۹۲/۷ ـ ۲/۱۱/۱۳۹۲

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
۱ـ در فرض این بند از استعلام که پس از انقضای مهلت واخواهی و تجدیدنظرخواهی و قطعیت حکم غیابی اجراییه صادر شده، در این مرحله محکومٌ علیه واخواهی نموده و با صدور قرار قبولی واخواهی اجرا هم متوقف شده، سپس حکم غیابی مذکور عیناً پس از رسیدگی تأیید و قطعیت یافته است؛ با توجه به اینکه قبلاً اجراییه صادر و ابلاغ شده در این مرحله نیازی به صدور اجراییه مجدد نیست و پس از ابلاغ دادنامه قطعی، عملیات اجرایی که قبلاً متوقف شده مجدداً ادامه پیدا می کند.
۲ـ عملیات اجرایی فقط نسبت به آن قسمت از دادنامه که تأیید شده، ادامه پـیدا خواهد کـرد و نیازی به صدور اجراییه جدید نیست و نسـبت به آن قسمـت که کاهش یافـته، عملیـات اجرایی قبـلی ملغی می شود.
۳ و۴ـ آن قسمت از حکم که نقض شده، اقدامات اجرایی مربوط به آن نیز کان لم یکن می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *