مقررات نقل و انتقالات و تعیین وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال ۱۳۹۶ – تعریف بر
تعریف برخی اصطلاحات به کار رفته در این مقررات
۱ – فدراسیون : نهادی است غیردولتی که بصورت مستقل اداره می شود و بالاترین تشکیلات رسمی فوتبال کشور است .
۲ – سازمان لیگ فوتبال : موسسه ای است وابسته به فدراسیون فوتبال که در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است و در خصوص برگزاری مسابقاتی که انجام آن به سازمان لیگ فوتبال واگذار شده باشد با رعایت مقررات اقدام می نماید.
۳ – باشگاه : تشکیلاتی است که بر اساس قوانین جاری کشور تاسیس و در اداره کل ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است . به منظور حضور در رقابتهای رسمی فوتبال ، باشگاه باید دارای پروانه معتبر فعالیت بوده و در عضویت فدراسیون و سازمان لیگ فوتبال باشد.
۴ – رکن قضایی : کمیته انضباطی ، کمیته اخلاق و کمیته استیناف فدراسیون فوتبال می باشند .
۵ – اتاق حل اختلاف : اتاق حل اختلاف ، محکمه داوری مستقلی بوده که رسیدگی منصفانه و بی طرفانه را تضمین نموده و به اصل حقوق مساوی بازیکنان و باشگاهها احترام می گذارد.
۶ – واسطه نقل و انتقال : شخصی است که با مجوز فدراسیون فوتبال و بر اساس مقررات ، آیین نامه ها ، دستور العمل های تائید شده از سوی مجمع یا هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال با معرفی بازیکن یا مربی اجازه دخالت در امر نقل و انتقال بازیکنان و مربیان را در حدود اختیاراتش دارد.
۷ – بازیکن )مجاز(: هر بازیکن فوتبال که از نظر فدراسیون مجاز به شرکت در مسابقات باشد.
۸ – لیگ : فرآیند سازمان یافته برگزاری مسابقات رسمی فوتبال است که تحت مدیریت سازمان لیگ فوتبال اجرا و نتایج آن به فدراسیون فوتبال گزارش می شود.
۹ – باشگاه قبلی : باشگاهی که بازیکن آن را ترک کرده یا در حال ترک آن می باشد .
۱۰ – باشگاه جدید : باشگاهی که بازیکن به آن پیوسته یا در حال پیوستن به آن است.
۱۱ – باشگاه انتقال دهنده : باشگاهی که بازیکن خود را انتقال می دهد.
۱۲ – باشگاه انتقال گیرنده : باشگاهی است که از باشگاه دیگر ، بازیکن می گیرد.
۱۳ – فدراسیون قبلی : فدراسیونی که باشگاه قبلی عضو آن می باشد .
۱۴ – فدراسیون جدید: فدراسیونی که باشگاه جدید عضو آن است .
۱۵ – مسابقات رسمی : مسابقاتی است که در چهارچوب مقرارت فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا و فدراسیون فوتبال ایران و توسط یکی از آنها سازماندهی و برگزار شده باشد یا آن که از سوی آنها رسمیت می یابد و امتیاز آن در جدول مسابقات لحاظ می شود و شامل مسابقات دوستانه و آزمایشی نمی شود .
۱۶ – فصل مسابقات : دوره ای است که با برگزاری اولین مسابقه رسمی مربوطه آغاز و با آخرین مسابقه رسمی مربوطه خاتمه می یابد . شروع و خاتمه فصل را سازمان لیگ فوتبال تعیین و اعلام می نماید.در صورتی که آغاز و پایان لیگ با جام حذفی منطبق نباشند ،اولین مسابقه رسمی هریک از دو رقابت فوق که زودتر شروع شود آغاز فصل و آخرین مسابقه رسمی هر یک از دو رقابت مذکور که دیرتر خاتمه یابد ، پایان فصل تلقی می شود .
۱۷ – نیم فصل : فاصله بین خاتمه مسابقات دور رفت تا شروع دور برگشت که توسط سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال تعیین و اعلام می شود.
۱۸ – دوره نقل و انتقال : زمانی است که توسط فدراسیون یا سازمان لیگ فوتبال تعیین می شود و بازیکنان در آن فرجه زمانی به باشگاه دیگر منتقل می شوند . مدت زمان دوره اول نباید بیشتر از دوازده هفته و دومین دوره آن در نیم فصل نباید بیشتر از چهار هفته باشد.
۱۹ – آکادمی : سازمان یا موسسه حقوقی مستقل که هدف اولیه و دراز مدت آن آموزش بازیکنان از طریق تهیه امکانات زیر بنائی و ضروری آموزشی است. این در درجه اول عبارت است از ایجاد مراکز آموزشی فوتبال، اردوگاه های فوتبال، مدارس فوتبال و غیره.
۲۰ – سیستم انطباق انتقال TMS : سیستم نقل و انتقال بازیکنان مبتنی بر داده های وب با هدف سهولت بخشیدن به فرآینده نقل و انتقالات بین المللی بازیکنان ونیز ارتقاء شفافیت و گردش اطلاعات مربوطه .
۲۱ – بازیکن صغیر )زیر سن قانونی(: بازیکنی که هنوز به سن هجده سال تمام نرسیده است.
۲۲ – بازیکن ایرانی داخل کشور : بازیکنی است دارای شناسنامه و پاسپورت و تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران بوده که استخدام چنین بازیکنی می بایست در دوره زمانی مجاز نقل و انتقالات اول فصل و نیم فصل باشد.
۲۳ – بازیکن ایرانی خارج کشور : بازیکنی است دارای شناسنامه و پاسپورت و ملیت ایرانی بوده که در یکی از کشور های خارجی زندگی و مشغول کار باشد. استخدام چنین بازیکنی می بایست در دوره زمانی اعلام شده به فیفا از طریق TMS انجام شود .
۲۴ – بازیکنان خارجی : بازیکنانی است که دارای شناسنامه و پاسپورت و ملیت غیر ایرانی باشند.استخدام چنین بازیکنانی در دوره زمانی اعلام شده به فیفا از طریق TMS انجام می شود.
۲۵ – بازیکنان خارجی شاغل در ایران : بازیکنانی است که دارای شناسنامه و پاسپورت و ملیت غیر ایرانی بوده و با رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران در داخل کشور زندگی و مشغول بکار می باشند. استخدام چنین بازیکنانی می بایست در دوره زمانی مجاز نقل و انتقالات اول فصل و نیم فصل اعلام شده از سوی فدراسیون فوتبال صورت پذیرد.
۲۶ – فسخ قرارداد : به مفهوم پایان دادن یک طرفه به قرارداد فی مابین می باشد.
۲۷ – اقاله : به مفهوم خاتمه قرارداد با توافق طرفین می باشد.
۲۸ – شخص ثالث : عبارت است از شخصی به غیر از باشگاه انتقال دهنده و انتقال گیرنده یا باشگاههای قبلی که بازیکن عضو آنها بوده است .
۲۹ – دوره حفاظت شده : (Protected Period) در صورتیکه قرارداد قبل از ۲۸ سالگی بازیکن منعقد شده باشد ، عبارت است از یک دوره زمانی شامل سه فصل یا سه سال هر کدام زودتر فرا برسد از زمان لازم الاجرا شدن قرارداد اما در صورتیکه قرارداد بعد از ۲۸ سالگی بازیکن بسته شده باشد ، عبارت است از یک دوره زمانی شامل دو فصل یا دو سال هر کدام زودتر برسد ، از زمان لازم الاجرا شدن قرارداد .
۳۰ – توجه ! کلماتی که اشاره به اشخاص حقیقی دارند ، متوجه هردو جنس ( مذکر و مونث )