حمایت دستگاه قضائی از اشتغالزایی برای ۴ هزار جوان هرمزگانی
به نقل از قوه قضائیه، مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان به همراه جمعی از مسئولان اجرایی و قضایی، مدیران نهادهای حمایتی و سرمایه گذاران بخش خصوصی به صورت میدانی از روستای سیت، سد جگین و دو طرح بزرگ احداث سد چوخان و پروژه ایجاد بزرگترین نخلستان مَجول دنیا بازدید کرد و ضمن گفتگو چهره به چهره با بزرگان منطقه، اهالی و معتمدین محلی دو شهرستان جاسک و بشاگرد، به بررسی دغدغهها و مطالبات آنها پرداخت.
در جریان این بازدید که مدیران کل جهاد کشاورزی ومنابع طبیعی و آبخیزداری به همراه مدیر شرکت آب منطقهای استان، فرماندار بشاگرد و رؤسای حوزههای قضایی جاسک و بشاگرد نیز حضور داشتند، رئیس کل دادگستری هرمزگان با تأکید بر لزوم تسریع در رسیدگی به درخواستهای مردم، دستورات لازم را به منظور توزیع عادلانه خدمات به ساکنین این منطقه صادر کرد.
مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان همچنین در بازدید از طرح یک هلدینگ سرمایه گذاری کشاورزی برای ایجاد بزرگترین نخلستان مَجول جهان در بشاگرد، اظهار داشت: در راستای تأکیدات رئیس قوه قضاییه و سیاستهای کلان دستگاه قضایی مبنی بر حمایت از تولید، اشتغال و سرمایهگذاری، امروز از پروژه ایجاد بزرگترین نخلستان مَجول دنیا در شرق استان هرمزگان و در شهرستان بشاگرد بازدید کردیم.
وی در ادامه افزود: طرح احداث بزرگترین نخلستان «مَجول» دنیا در دشت پلپلک شهرستان بشاگرد به مساحت افزون بر ۲هزار هکتار با کشت حدود ۳۰۰ هزار اصله نهال، یکی از مهمترین پروژههای در حال اجرا در راستای ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی در این منطقه محروم است.
قهرمانی با بیان اینکه اراضی مورد نیاز برای ایجاد بزرگترین نخلستان مَجول دنیا در دشت پلپلک شهرستان بشاگرد تسطیح شدهاند، گفت: با نظارت دستگاه قضایی و با توجه به تمهیدات اتخاذ شده، به زودی کاشت نهالهای این خرمای مرغوب که به مدت یکسال در گلخانهها نگهداری شدهاند، آغاز خواهد شد و تا حدود پنج ماه دیگر بیش از یکهزار هکتار از این نخلستان زیر کشت خواهد رفت.
رئیس شورای قضایی استان هرمزگان با اشاره به اینکه به موازات ایجاد بزرگترین نخلستان مَجول دنیا در بشاگرد، بیش از ۲۰۰۰ هکتار جنگل کاری و ۳۵ هزار هکتار آبخیزداری نیز پیش بینی شده است، گفت: اجرای پروژه کشت بزرگترین نخلستان مَجول دنیا در شهرستان بشاگرد، ظرفیت ایجاد اشتغال برای بیش از ۴ هزار نفر را دارد که در بحث اشتغال زایی برای جوانان بومی هرمزگان خصوصاً در شرق استان، نقش بسزایی خواهد داشت.
وی، با تأکید به حمایتهای دستگاه قضایی از سرمایهگذاری و اشتغالزایی در حوزه کشاورزی استان، بیان داشت: تلاش داریم تا با کمک دولت و بخش خصوصی و مردم استان، شکوفایی اقتصادی به همراه رفاه مردم در مناطق محروم نظیر بشاگرد، نمود عینی پیدا کند.
رئیس کل دادگستری هرمزگان همچنین سرمایهگذاری در بخش کشاورزی را عامل توسعه اقتصاد و افزایش اشتغال در منطقه محروم بشاگرد دانست و گفت: تأمین امنیت سرمایهگذاری بر عهده دستگاه قضایی و ضابطین است که در این خصوص دستورات لازم صادر شده است.
قهرمانی یادآور شد: موفقیت در توسعه و پیشرفت نیازمند فرآیند اجتماعی و اقتصادی در سطوح مختلف است و باید ریشههای مشکلات و مسائلی که موجب عقب ماندگی برخی مناطق و فقر و نابرابری میشوند، شناسایی شود.
وی با بیان اینکه برای ایجاد طرحهای بزرگ و در مقیاس ملی باید حواشی اجتماعی نیز مدنظر قرار گیرد، گفت: در همین راستا جلسهای با بزرگان و ریش سفیدان دو شهرستان جاسک و بشاگرد برگزار شد و پس بررسی دغدغههای آنها و اتخاذ تمهیدات لازم، خوشبختانه همه بزرگان منطقه از ایجاد بزرگترین نخلستان مَجول دنیا در شهرستان بشاگرد حمایت کردند.
قهرمانی همچنین تأکید کرد: به درخواستها و دغدغههای اهالی و بزرگان منطقه در خصوص اراضی واگذار شده به شرکت سرمایهگذار و مستثنیات مالکانه مردم با دقت و به صورت ویژه در دستگاه قضایی رسیدگی خواهد شد و حقوق افراد در صورت اثبات احقاق میشود.
رئیس کل دادگستری هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با اجرای این طرح بزرگ، گامی مهم و اساسی در جهت اجرای عدالت اجتماعی و توسعه و پیشرفت شرق استان به ویژه شهرستان بشاگرد برداشته شود.
همچنین در نشست رئیس کل دادگستری هرمزگان با تعدادی از معتمدین محلی و اهالی منطقه در خصوص اجرای پروژه بزرگترین نخلستان مَجول در بشاگرد، آقایان امیری، بهادری، طیب شاهی، نورانی و عزیزی به نمایندگی از مردم، ضمن بیان دغدغههای اهالی پیرامون مسائلی چون شفاف سازی در مورد مشخصات فنی پروژه، تأمین آب روستاهای مجاور، تعیین حدود مرتع و چراگاه دام، تعیین تکلیف اراضی که زیرآب سد رفته و مستثنیات مالکانه ساکنین، موافقت خود را برای اجرای این پروژه اعلام کردند.
گفتنی است، خرمای مَجول میان واریتههای خرما، یکی از ارقام خرماهای شیرین و در زمره مرغوبترین و باکیفیتترین محصولات تجاری درخت نخل است که به دلیل همین ویژگیها، هر اصله نهال این محصول با ارز دولتی حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون ریال قیمت دارد.
مجموع سطح زیرکشت خرمای استان هرمزگان ۳۸ هزار هکتار با میانگین تولید سالانه ۱۹۶هزار تن است که از این میزان تولید سالانه حدود ۳۵هزار تن خرما به ارزش ۴۹میلیون دلار از هرمزگان به دیگر کشورهای جهان صادر میشود.