اخباراخبار مجلس شورای اسلامیویژه

تصویب کلیات طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار در کمیسیون ویژه

بنیاد حقوقی و قضایی ـ کلیات طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار در کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس به تصویب رسید.

به گزارش بنیاد حقوقی و قضایی، کلیات طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار که در ماده ۳ و ۴ آن به نحوه ورود به حرفه وکالت و عدم نیاز به استفاده از وکیل در شرکت ها و بنگاه های اقتصادی می پردازد، روز گذشته در کمیسیون مربوطه تصویب شد.

رحیم زارع(سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی) در گفت و گو با ایسنا، در خصوص جلسه امروز این کمیسیون ویژه در مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست امروز کمیسیون، طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار را مورد بررسی قرار دادیم که کلیات آن به تصویب رسید.

پیشنهادی :   چرا سیستم دوگانه برای تعیین تعداد کارآموز وکالت وجود دارد؟
بیشتر بخوانید:‌ طرحی برای حذف تبصره ماده ۱ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت

وی ادامه داد: با تصویب جزییات این طرح، آغاز کسب و کارهایی که به طور مستقیم خطرهای امنیتی، زیست محیطی یا جانی ندارند نیاز به طی کردن مراحل صدور مجوز نخواهد داشت و فقط صاحب کسب و کار باید اطلاعات مربوطه را در درگاه ملی مجوزهای کسب و کار ثبت کند، بر این اساس و با تصویب این طرح امضاهای طلایی و بروکراسی اداری از روند صدور مجوزها حذف خواهد شد.

گفتنی است در ماده ۳ طرح مذکور ضمن اعلام نسخ تبصره ماده ۱ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری، در مورد نحوه جذب وکیل دادگستری آمده است:

 سازوکار تبصره ماده ۱ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری و ماده ۵ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، به‌صورت آزمون سراسری سالانه برای اعطای این دو مجوز به نحوی صورت می‌گیرد که هر داوطلبی که ۶۰ درصد امتیاز میانگین نمره یک درصد جمعیت بالاترین امتیاز را کسب نماید، بتواند پروانه اخذ نماید. این نصاب برای مشمولین بند چ ماده ۸۸ قانون برنامه ششم، ۵۰ درصد خواهد بود.

پیشنهادی :   درخواست ابطال پروانه وکالت وکیل کریمی فارسی از سوی مقامی در معاونت حقوقی قوه قضائیه به استناد آیین‌نامه جدید

همچنین در ماده ۴ این طرح درباره نماینده حقوقی بنگاه ها و شرکت های خصوصی آمده است:

تمامی شخصیت‌های حقوقی خصوصی اعم از مؤسسات، شرکت‌ها، بنگاه‌ها و بانک‌های خصوصی می‌توانند علاوه بر وکلای دادگستری یا وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده یک یا چند نفر از کارمندان خود را به عنوان نماینده حقوقی به دستگاه قضایی معرفی نمایند.

همچنین در ادامه ماده ۴، تکلیف جدیدی برای کانون های وکلا در تربیت نماینده های حقوقی جدید (که می توانند بدون تحصیلات حقوقی به این سمت انتخاب شده باشند) ذکر شده است:

کانون‌های وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده موظف هستند پس از طی دوره کارآموزی تخصصی (حداکثر ۳ ماهه) به شرکت‌کنندگان، پروانه نماینده حقوقی اعطا نمایند.
معاونت حقوقی قوه قضاییه مکلف است با همکاری مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده و کانون‌های وکلای دادگستری ظرف ۲ ماه از تصویب این قانون،‌آیین‌نامه دوره کارآموزی تخصصی را تدوین و ابلاغ نماید.
شرکت در دوره کارآموزی تخصصی نیازی به آزمون نداشته و صرفاً مستلزم ارائه معرفی‌نامه از شخصیت حقوقی خصوصی متبوع و عدم سوءپیشینه کیفری است.

پیشنهادی :   وضعیت نامعلوم بیانیه و مصوبات نشست هیأت عمومی اسکودا در آذر ۱۴۰۱ – بابلسر

گفتنی است با تصویب کلیات این طرح در کمیسیون مذکور، نمایندگان عضو در این کمیسیون به بررسی مواد طرح خواهند پرداخت. پس از اتمام تصویب جزییات طرح در کمیسیون ویژه جهش اقتصادی و کمیسیون اجتماعی، این طرح روانه صحن علنی مجلس برای تصویب و تبدیل شدن به قانون خواهد شد.

بیشتر بخوانید: طرحی برای اجازه استفاده اشخاص حقوقی خصوصی از نماینده حقوقی غیر وکیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *