سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: صراحتا میگویم حاکمیت ایران وکیل مدافع مردم است
بنیاد حقوقی و قضایی- ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم بر به رسمیت شناختن حق اعتراض مردم تاکید کرد.
به گزارش بنیاد حقوقی و قضایی به نقل از جام جم ابوالفضل عمویی در گفتوگویی تفصیلی در خصوص مسائل مهم کشور، به موضوع اعتراضات سال گذشته کشور اشاره کرد و حاکمیت ایران را وکیل مدافع مردم دانست.
نهاد حقیقتیاب یک نهاد داخلی است
عمویی با بیان اینکه «نمیشود نارضایتیها را انکار کرد» گفت: در روند اتفاقات سال گذشته، بخشی از جامعه آسیب دیدهاست. این آسیب ممکن است از جانب معترضان یا اغتشاشگران باشد یا ممکن است بخشهایی از وابستگان حاکمیت خواسته و ناخواسته در آن دخیل بودهباشند. کسی مدعی است ماشین من خرد شده، آدمی در خیابان زده و میخواهد شکایت کند.
وی افزود: نهاد حقیقتیاب یک نهاد داخلی است، صراحتا میگویم که حاکمیت ایران وکیل مدافع مردم ایران است؛ بنابراین هر کسی که خودش یا مغازهاش آسیب دیده و کسب و کارش تعطیل شده، فردی که جراحتی به او وارد شده حق دارد در جایی مطالبه حق کند. اگر این آسیب از جانب بخشی از حاکمیت یعنی نیروهای مسلح، انتظامی و نظامی صورت گرفتهباشد، خود حاکمیت بتواند حقوق مردم را استیفا کرده و این پیام روشن را به جامعه بدهد که جمهوری اسلامی وکیل مدافع مردم است.
پیامرسانهای خارجی با دستور شورای عالی امنیت کشور فیلتر شدند
عمویی در بخشی دیگر از صحبت هایش به موضوع فیلترینگ و نیاز جامعه به ارتباطات چهانی پرداخت و عنوان داشت: ما در مجلس برای فیلتر کردن اینها گامی برنداشتیم. یک ایدهای در مجلس با عنوان حمایت از کاربران فضای مجازی شکل گرفت که معروف به طرح صیانت شد. این ایده تاکنون که بیش از سه سال و اندی از مجلس گذشته، خروجی نداشته و موضوع کلانتر از آن به شورای عالی فضای مجازی که نهاد تصمیمگیر جمهوری اسلامی در این حوزه است ارجاع شده و اگر نیازمند قانونگذاری در این حوزه باشیم، شورای عالی فضای مجازی مکلف به این کار است و ما همچنان منتظر گزارش دوستان در آن نهاد هستیم تا اگر نیاز به انجام اقدامات دیگر شد آن را در دستور کار قرار دهیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص فیلتر شدن پیام رسان ها در سال گذشته گفت: بروز رخدادهای مرتبط با ناامنی کشور در اتراضات سال گذشته شرایطی را فراهم کرد تا شورای عالی امنیت کشور درباره محدودیت این سکوها اقدام کند.
بیشتر بخوانید:
وی افزود: پیامرسانهای خارجی با دستور شورای عالی امنیت کشور فیلتر شدند و موضوع گفتوگو و مذاکره با این طرفها مطرح شد تا قوانین ملی ما را بپذیرند و اختیار رفع انسداد با این نهاد است و مجلس ورود مستقیمی به این موضوع نداشته و اگر تصمیمی اتخاذ شود مربوط به حوزه اختیارات شورای امنیت ملی کشور است.پ
توسعه ارتباطات اقتصادی با روسیه پس از جنگ اخیر اوکراین
عمویی در بخشی دیگر از صحبت هایش از توسعه ارتباطات اقتصادی با روسیه پس از جنگ اخیر اوکراین خبر داد و گفت: مشارکت طرف روس در تکمیل کریدور شمال ـ جنوب از طریق خطآهن رشت ـ آستارا نمونه آخر و مشهور گسترش تعاملات است. این مسیر حدود ۱۶۰ کیلومتری سالها نقطه انقطاع کریدور ریلی ما در شمال و جنوب و نیازمند سرمایهگذاری و مشارکت فنی بود که طرف روس با انگیزهای که بعد از جنگ اوکراین برای استفاده از مسیرهای دریایی و جنوب خود برای رسیدن به کشورهای مقصد تجاریاش ازجمله هندوستان پیدا کرده بود، توجه ویژهای به این موضوع کرد و نهایتا پس از انجام گفتوگوهای مشترک، قراردادی با حضور رؤسایجمهور دو کشور امضا شد.
منبع: جام جم