هر ارتباطی بیش از “تقدیم لایحه و دفاع” بین وکیل و قاضی ناسالم محسوب میشود
بنیاد حقوقی و قضایی ـ رییس قوه قضاییه در دیدار با قضات و مدیران قضایی استان مازندران گفت: هرگونه ارتباط میان وکیل و هیئت قضایی بیش از تقدیم لایحه و دفاع از موکل، رابطهای ناسالم محسوب میشود.
به گزارش بنیاد حقوقی و قضایی به نقل از میزان، سید ابراهیم رئیسی در دیدار با قضات و کارکنان قضایی استان مازندران ضمن تقدیر از نیروهای واحدهای قضایی این استان به سبب رسیدگی به ۹۳ درصد از پروندههای معوقه و کاهش زمان دادرسی به ۹۰ روز اظهار کرد: کاهش زمان دادرسی به مدت زمان مندرج در قانون برنامه ششم، مورد تاکید ما قرار دارد.
هیچ متخلفی نباید اجازه پیدا کند آجر روی آجر بگذارد
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: هیچ متخلفی نباید اجازه پیدا کند آجر روی آجر بگذارد که بعد بخواهد تخریب شود؛ باید جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز و تجاوز به حریم طبیعت را از همان مرحله اول شروع تخلف گرفت و شرایط را برای متخلفان و قانون شکنان ناامن کرد.
آیت الله رئیسی در همین زمینه خاطرنشان کرد: حفظ اراضی کشاورزی، باغات و اشجار از اولویت هاست و رعایت این اولویت در استان مازندران بیشتر مدنظر قرار دارد.
بیشتر بخوانید: فساد ، ابتذال شر و نگاهی کوتاه به رشوه در قانون تعزیرات
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه پیام حرکت مبارزه با فساد در دادگستری مازندران این است که این دادگستری در زمینه مبارزه با فساد هیچگونه خط قرمزی به استثنای غیرمستند صحبت کردن ندارد، عنوان کرد: همه مدیران باید حس مبارزه با فساد داشته باشند.
اصل مالکیت واقف جنگل های آق مشهد مورد تردید جدی است
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه شناخت موضوع از مقولههای بسیار بااهمیت برای قضات است، گفت: قبل از این جلسه، با جمعی از مردم منطقه آق مشهد دیدار داشتیم که در این دیدار موضوع وقفیت جنگلی که در آن منطقه وجود دارد مطرح شد؛
بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت پرونده های محیط زیستی از زبان وکیل محمد داسمه
وی اضافه کرد: اصل مالکیت واقف جنگل های آق مشهد مورد تردید جدی است و در بررسیهای متعدد کارشناسی، تاکنون مالکیت واقف و بالتبع موقوفه بودن این جنگل ها برای ما اثبات نشده است. در این رابطه نظرات کارشناسی و معاینه محلی قضات وجود دارد؛ باید توجه داشت که وقفیت فرع بر مالکیت است؛ جنگل در زمره انفال و در اختیار حکومت اسلامی است؛ همچنین پیش از وقف باید از استقرار مالکیت مطلع شد و از آن اطمینان یافت؛ در هر صورت این موضوع و موضوعاتی از این دست نیازمند شناخت دقیق موضوع از سوی قضات است.
ارتباط بیش از تقدیم لایحه و دفاع بین وکیل و قاضی ناسالم است
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هرگونه ارتباط میان وکیل و هیئت قضایی بیش از تقدیم لایحه و دفاع از موکل، رابطهای ناسالم محسوب میشود، تصریح کرد: مطلقا نباید اجازه داد چنین رابطهای میان وکیل و هیئت قضایی شکل بگیرد و سلامت مجموعه قضایی که کارکنان آن با سلامت و عزت نفس خدمت میکنند، بدین واسطه به مخاطره بیفتد.
رییسی اضافه کرد: قضات عزیزی که به دور از هرگونه نفوذپذیری، عدالت را جاری و ساری میکنند و با تاثیر نپذیرفتن از هیچ فرد، قدرت و ثروتی حکم مبتنی بر حق صادر میکنند علاوه بر اینکه در نزد خداوند متعال و مردم عزیز به شمار میروند، مورد تکریم مسئولان نیز هستند.
بیشتر بخوانید: کانون های وکلا به شدیدترین شکل ممکن با وکالت تضمینی برخورد می کنند
آیت الله رئیسی با بیان اینکه ارتقاء قضایی قضات از موضوعات مدنظر مسئولان قضایی است و در این رابطه طبق آیین نامه موجود عمل خواهد شد، تاکید کرد: ما نسبت به قرار گرفتن قضات صاحب صلاحیت در سمتهای بالای قضایی تمایل داریم؛ البته برخی از قضات به واسطه جاذبههای استان متبوع خود تمایل به ارتقاء قضایی و انتقال به نقاط دیگر از جمله تهران را ندارند که اکثر قضات استان مازندران در این دسته میگنجند.
منبع: میزان