نظریه مشورتی

نظریه مشورتی شماره ۷/۹۷/۲۱۶۵ مورخ ۱۳۹۷/۰۸/۰۲

۱-چنانچه پرونده مالیاتی در هیأتهای حل اختلاف مالیاتی موضوع مواد ۲۱۶، ۲۴۴، ۲۴۷، ۲۵۱ و ۲۵۱ مکرر مطرح باشد؛ اداره تصفیه امور ورشکستگی به قائم مقامی مؤدی می­تواند پرونده­های موجود در هیأتها را پیگیری نماید و در صورت صدور رأی و قطعی شدن آن، از سوی اداره تصفیه امور ورشکستگی به قائم مقامی مؤدی (تاجر ورشکسته) قابل شکایت در دیوان عدالت اداری است.

۲-چنانچه برگ قطعی مالیات صادر شده باشد؛ بعد از ابلاغ آن به اداره تصفیه امور ورشکستگی، این اداره به قائم مقامی مؤدی در اجرای ماده ۲۱۶ قانون مالیاتهای مستقیم حق اعتراض در هیأت موضوع این ماده را دارد و پس از صدور رأی هیأت، اداره تصفیه امور ورشکسگی می­تواتد به رأی مزبور در دیوان عدالت اداری اعتراض نماید.

پیشنهادی :   نظریه مشورتی شماره 7/98/1808 مورخ 1399/02/23

۳-چنانجه برگ تشخیص صادر شده باشد، برگ مزبور به اداره تصفیه امور ورشکستگی ابلاغ و در اجرای ماده ۲۳۸ قانون مالیاتهای مستقیم، چنانچه اعتراضی داشته باشد، ظرف مهلت قانونی، می­تواند پرونده را جهت طرح در هیأتهای حل اختلاف مالیاتی مربوط با اعلام اعتراض و موضوع را پیگیری نماید.

در نهایت پس از قطعی شدن مالیات در فروض سه گانه فوق الذکر، سازمان امور مالیاتی باید در اجرای ماده ۴۶۲ قانون تجارت همانند سایر طلبکاران، مطالبات خود را ثبت نماید و مالیات قطعی یاد شده قابلیت بررسی مجدد در اداره تصفیه ورشکستگی را ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *